2015 in lijstjes: favoriete lijstjes

2015inlijstjesMezelf een lijstjes-maniak noemen is misschien een beetje overdreven maar één ding is zeker … ik heb een zwak voor lijstjes. De leuke soort uiteraard, lange To Do-lists vind ik net iets minder interessant. Vermits ik nog steeds aan het terugblikken ben naar 2015 leek het me een leuk idee om eens door het archief te gaan en mijn favoriete lijstjes met jullie te delen. Dit keer geen boekenjaar in cijfers dus, zelfs geen blogjaar in cijfers én per grote uitzondering ook geen boeken. Wel lijstjes, heel veel lijstjes. 😉

nee-hoor-ik-ben-niet-verslaafd

Nee hoor, ik ben NIET verslaafd
Echt niet, ooit ga ik al mijn boeken lezen én ook al mijn notitieschriftjes worden gebruikt.

vertekendbeeld

Vertekend beeld
Over indrukken die soms helemaal niet kloppen met de werkelijke situatie en het feit dat ik echt NIET teveel boeken heb.

aftellenverzachten

Aftellen verzachten
Deze tips om het aftellen tot één specifieke verfilming te verzachten. Ik hoop er dit jaar toch minstens enkele van te kunnen lezen.

foundontheweb

Found on the web
Dit was de eerste post in wat ongetwijfeld een terugkerende rubriek wordt. Het lijkt me leuk om af en toe met jullie te delen wat ik online tegenkwam.

blogfeiten

Blogfeiten
Het bleken er (niet voor het eerst) meer te zijn dan ik had verwacht. Blijkbaar verzamel je geleidelijk aan heel wat persoonlijke blogfeiten.

fictionista

Fictionista
Hoog tijd dat ik weer eens wat foto’s maak voor deze rubriek. Jammer genoeg denk ik er vaak pas te laat aan. Ook deze post werd dit jaar een terugkerende rubriek.

getest-en-goedgekeurd

Getest en goedgekeurd
Dat telt trouwens ook voor deze rubriek. De eerste Getest en Goedgekeurd verscheen in 2015 en dit jaar verschijnt hij ongetwijfeld nog een keer tof twee. Ik probeer dit echter niet te vaak te doen omdat het anders al snel te veel zou worden.

blog-discoveries

Blog Discoveries
Blijkbaar begon ik veel nieuwe terugkerende rubrieken in 2015. In de blogposts uit deze rubriek wil ik met jullie die zaken kende die ik via collega-bloggers heb ontdekt.

its-laminated

It’s laminated
Ik had zin in een grappige blogpost en zo kwam deze dan ook tot stand. Al heb ik het kaartje hier wel nog steeds binnen handbereik. Je weet immers maar nooit. 😉

lyrics-abou-tbooks

Lyrics about books
Vrij regelmatig heb ik een ideetje voor een blogpost en ontdek ik vervolgens dat er heel wat opzoekwerk aan te pas komt vooraleer ik het ook effectief kan publiceren. Dit is daar een goed voorbeeld van, al werd het uiteindelijk wel een mooi lijstje.

boekergernissen

Boekergernissen
Die kennen jullie ongetwijfeld ook. Nu is het woord ‘ergernis’ wel met een korreltje zout te nemen. Ik had misschien beter kunnen zeggen dat ik deze dingen ‘niet leuk’ vind. Ik lig er immers niet van wakker en ik besef maar al te goed dat dit geen wereldrampen zijn. Maar toch … 😉

steedseentikkeltjemeer

Steeds een tikkeltje meer
Nog zo’n voorbeeld van een ‘Als ik nu eens … Oh nee, dit duurt toch wat langer dan ik had verwacht’-ideetje. Eigenlijk heb ik me wel geamuseerd met deze lijst. Vooral de eerste brengt me nog steeds aan het lachen.

degebodenderboekenliefhebbers

De geboden der boekenliefhebbers
Ik moet regelmatig terugdenken aan dit lijstje wanneer er plots negativiteit en kritiek opduikt in het bloggerswereldje. Zo jammer dat er soms wordt neergekeken op bepaalde genres, de hoeveelheid boeken die iemand leest, de manier waarop ze die boeken recenseren, …

minder-bekende-verzamelingen

Minder bekende verzamelingen
Dat ik een privé-bibliotheekje heb was al geen geheim meer, ik heb echter nog enkele andere verzamelingen en die werden in deze blogpost aan jullie voorgesteld.

favoriete-harry-potter-quotes

Favoriete Harry Potter Quotes
Hé, Harry Potter is nog geen enkele keer vermeld in deze blogpost … laten we daar snel verandering in brengen.

100-procent-bookworm

Ik voel me 100% Boekenworm wanneer ik …
Wie weet wordt het lijstje in deze blogpost steeds langer naarmate ik blijf lezen én bloggen én praten over boeken. 😉

2 gedachten over “2015 in lijstjes: favoriete lijstjes”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.