Unboxing: Anderwereld Tweedehands Mystery Box

Ongeveer halfweg juli plaatste Anderwereld een oproep op Facebook waarin ze op zoek gingen naar Boekbloggers die zin hadden om hun Tweedehands Mystery Box te reviewen. Annemieke vestigde mijn aandacht er op en ik stelde mezelf meteen kandidaat. Zowel bij Annemieke als bij Ogma had ik deze box al een keer zien verschijnen en het idee sprak me erg aan. Het concept doet me immers een beetje aan zo’n Kinder Surprise ei denken. Zonder chocolade maar mét boeken en dus nog beter als het origineel. Ik was dan ook heel blij toen ik ontdekte dat ik één van de drie gelukkige bloggers bleek te zijn.

Ik mocht een Tweedehands Mystery Box bestellen in hun webshop en aangeven wat mijn favoriete fantasygenres zijn. Vervolgens kreeg ik een mailtje waarin me gevraagd werd welke boeken/auteurs ik graag lees/bezit en welke boeken me niet aanspraken. Dit was even moeilijk vermits ik een nogal grote verzameling boeken heb en moeilijke elk fantasy-boek kon gaan opsommen. Gelukkig slaagde ik er uiteindelijk toch in om dit relatief bondig te verwoorden en vervolgens was het afwachten wat het speciaal voor mij samengestelde pakket zou bevatten.

Toen het hier aankwam bleek ik zo enthousiast te zijn dat de unboxing misschien net iets te veel foto’s leek op te leveren. Ik heb me dan ook een beetje proberen in te tomen zodat deze blogpost niet te lang werd.

Het was echter gewoon al van bij het begin fijn. Een boodschap op de doos zelf, leuke washitape bovenop en zodra ik het pakket opende ook nog eens een handgeschreven kaart. Tja, dan ben ik dus al meteen blij hé.

Er bleek zoveel in dit pakket te zitten dat ik op een pianokruk moest staan om een overzichtsfoto te kunnen maken. Voor een boekblogger met evenwichtsproblemen is dat een living on the edge– gevalletje. 😉

Vervolgens kon ik aan het uitpakken beginnen. Ik kwam flyers tegen en bladwijzers maar ook een zakje thee (toevallig één van mijn favoriete smaken dus dat kwam mooi uit).

Verder ontdekte ik een heel groot vierkant pak, niet minder als VIER verpakte boeken die erg leuk waren ingepakt waardoor ik een Blind Date had met mijn nieuwe leesvoer, een leesdagboek en daarnaast ook nog twee kleinere pakjes.

De kleine cadeautjes bleken Schaduw Confetti en de leuke washitape van op de kartonnen doos te bevatten. Al een geluk dat ik de pakjes in deze volgorde aan het openen was want nu kwam de confetti meteen van pas bij de volgende foto’s.

In het leesdagboek kan je bijvoorbeeld bijhouden welke boeken je wil meenemen op vakantie maar je kan ook lijstjes aanmaken met bijvoorbeeld Tranentrekkers, Boeken over de liefde, Van Eigen Bodem, Verslavende series, … Je kan echter ook meedoen aan de Grote Cover Reading Challenge of de Reading Challenge. Beide tellen 20 opdrachten en ik heb eigenlijk wel zin om eens na te gaan hoeveel ik er al zou kunnen invullen met wat ik dit jaar al gelezen heb.

En dan was het eindelijk zover … tijd om de boeken uit te pakken. De omschrijving op het kaftpapier vond ik heel tof al moet ik eerlijk bekennen dat ik geen van de boeken kon raden. Eigenlijk vind ik het wel heel knap dat het Anderwereld-team er in geslaagd is om een pakket samen te stellen met boeken die ik nog niet heb en zelfs nog niet kende. Kijk maar even mee …

De omschrijvingen …

en de inhoud …

urban fantasy * dark & action packed * special ability * fight evil

het is dat er duidelijk staat dat het om kraaien gaat anders had deze cover bij Raaf in de Spotlight kunnen verschijnen.

Urban Fantasy * Magic – Fae – Mythologies

De naam Elizabeth Bear zegt me precies iets maar ik weet niet van waar ik haar zou kunnen kennen. Hebben jullie al iets van haar gelezen?

Urban Fantasy * Paranormal * Dark & Sensual * Smart & Funny

Robin McKinley ken ik uiteraard wel. Van hem las ik eerder immers Beauty. Ik ben dan ook benieuwd naar dit boek.

Fantasy * Prophecy & Destiny * Halfblood * Dragons

Van Mercedes Lackey zag ik meerdere boeken toen ik in Londen op de fantasy-afdeling van Waterstones rondslenterde. Ik heb echter nog niets van haar gelezen maar daar gaat dus verandering in komen. Al weet ik nog niet meteen wanneer.

Het grootste pak uit de doos bleek een kleurboek rond mythische wezens te bevatten. Dat past natuurlijk mooi aan bij de rest van het pakket.

Ik vond het heel fijn om dit pakket uit te pakken. Wat een toffe manier om nieuwe boeken en auteurs te leren kennen. Het blind date-concept vond ik een leuke extra en ik vind het ook heel tof dat alles zo mooi werd ingepakt. Op die manier is het natuurlijk nog leuker om op verkenning te gaan in die box.

Van Anderwereld mag ik een kortingscode uitdelen. Met de code zwartraafje10  krijg je 10% korting op hun tweedehandse collectie met uitzondering van de boxen vermits de korting daar al in verwerkt is. Maar dat lijkt me vrij logisch vermits deze box voor slechts 15€ wordt aangeboden.

Wie weet vind je bij hen wel net dat ene deel dat je nog mist in een Fantasy-reeks of ontdek je net een heel nieuwe serie.

10 gedachten over “Unboxing: Anderwereld Tweedehands Mystery Box”

    1. Het verrassingsaspect vond ik heel fijn maar je merkt ook duidelijk dat ze er hun werk van maken. Dus dat maakte het nog toffer.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.