Fantastic Beasts : Crimes of Grindelwald

Vorige week kreeg ik een mailtje waarin me gevraagd werd of ik interesse had om naar de premiere van Fantastic Beasts: Crimes of Grindelwald te gaan kijken. Nu heb ik reeds al kind al te horen gekregen dat iets dat te mooi klinkt om waar te zijn dat meestal ook is dus ik geef eerlijk toe dat ik eerst dacht dat het om een grap ging. Gelukkig bleek dat niet het geval te zijn en mocht ik op dinsdagavond in Antwerpen naar de nieuwe Fantastic Beasts film gaan kijken. Vermits ik die #ProtectTheSecrets hashtag serieus neem en niemands kijkplezier wil verpesten door een spoiler vrij te geven beperk ik me tot een lijstje met vaststellingen en bedenkingen.

De première van de film in Londen én de interviews die er aan vooraf gingen:

Ezra Miller is duidelijk ook een Hedwig-fan. Althans, dat vermoed ik toch op basis van zijn outfit op de rode loper.

Je zou bijna vergeten dat er niet enkel een scherm maar ook nog enkele kilometers tussen jezelf en één van je favoriete auteurs staan.

Johnny Depp kwam een beetje verward over tijdens het interview. Ik ben er nog steeds niet uit of hier een Confundus of Obliviate-spreuk de oorzaak van was. Het zou echter ook om een overdaad Firewhiskey kunnen gaan of héél misschien gewoon een serieuze jetlag vermits hij eerder in Hong Kong was.

Film:

De Zouwu deed me denken aan een kruising van de Cheshire Cat en Falkor uit The Neverending Story.

Newt’s liefdesverklaring (of poging daar toe) voelde misschien zelfs nog ongemakkelijker aan dan Anakin’s buikpijn in Star Wars: Attack of the Clones. Grapje hoor, de prijs voor Meest Ongemakkelijke Liefdesverklaring gaat nog steeds naar Anakin.

Die arme Daniel Radcliffe moest in vrijwel elke film hetzelfde t-shirt dragen en deze acteurs krijgen echt prachtige outfits.

Ook deze film is magisch maar ik vond hem intenser als zijn voorganger en iets minder betoverend.

Ik blijf steeds opnieuw versteld staan van wat er allemaal bij komt kijken om deze magische wereld tot leven te laten komen op het grote scherm. Zoveel prachtige details in zowel de decors als kostuums die je amper te zien krijgt. Bij het lezen van boeken als The Case of Beasts valt het pas op hoeveel werkuren, creativiteit en budget er geïnvesteerd worden in deze films. Het Magische Archief (het nieuwe achter de schermen boek n.a.v. Crimes of Grindelwald) moet ik nog aanschaffen maar ik vermoed dat ik ook dit keer onder de indruk ga zijn van alle details die tijdens het bekijken van de film niet de aandacht krijgen die ze verdienen. Of je zou de film screenshot per screenshot moeten zien.

 Herinner je je die scène nog waarin Dumbledore in het weeshuis op bezoek gaat bij Tom Riddle? Die speelt zich 11 jaar na Fantastic Beasts: Crimes of Grindelwald af. Misschien moet iemand Albus op de hoogte brengen van het bestaan van anti-rimpelcrème want hij ziet er 11 jaar later plots véél ouder uit.

De focus ligt meer verspreid over verschillende personages waardoor Newt minder overkomt als de spil van het verhaal.

Newt knuffelt echter een zwartraafje dus alleen daardoor vind ik het al een geweldige film.

Ik weet dat een kat meerdere levens heeft maar als ik me niet vergis telt dit niet voor een Animagus. Dus eigenlijk begrijp ik niet goed hoe McGonagall al in 1927 op Hogwarts kan werken.

Ergens is het wel speciaal dat je nu al weet naar welke grote finale deze serie toeloopt maar dat er tegelijkertijd nog heel wat onbeantwoorde vragen zijn en dat J.K.Rowling ondanks het feit dat deze film voorafgaat aan een verhaal dat we al kennen toch nog heel wat te vertellen heeft dat we nog niet weten. Ik hou zelf wel van die verdere uitdieping van gekende personages.

Zei ik al dat Newt een zwartraafje knuffelt?

Goodiebag:

Ok, deze doet me helemaal vergeten dat ik niet van goud hou.

Oh, ik heb een Thestral-pin. #luckyme

Nadat mijn broertje vroeg was er in die tas zat … Hoe zouden ze Thestral naar het nederlands hebben vertaald?  Een Terzieler dus.

Er zat trouwens ook nog een blok speelkaarten in en de kans is groot dat zowel die kaarten als de pin binnenkort in mijn Bookstagram-account gaan opduiken.

Enthousiaste Potterhead:

Te enthousiast bestaat toch niet hé?

Waar blijft die brief nu toch …

 

6 gedachten over “Fantastic Beasts : Crimes of Grindelwald”

  1. Wat super leuk dat je een uitnodiging kreeg! Geweldig zo’n avondje uit. En knap blogje heb je erover geschreven, geen spoilers te bekennen! Ben benieuwd naar de film, al blijven de Harry Potter films toch mijn favoriet vergeleken met de Fantastic Beast serie.

    1. Met Harry Potter is het ook allemaal gestart hé. Dat blijft voor mij ook altijd speciaal. Al vind ik Newt wel een heel fijn personage en niet enkel doordat hij net als ik in Hufflepuff zit.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.