Titel: Simply Irresistible (Lucky Harbor, #1)
Auteur: (Lucky Harbor, #1)
Uitgeverij: Forever
311 p.

“In one fell swoop, Maddie loses her boyfriend (her decision) and her job (so not her decision). But rather than drowning her sorrows in bags of potato chips, Maddie leaves L.A. to claim the inheritance left by her free-spirited mother—a ramshackle inn nestled in the little coastal town of Lucky Harbor, Washington.

Starting over won’t be easy. Yet Maddie sees the potential for a new home and a new career—if only she can convince her two half-sisters to join her in the adventure. But convincing Tara and Chloe will be difficult because the inn needs a big makeover too.

The contractor Maddie hires is a tall, dark-haired hottie whose eyes—and mouth—are making it hard for her to remember that she’s sworn off men. Even harder will be Maddie’s struggles to overcome the past, though she’s about to discover that there’s no better place to call home than Lucky Harbor.”

Verhaal:

Wanneer Maddie haar relatie verbreekt en niet veel later ook haar werk verliest zoekt ze de oplossing voor haar problemen tussen de peper & zout chips. Wanneer blijkt dat chips niet het antwoord op haar vragen zijn en ze bericht krijgt dat haar overleden moeder een gedeelde erfenis heeft nagelaten stapt Maddie in haar wagen en laat alles achter zich.

Vastbesloten om opnieuw te beginnen en dit keer rekening te houden met de lessen die foute beslissingen uit het verleden haar leerden, is ze van plan om haar moeder’s erfenis in ere te herstellen en er een nieuwe thuis van te maken. Alleen moet ze daar eerst haar halfzusters Chloe en Tara van zien te overtuigen.

Vermits Maddie op zoek is naar een tweede kans voor zichzelf en ze in het verleden geen succes had op het gebied van mannen heeft ze besloten om hen volledig uit haarl even te bannen. Dat voornemen wordt aardig op de proef gesteld wanneer ze steeds weer op dezelfde man lijkt te stuiten. De man wiens fysieke verschijning zo’n afleiding is dat hij je bijna alles doet vergeten. Jax, die tevens zo’n geweldige kusser is dat hij misschien wel al Maddie’s zorgen en pijn kan wegkussen …

Mijn mening:

Ik volg Jill Shalvis al een tijd via Facebook en Twitter. Eigenlijk leerde ik haar kennen doordat ze op die sociale media regelmatig gek aan het doen is met haar vriendin Kristan Higgins die ook auteur is. Van Higgins heb ik al een aantal boeken kunnen lezen, vermits die worden uitgegeven bij Harlequin. Jammer genoeg kon ik de boeken van Jill Shalvis niet in de boekenhandel terugvinden. Dankzij de e-reader die ik voor mijn verjaardag cadeau kreeg is dat gelukkig geen probleem meer, want nu kan ik wel haar e-books aanschaffen.

Als allereerste Jill Shalvis-boek koos ik ‘Simply Irresistible’ uit. Het eerste boek uit haar populaire Lucky Harbor-reeks. Nu begrijp ik ook waarom die serie zo geliefd is, want haar verhaal is even grappig als de FB-updates en Tweets die ze de wereld instuurt. Ik heb echt meerdere keren zitten gniffelen met sommige scènes uit dit boek. Met de onhandige Maddie die er in slaagt om over alles te struikelen. Desnoods haar eigen voeten wanneer er niet meteen andere hindernis in de buurt is.

Maar ook met haar zussen Tara & Chloe, die ondanks het feit dat ze volwassen zijn, het treiteren nog steeds niet hebben afgeleerd en er dan ook grappige conversaties op nahouden. Datzelfde telt voor Jax en zijn vrienden Ford en Sawyer. Het mogen dan geen ‘echte’ broers zijn, ze zien elkaar wel als familieleden.

Het boek beviel me voor een groot deel zo goed omdat de personages heel herkenbare karaktertrekjes hebben. De lijstjes met opdrachten die Maddie uit gewoonte én vaak onbewust lijkt samen te stellen bijvoorbeeld, of het feit dat ze geen onafgewerkte zaken kan laten liggen, of dat steeds maar willen bemiddelen van haar… Ja, zelfs het feit dat ze over haar eigen voeten struikelt.

De zoektocht waarin Maddie op zoek gaat naar zichzelf, doet haar zoveel meer ontdekken dan ze ooit had verwacht én samen met haar ontdekt de lezer het charmante Lucky Harbor en zijn bewoners. Ik kijk er alvast naar uit om de andere personages uit dit boek beter te leren kennen.