Terugblik: Blossom Books Bookstagram

Als ik me niet vergis was het dit jaar de derde keer dat ik in augustus meedeed aan de Instagram Challenge die Blossom Books organiseert … de BBBookstagram. Het leek me leuk om aan het einde alle foto’s te bundelen in een blogpost. Deze uitdaging was in de tijd mijn motivatie om toch maar eens een Instagram-account aan te maken en ondertussen is het mijn favoriete Social Media kanaal.

Dag 1:

Vandaag start de nieuwe #BBBookstagram van @blossombooks en ik moet al meteen creatief zijn met de eerste opdracht.
📚📷
Ik zit namelijk tussen twee boeken in waardoor een #currentlyreading wat moeilijk is.
📚📷
Daarom toon ik vandaag het laatste boek dat ik las. Deze middag hoop ik in de geïllustreerde versie van Harry Potter and the Prisoner of Azkaban te starten.

Dag 2:

High Brightness
📚🌞
Deze zomer is er alvast voldoende brightness door de aanhoudende zonnestralen. Al zou ik het liever wat minder warm willen zodat ik buiten kan lezen in plaats van binnen te moeten schuilen.

Dag 3:

#fantasyfavourite
⚡📚
Tja …..
⚡📚
#statingtheobvious

Dag 4:

#pride 📚
Vandaag kies ik niet één boek uit maar meerdere en verschillende. Want net die verschillende kleuren en verhalen zorgen voor een fascinerend geheel. Dat telt trouwens niet alleen voor boeken.
💙💚💛🧡❤💜

Dag 5:

cadeau gekregen
🌹📖
Van een vriendin kreeg ik vorige maand deze hervertelling van mijn favoriete sprookje als verjaardagscadeau. Ik las het boek gisteren dus mijn tbr is al een beetje kleiner.

Dag 6:

10 x gelezen
📚⚡
Ik ben de maand gestart met het herlezen van Harry Potter and the Prisoner of Azkaban. Veetje bij beetje ben ik de gehele serie nog eens aan het herlezen en dat is iets dat ik al heel vaak heb gedaan sinds ik J.K.Rowling’s magische wereld in 1997 ontdekte.

Dag 7:

buiten lezen
🌳📚🌳
Wauw, we zijn al een week bezig met deze challenge. Ik kijk echt uit naar iets frisser weer zodat ik mijn leesvoer weer mee naar buiten kan nemen en dit soort #bookandnature foto’s kan maken.

Dag 8:

books & breakfast
📖🥣🥛
Ik heb jarenlang elke ochtend hetzelfde ontbijt gegeten: een kom cornflakes, een groot glas melk en een beker thee.
📖🥣🥛
Onlangs besloot ik dat ik die cornflakes best kan laten vallen dus nu ben ik op zoek naar alternatieven. Havermoutpap, een paar sneden brood, fruit, zelfgemaakte granola, yoghurt, … Of een combinatie daarvan zoals hier het geval is. De thee blijft echter een vaste waarde.

Dag 9:

Autobuy Author
📚👽📚
Bij deze opdracht moest ik meteen aan @gini.koch denken. Sinds ik een aantal jaren terug het eerste boek uit haar Alien-serie won heb ik de boeken steeds gekocht zodra ze uitkwamen. Dat doe ik nog steeds ook al sta ik ondertussen drie boeken achter qua lezen.
📚👽📚
Haar hoofdpersonage Kitty kan me vrijwel steeds aan het lachen brengen met de gekje situaties waarin ze terechtkomt en de nog gekkere manieren waarop ze daaraan weet te ontsnappen.

Dag 10:

lievelings van vroeger
📖🍫
Vermits ik moeilijk drie jaar op rij deze vraag met Matilda kan beantwoorden heb ik een andere favoriet van deze auteur gekozen.

Dag 11:

gesigneerd
📚🃏
Ook die verzameling wordt beetje bij beetje groter. @sebastiendecastell heb ik niet kunnen ontmoeten maar dankzij @meisenmaas heb ik wel zijn handtekening. Op mijn blog kan je ook een interview terugvinden met deze fantasyschrijver.

(ik ontdekte bij het samenstellen van deze blogpost dat er een kleine typfout in bovenstaande tekst stond die een groot verschil zou hebben gemaakt. Er stond immers “Sebastien de Castell heb ik NET kunnen ontmoeten …” maar dat moest dus wel degelijk NIET zijn.

Dag 12:

#contemporaryfav
👗📖🌟
Hier moest ik even over nadenken vermits ik eigenlijk niet zo veel contemporary YA-boeken lees.
👗📖🌟
Geekerella vond ik echter een heel fijn boek. Het deed me meteen weer zin krijgen in het dragen van een cosplay-outfit.

