Alpha Centauri-reeks van Gini Koch

Een hele tijd terug won ik dankzij een Giveaway op Goodreads, 'Touched by an alien' van Gini Koch. Gelukkig maar want dit boek bleek zo leuk te zijn dat ik nu aan het proberen ben om de reeks volledig te krijgen. Van een goede vriendin kreeg ik voor mijn verjaardag het tweede boek 'Alien Tango' cadeau en werd ik verwittigd dat het derde boek 'Alien in the Family' ook al voor me klaarligt. Ik heb ze bij ons nog niet kunnen terugvinden, niet in de boekhandel en ook niet in de bibliotheek. Misschien is het dus niet leuk voor jullie dat ik er hier reclame voor maak.

Maar ze verdient die aanprijzing echt wel. Ik had nooit gedacht dat ik zou genieten van een SciFi-boek, maar Gini Koch is daar dus wel echt in geslaagd.

In het eerste boek, 'Touched by an Alien', maken we kennis met Katherine (Kitty) Katt. Yep, alweer zo iemand die dankzij haar ouders, vaak dezelfde naam-verwijzingen moet aanhoren. Maar daar ligt Kitty niet van wakker, ze is helemaal niet op haar mondje gevallen en laat zich zeker door niemand een slecht gevoel aanpraten. Kitty, die marketing manager is, is op straat getuige van wat oorspronkelijk een huiselijk geschil lijkt te zijn maar al snel uit de hand loopt. En euhm, het gaat er niet zomaar lelijk aan toe, de echtgenoot veranderd plots in een gevleugeld monster dat recht uit een rampzalige horrorfilm ontsnapt lijkt te zijn en bovendien ook nog eens aan het moorden gaat.

Normaal zou je dan direct moeten gaan lopen, maar dat doet Kitty natuurlijk niet, ze schiet meteen in actie en tackelt het monster. Plots staat ze er niet meer alleen voor en verkeert ze in alle heisa in het gezelschap van Jeff Martini. Hij is gestuurd door de 'agency' om alles in goede banen te leiden. Knappe Martini is Kitty's type man, onafhankelijk van welke planeet hij komt. En dat blijkt alleen maar een goede zaak te zijn vermits vanaf hier alles in een stroomversnelling komt voor Kitty en het gaat er sexy, gevaarlijk en wild aan toe. Haar avonturen zijn duidelijk niet van deze wereld.

Het leukste aan Gini Koch's boeken zijn haar personages. Natuurlijk dragen zowel haar fantasiewereld en onverwachte wendingen ook een steentje mee. Maar de personages zijn zo leuk dat je hen persé wil blijven volgen. Ik zei al eerder dat Kitty niet op haar mond is gevallen. Maar ze is zo 'down to earth' wat in dit geval dan weer een grappige verwoording is, maar wel helemaal naar waarheid en doet regelmatig hilarische uitspraken. Bovendien lost ze problemen vaak op een onorthodoxe manier op (af en toe, moet je je zien te redden met wat er op dat moment ook maar in je handtas zit) en kan ze diezelfde problemen niet aanpakken zonder haar favoriete zelf samengestelde actie-soundtrack en meest geliefde rockband-shirts en Converse schoenen.

'Alien Tango' begint vijf maanden na het einde van het eerste boek. Ondertussen heeft Kitty haar job als marketing manager voor bekeken gehouden en werk ze voltijds samen met de aliens van Alpha Centauri. Dat ze hierdoor nog meer in het gezelschap van Jeff Martini kan verblijven is natuurlijk goed meegenomen. Wanneer er echter een experimenteel ruimteschip op mysterieuze wijze terug aankomt op het Kennedy Space Center, worden Kitty en de overige leden van haar team opgeroepen om de zaak te onderzoeken. Maar plots lijkt alles mis te gaan en moet het team verschillende moordaanslagen zien te overleven, ze moeten een ruimtelijk wezen zien te verwijderen dat zich genesteld heeft in de gestrande astronauten en Kitty moet een op tilt geslagen vrouw zien te vermijden die een serieuze crush heeft op haar ex-High School-boyfriend. En dat allemaal voordat een kwaadaardige meesterbrein besluit dat het beëindigen van Kitty's leven cruciaal is.

Alweer een hele hoop problemen waar ze zich moet zien uit te werken en dan moet ze tussendoor ook nog eens de ontmoeting met Martini's ouders zien te overleven die niet al te gek zijn van een relatie tussen mens en alien.

Maar Kitty ontgoochelt ons ook in dit tweede boek zeker niet. Opnieuw weet ze de meest vreemde methoden te bedenken om zichzelf en haar teamleden uit de nesten te redden, terwijl ze de meest 'witty' uitspraken in het rond spuit, gehuld in haar traditionele Converse schoenen en Rolling Stones-shirt.

Mocht het nog niet helemaal duidelijk zijn, ik hou ontzettend van Gini Koch's hoofdpersonen en betrapte mezelf er ook bij dit tweede boek meermaals op dat ik aan het grijnzen was. Ik heb me zelfs enkele keren moeten inhouden om niet in lachen uit te barsten.