2018: Kort én bondig

Sommige tradities hou ik graag in ere. Het nieuwe jaar starten met een terugblik op de voorbije maanden is daar één van. Het is de ideale periode om mijn liefde voor lijstjes niet in te tomen en even terug te kijken naar een afgesloten hoofdstuk voor ik aan een nieuw verhaal begin. Ieder jaar opnieuw vergeet ik hoeveel tijd er in sommige van die blogposts kruipt maar ik blijf het fascinerend vinden om sommige zaken op te zoeken. Hoeveel maar ook wat ik juist las, welke nieuwe boeken ik aan mijn collectie mocht toevoegen, mijn favoriete boeken maar evengoed een aantal tegenvallers, … Een beetje van alles dus. Eerder deze week toonde ik jullie al mijn Boekenjaar in cijfers vandaag deel ik een meer algemene terugblik.

BLOG

 2 leesmarathons – 2 instagram-challenges: BBBookstagram en Creepy Crawly ChallengeYALfest BE in Antwerpen (Tomi Adeyemi en Taran Matharu mogen interviewen) –  tweede verjaardag van Audrey’s leesclub in Brugge – Clavis Book Café in Hasselt – Rep voor Anderwereld, Letters & Lights en Oktoberdots – Tijdens de Open Boekdagen mijn favoriete boeken mogen tonen – 2x Boekenbeurs en de kans krijgen om Julie Kagawa nogmaals te mogen interviewen – voor de tweede maal een Kerstpost-actie organiseren – bij de Standaard Boekhandel De Kraaien gaan ophalen voor Zwartraafje (online bestelling + blognaam = grappige openingszin) – in de boekenbijlage van De Morgen verschijnen – een uitnodiging voor de première van de tweede Fantastic Beasts film ontvangen omdat ik het op mijn blog nogal vaak over Harry Potter heb

ONLINE KENNISMAKING, OFFLINE ONTMOETING

Silke, Annelies, Audrey, Vanessa, Marcia, Hilde, Talitha, Kwante, Fieke, Ellis, Annemieke, Valerie, Petra

GEZIEN

7x naar de cinema – 3 series – 24 films

GEDAAN

bijpraten met vriendinnen – naar Jazz optredens geluisterd – op huisdieren passen én hen knuffelen – Twinning is Winning met metekindje Ize – sushi smullen – naar een stockverkoop van Froy & Dind gaan – medische bingo (ik won!) – knutselmiddagen met de Creamiekes – fanfictie gelezen wanneer ik me niet op boeken kon focussen – het doopregister van mijn metekindje ondertekenen – oppassen op de buurmeisjes terwijl er een Franse buldog op mijn voeten lag én twee katten op mijn schoot – naar de Efteling – veel post versturen – Londen! – én de Warner Bros Harry Potter tourbabysitten a.k.a. mijn neefje in slaap knuffelen en metekindje in slaap zingen – een ten dode opgeschreven orchidee reanimeren – …

ONTDEKT

Chocolade/hazelnoot ijs van Alpro – De Krook in Gent – De Watertuin in Bergen-op-Zoom – Cherry Trifle thee van Teastation – het MAS in Antwerpen – een brei-kom om te voorkomen dat je wol wegrolt tijdens het breien of haken – Soep Plus in Gent – dat een pompoen veel lekkerder is wanneer je hem eerst grilt. Ook wanneer je er soep van maakt. – een Little Free Library in onze regio – Coup. in Mechelen – The Forbidden Planet in Londen – dat je makkelijk meer als 400 foto’s kan trekken op één middag (Warner Bros Tour) – …

GEMAAKT

Zoete traktaties – bladwijzers en bladwijzer-juweeltjes – sleutelhangers – kaarten (mét boekenkast) – Blossom Books magneten – Tinkerbell oorbellen – sjaals van Hufflepuff, Ravenclaw en Slytherin