Dag 13:

#bluemonday
💙📖💙
Dit was een van de opdrachten die ik heel leuk vond om te doen. Dat het eindresultaat meeviel maakt het uiteraard nog leuker.
💙📖💙
De weergoden lijken alleszins vastbesloten om er vandaag ook echt een Blue Monday van te maken. De 🌱🌱 kunnen er maar blij om zijn.

Dag 14:

#alterego
🌟📚🌟
Mijn alterego schrijft nog langere captions als ik. Bij deze zijn jullie alvast gewaarschuwd.
Ik denk immers dat mijn alterego een combinatie is van enkele van mijn mijn favoriete personages:
Belle, Hermione, Matilda, Kitty en Luna. Een samenstelling die me héél wat voordelen oplevert …
🌟📚🌟
1. Mijn alterego hoeft zich niet te verschuilen in een tochtige metrotunnel of donkere batcave. Nope, mij kan je tussen het verrichten van heldendaden door terugvinden in een immense bibliotheek. Bovendien heb ik daar een heel leger aan huisraad ter beschikking staan. Ik heb hen wel heel vriendelijk gevraagd om het zingen achterwege te laten.
🌟📚🌟
2. Mijn alterego kan de tijd manipuleren én onderschat vooral de capaciteit van haar kleine heuptasje niet. Ik ga er niet van wakker liggen dat het fashionista’s grijze haren bezorgt.
🌟📚🌟
3. Ook het laten bewegen van voorwerpen is één van mijn krachten. Ondertussen heb ik de krijtjes wel ingeruild voor auto’s en rotsblokken.
🌟📚🌟
4. Daarnaast ben ik heel vindingrijk, doorzie ik alle vijandelijke complotten en heb ik de beste sidekicks ever … Poofs!
🌟📚🌟
5. Dat ik ook heel empatisch ben zorgt ervoor dat ik niet ontspoor en mijn krachten nooit zal misbruiken. Al valt het wel vrij vaak voor dat ik iets kwijt raak. Dat is dan weer een nadeel. Maar hé, geen enkele superheld is perfect dus ik ben dat ook niet.

Dag 15:

I like big books
📚💙📚
Yes, I do.

Dag 16:

classic
☂️📚
Dit prentenboek met prachtige uitsneden van Hélène Druvert is een mooi eerbetoon aan het werk van Pamela Lyndon Travers, de geestelijke moeder van Mary Poppins.
☂️📚
Ik weet niet zeker hoe oud een boek moet zijn voor het de stempel classic krijgt maar zelf beschouw ik Mary Poppins als een klassieker.

Dag 17:

Read me next
👉📚👈
Vandaag mag ik een leestip uitdelen. Het was nog vrij moeilijk om een keuze te maken voor deze foto maar ik koos uiteindelijk toch voor De Anderen-reeks van Anne Bishop.
Onlangs las ik Lake Silence een spinoff van deze serie en ook dat boek was geweldig. Al wordt het jammer genoeg niet langer vertaald.
👉📚👈
Nog enkele andere persoonlijke favorieten:
1. The Parasol Protectorate serie van Gail Carriger
2. De Kate Daniels reeks van Ilona Andrews
3. De Alien-novels van Gini Koch
4. Een serie die ik pas onlangs heb ontdekt : de October Daye reeks van Seanan McGuire

Dag 18:

#newin
📚💜📚
Vandaag toon ik julliie één van de nieuwe boeken die ik deze maand aan mijn collectie mocht toevoegen. Het is er eentje waar ik al even nieuwsgierig naar was omdat Nora Roberts met Het Begin iets anders schrijft dan we van haar gewoon zijn.
📚💜📚
Gelukkig was het het wachten meer dan waard en bleek Het Begin voor mij een geweldige meevaller te zijn.
📚💜📚
Wel een beetje jammer dat er zoveel kraaien op de cover staan in plaats van raven. 😉

Dag 19:

swim and read
🏊‍♀️📖
Het is al meer als een jaar geleden sinds ik voor het laatst ging zwemmen. Aan het strand ben ik ook al een tijdje niet meer geweest. Voorlezen aan de flamingo in het zwembad van mijn broer en schoonzusje lukte dan weer wel. Telt dat ook?

Dag 20:

OTP
📚💜📚
Jamie en Claire uit De reiziger – serie (Outlander) zijn één van mijn favoriete fictieve koppels. Er zijn er meer hoor maar vandaag besloot ik voor hen te kiezen. Ik koos meteen ook een mooie paarse tartan uit. Je weet immers maar nooit.😉

Dag 21:

finished in one day
🖋📖✏
Deze grappige maar vooral ook geloofwaardige graphic novel las ik binnen de kortste keren uit. Mijn recensie van Nieuwe vrienden verschijnt trouwens volgende week.

