Blogger Lovin #28

Af en toe probeer ik mits deze rubriek een aantal blogposts én medebloggers in de spotlight te zetten. De ene keer is dat omdat ze me aan het lachen brachten, de andere keer omdat ze me aan het denken zetten en soms gewoon omdat ze zo mooi geschreven zijn of ik me ergens helemaal in herken, … Eén ding is zeker, elk van hen wisten ze mijn aandacht te trekken en daarom wil ik ze ook even bij jullie onder de aandacht brengen.


Oops, blijkbaar deel ik deze terugkerende rubriek minder frequent als vroeger. Wat ooit begon als een vrijwel maandelijkse terugblikpost verschijnt momenteel veel sporadischer. Het is immers nog maar de tweede keer dit jaar dat ik hier een lijstje met enkele van mijn favoriete blogposts van de voorbije maanden met jullie deel.

Kinderpraat:

Ja hoor, dit is nog steeds een zwak punt van me. Naast de grappige uitspraken van het dochtertje van Fieke en Johanna, hou ik ook van de grappige anekdotes die Kathleen over haar zoontje deelt.

Juliette spreekt #3 – Fiekefatjerietjes
Kinderpraat – Two Owlettes
De prioriteiten in het leven van Het Meneertje – Verbeelding

Listomania:

Ook lijstjes blijven een zwakke plek voor me. Van een lijst met boektitels waar specifieke cijfers in komen (die me zin doet krijgen om er zelf ook eens naar op zoek te gaan), tot grappige zoekresultaten, lijsten met geluksmomenten, favoriete auteurs, favoriete blogposts (jaja, Fieke deelt die ook op haar blog en ik leer er regelmatig nieuwe blogs door kennen) en nog een ander boekenlijstje dat me aan het denken heeft gezet.

Have I Read Books With Numbers 1 to 10? – A dance with books
Count your blessings – Fiekefatjerietjes
Silly Searching : 10x gezocht en beantwoord – Kwante in Wonderland
Friday Five: Boeken waarin één van je hobby’s voorkomt/een rol speelt – Het leven van een Boekenworm
Linkjesliefde – Fiekefatjerietjes
Romance Awareness Month : Favoriete Romance Auteurs – Het leven van een Boekenworm

Creatief:

Het is dat ik ondertussen al een mooie collectie booksleeves heb maar mocht jij er nog wel eentje zoeken dan kan je er misschien eentje bij De twee zonnen bestellen en zo meteen ook een mooi goed doel steunen. Verder was Irene zo lief om haar recept voor Salted Caramelsaus te delen en bedacht Johanna allerlei grappige en creatieve kapsels voor haar dochter.

Jaarproject – De twee zonnen : booksleeves voor het goede doel – The confession of a Booknerd
Recept – Overheerlijke (salted) karamelsaus – Tussen Mars en Jupiter
Gekke kapsels – Two Owlettes

Interessant:

In dit lijstje vind je de leesmarathon terug waaraan ik vanaf dit weekend ga meedoen maar ook heel wat blogposts die ik zoals de titel hierboven aangeeft behoorlijk interessant vond. Wat doe je bijvoorbeeld met de boeken van auteurs waarvan je weet dat ze geen al te best karakter hebben … blijf je ze lezen of toon je je ongenoegen door dat niet te doen? Geraakte je net als ik niet naar Theater Aan Zee? Geen probleem want Marcia heeft daar een interessante post over gedeeld. Annabel bepaalde wat haar volgende boek zou worden door uit enkele boeken het eerste hoofdstuk te lezen. Maar je kan hier onder ook nog heel wat andere blogposts ontdekken en misschien net als ik plots beseffen waarom ik zo goed overeen kom met Marcia. 😉

Reading Challenge Spookathon – Kwante in Wonderland
Where Do I Draw The Line? – Reading Problematic Authors – A dance with books
Wat maakt een boek kwaliteitsvol? – Céline zoals ze is
#kookboekweek – Gewoon gezond – Fiekefatjerietjes
Deze auteurs zag ik op Theater Aan Zee – Boekvinder
Wat de Boekenbeurs geweldig zou maken – The confession of a booknerd
First lines in books that caught me – A dance with books
Tag: Try a chapter – Het leven van een boekenworm
10 Belgisch-Nederlandse woordjes die je als Nederlander waarschijnlijk niet kent. – The confession of a booknerd
Book Crossing for Dutch Kids – Dutch National Kinderzwerfboekendag – A dance with books
De robot en het blauwe vogeltje: een ontroerend prentenboek – Oog op de Toekomst

Op vakantie van achter je computer:

Door mijn gezondheid maak ik zelf geen verre reizen of intensieve uitstappen. Dus vind ik het heel lief van Talitha, Kelly, Kelly en Vivian dat ze me door dit soort blogposts gewoon mee op reis nemen.

Roadtrip door Engeland – Talitha heeft een blog (én in totaal drie van deze blogposts)
Waarom we zo verliefd werden op Slovenië – Ma vie en vert
Zuid-Zweden in zeven highlights – Tales from the Crib
Britain, Baby! Ik ging op rondtrip door Engeland – Vivians Vocabulaire
#zwedemarken 2019 in cijfers – Tales from the Crib

Persoonlijk:

Kleine én grote geluksmomenten van blogsvriendinnen, een syndroom waar ik zelf ook al eens last van heb, een herkenbare blogpost over introvert zijn, … Oh en die ene leuke blogpost van Annemieke die ervoor zorgde dat ik zelf ook even mijn favoriete boeken per jaar ging opzoeken. Ok, ik koos er uiteindelijk drie per jaar in plaats van één maar dat was nog steeds een uitdaging.

Ik heb het oplichtersyndroom – Perfect Imperfect
Juli: Nederland, Parijs en 11 gelezen boeken – Oog op de Toekomst
Dromen komen uit! – Zon en Maan
Meeting Jonathan Stroud – Castlefest
Als ik een vriendenboekje zou invullen – Céline zoals ze is
Favorite Books Per Release Year – 2000 Up To 2018 – A dance with books
Over introvert zijn – Fiekefatjerietjes

Mooi:

Dat zijn de gedichten die Haaike sporadisch op haar blog deelt. Ze vormen telkens een rustmoment in mijn blogfeed waar ik iedere keer op nieuw van geniet.

Gedicht: Eeuwigheid – Le petit requin
Gedicht: Een streep  – Le petit requin

Kunnen jullie zo uit het hoofd een blogpost benoemen die je heel graag gelezen hebt? Eentje die je even deed stil staan of je aan het lachen of denken zette?

12 gedachten over “Blogger Lovin #28”

    1. Flo én Dexter zijn hier ook al enkele keren vermeld geweest. Hun uitspraken zijn inderdaad ook heerlijk om te lezen.

    1. Dat komt inderdaad mooi uit. Ik vond het bij het verslag van Vivian ook wel mooi om te zien dat ze toch behoorlijk moeite doen om de toeristische trekpleisters ook interessant én bereikbaar te maken voor rolstoelgebruikers.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.