LEUKE AANWINSTEN en PAKJES

Niffler kaars – Accio Tea beker – beeldje van een lezende Belle – Harry Potter stempels – snijvorm boekenkast – Marauders Map sjaal – Harry Potter trivial – Hufflepuff trui én dekentje – Hogwarts briefpapier – Chocolate Frog kaars – mooie bloemen – Free Dobby Totebag (dankjewel Nancy!) – Forever Friends beeldjes – muziekdoosje Hedwig (dankjewel Nancy!) – verassingen en lieve berichten per post (Dankjewel Haaike, Hilde, Kwante, …) – een booksleeve én bookmark met raven (Dankjewel Kwante!) – een bladwijzer van Newt (Dankjewel Katrien!) – een gepersonaliseerde adventskalender (Dankjewel Annelies!) – een Niffler knuffel – Hedwig collectible – het egelrokje dat mijn schoonzus voor me maakte (Dankjewel!) – Testral-pin en totebag die we kregen bij de première van The Crimes of Grindelwald – …

VOOR HET EERST

Mijn haar laten kleuren – getransformeerd tot een Willy Wonka-reep (chocolade-coating) – een freakshake gedronken – wortelcake gemaakt – naar Free Comic Book Day geweest – naar Foubert in Antwerpen gegaan – uitgenodigd voor een puppyborrel (ja, dat lees je goed) – Jazz Middelheim én Melanie de Biaccio – bij een Burger King gegeten – …

12 gedachten over “2018: Kort én bondig”

  1. Ik vond hem lekker fris met die roomkaasglazuur en smeuïg. Voordien dacht ik steeds dat wortelcake erg droog zou zijn dat is dus blijkbaar niet het geval.

 1. Superleuk! Wel jammer dat je die medische bingo won, dat was nu ook niet echt nodig hé?
  Onze ontmoeting vond ik ook leuk. Misschien een nieuwe in 2019? Ik wil ook nog wel eens naar de Krook (ik kom er nog maar zelden meer, nu ik niet meer in Gent werk).

  1. Ik moest echt glimlachen toen ik die medische bingo terug tegenkwam. Natuurlijk zou ik hem liever niet winnen maar het was wel een leuke manier om een vriendin aan het lachen te brengen die toen serieus in de lappenmand lag. We kunnen dat blijkbaar allebei het beste verwerken door flauwe grapjes te maken.

   Onze ontmoeting vond ik heel leuk. Ik kom niet zo vaak in Gent maar ben er toevallig net gisteren nog geweest. Toen hebben we geluncht bij Soep Plus aan de Krook. Ik wil zeker opnieuw een keer met je afspreken maar ik vermoed dat jij minder vaak vrij gaat zijn dan ik. Mocht je echter plots een keertje tijd hebben dan hoor ik het graag. De kans is vrij groot dat ik die dag ook vrij ben.

   1. Leuk dat jullie er de humor in kunnen houden dan!
    We spreken zeker nog wel eens af, maar het is inderdaad moeilijker geworden nu ik niet meer in Gent werk. Maar eens in het weekend of op een vrije dag is wel leuk. Toch eerst even wat beter (warmer) weer afwachten misschien 🙂

 2. Wat een leuk lijstje zo! Ik word er zelf ook altijd blij van om terug te kijken wat ik allemaal voor nieuwe dingen heb gedaan in het afgelopen jaar, en welke leuke nieuwe mensen ik heb ontmoet.

  1. Dankjewel Yvonne. Het gaat ook allemaal zo snel hé. Net daarom vind ik het zo fijn om er even bij stil te staan en nog wat na te genieten. Sommige zaken was ik alweer bijna vergeten tot ik door mijn bullet journal heen bladerde.

  1. Ik vond het echt leuk om als voorbereiding op deze blogpost door mijn bullet journal heen te bladeren en herinneringen op te halen.

 3. Superleuk dit overzicht! Ik heb dit jaar geprobeerd om een aantal dingen bij te houden, maar zo doorkneed als jij ben ik nog niet. Toch is het wel al heel leuk om terug te kijken op de hoogtepunten die ik verzameld heb, ik word er blij en dankbaar van!

  1. Dat effect heeft mijn bullet journal ook bij mij. Ik noteer er heus ook wel eens een minpuntje in maar desondanks valt het op dat er heel veel mensen en gebeurtenissen in mijn leven zijn waar ik gelukkig van word en dankbaar om ben.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.