Dag 22:

mooiste omslag
🧜‍♀️📚🐚
Eindelijk mag ik deze prachtige cover tonen. Dit was volgens mij de eerste foto die ik dit jaar maakte voor deze challenge. Het is echt een omslag om verliefd op te worden.

Dag 23:

Ver van hier
🌠📚🌠
Zodra ik de opdracht van vandaag las wist ik welke foto ik wilde maken.
🌠📚🌠
In a galaxy far far away lijkt me immers wel ver genoeg van hier.

Dag 24:

gouwe ouwe
🐰📚♥️
Ik dacht meteen aan de Harry Potter-boeken. Dat is precies een automatisme geworden. Maar vermits ik niet telkens hetzelfde antwoord wil geven dacht ik nog wat langer na en toen kwam ik bij deze klassieker uit die steeds goed blijft.

Dag 25:

Body Positivity
📚💕🧘‍♀️
Tja, ik en #bodypositivity … daar is nog wel wat werk aan de winkel. Mezelf graag zien is niet mijn sterkste punt. Blijkbaar ben ik strenger voor mezelf als voor anderen. Hopelijk komt daar ooit verandering in.
📚💕🧘‍♀️
In de tussentijd deel ik alvast dit geheugensteuntje. Zowel voor mezelf als voor anderen.
📚💕🧘‍♀️
Voor jou
Net even anders
Praktisch perfect

Dag 26:

#tissues
😭📚😭
Accio tears!
Nog steeds,
keer op keer
en dat terwijl ik
doorgaans
amper huil.

Dag 27:

books and plants
🌱📚🌱
Professor Sprout can be proud. Mijn plantje doet het immers nog steeds goed.
🌱📚🌱
Ja hoor, ik heb er weer een Harry Potter-referentie in verwerkt. 😉

Dag 28:

Best Blossom
📚🏆📚
Ik twijfelde nog even tussen Alterego of deze Grisha-trilogie maar uiteindelijk kwam ik toch weer bij deze boeken én hun prachtige covers uit.
📚🏆📚
Al zou daar wel verandering in kunnen komen wanneer ik eindelijk mijn gigantische Blossom Books-achterstand kan bijlezen: de Lunar Chronicles, Iskari, Six of Crows, de Notenkraker, …

Dag 29:

Bookish Goodies
📚🛍📚
Goh, daar heb ik ondertussen wel wat van verzameld. Het is dan ook zo leuk om je boekenkasten (lees : huis) te vullen met fandom-gerelateerde items. Van kaarsen, bekers, totebags en sjaals tot notitieboekjes, sokken en bladwijzers. 📚🛍📚
Dit is slechts een kleine selectie van mijn verzameling.
#sorrynotsorry

Dag 30:

Bookhaul
📚📚📚📚📚
– 2 kringloopvondsten waarvan eentje naar een blogvriendin mag zodra ik het gelezen heb
– 2 boeken die ik mocht recenseren
– 1 boek dat ik cadeau kreeg van een lieve blogvriendin.
📚📚📚📚📚
Daarnaast kocht ik niet minder als negen boeken voor anderen.

Edit: Dat werden er uiteindelijk zelfs 12.

Dag 31:

Wrap-up
📚📖📚
Wow, we zijn al aan de laatste dag/opdracht van deze maand toe. Dat ging veel sneller als verwacht. Ik vond het ook dit jaar weer een super leuke #BBBookstagram … Jullie ook?
📚📖📚
Dit zijn de boeken die ik in augustus las. In De schuilplaats moet ik nog enkele bladzijden lezen dus die geraakt vandaag nog sowieso uitgelezen. Ik las ook nog een geleend boekje let cartoons maar dat staat niet mee op de foto.

Mijn persoonlijke favorieten:

De Autobuy author, lievelings van vroeger, blue monday, new in, mooiste omslag en ver van hier.

Wat zijn jullie favorieten?

5 gedachten over “Terugblik: Blossom Books Bookstagram”

    1. Ik doe het doorgaans ook maar één keer op het jaar hoor. Dit jaar ga ik voor het eerst aan een tweede meedoen maar ik denk dat ik daar niet alle opdrachten van ga doen. Elke maand zo’n lijstje zou me niet aanspreken maar ergens vind ik het wel leuk om over zo’n opdracht na te denken en dan te zien hoe ieder die op een andere manier invult.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.