Nee hoor, ik ben NIET verslaafd

neehoorikbennietverslaafdEen tijdje geleden had Joany het in deze blogpost over haar verslaving aan notitieboekjes. Dit is een zwak dat we duidelijk gemeenschappelijk hebben. Net als haar beschik ik immers over een omvangrijke verzameling van deze mooie en handige boekjes.

Mijn zwak voor dit soort schriftjes is dan ook al vrij oud. Al sinds ik tiener was kon ik er moeilijk aan weerstaan. Een bezoekje aan CASA leverde in die tijd (ja, mijn tienerjaren liggen al even achter me) sowieso een nieuw exemplaar op. Door de jaren heen werd mijn verzameling dan ook steeds groter.

Ik gebruikte reeds tweemaal eerder het woord ‘verzameling’ vermits ik het niet als een verslaving beschouw. Joany’s blogpost deed me immers beseffen dat vrijwel elk van die boekjes in gebruik is. Als tiener gebruikte ik ze enkel als dagboek maar nu heb ik er nog meer in huis vermits ik ze voor heel verschillende doeleinden gebruik.

nogtelezen

Toen ik dit schattige uilenboekje bij Action zag liggen wist ik meteen dat het perfect geschikt was als een uitgeschreven TBR-lijst.

goodreads

Dit paarse exemplaar (nog steeds mijn favoriete kleur) is met linnen gekaft en fungeert als mijn traditionele Goodreads. Je weet immers maar nooit wanneer de site ooit besluit om er mee te stoppen. Bij het opstellen van mijn ‘gelezen in’-blogposts hoef ik dus maar eventjes door dit boekje te bladeren om te weten welke boeken ik de afgelopen maand las.

bloginspiratie

Ook mijn bloginspiratie boekje had al een bestemming toen ik het op het Boekenfestijn in mijn mandje legde. Ik vind het heel leuk dat er een quote onder de gele elastiek verborgen gaat. Bovendien staat er ook sporadisch een quote op de bladzijden van dit boekje.

happylist

Dit blauw/oranje exemplaar is nog vrij recent. Ik kocht het bij Action en transformeerde het na het lezen van deze blogpost bij Nr. 44 tot mijn Happy-list. Door elke dag iets neer te pennen wat je deed lachen of gelukkig maakte sta je nog meer stil bij die kleine geluksbrengers.

adresboek

Ok, het is een adresboek én dus niet echt een notitieboekje. Maar ook mijn adressen hou ik liefst op de traditionele manier bij. Jammer genoeg moet er dus wel is een keertje in worden doorstreept wanneer iemand een verhuizing achter de rug heeft.

littleblackbook

Dit Little Black Book staat niet boordevol schunnige geheimen of belangrijke persoonlijke gegevens. Het is mijn cadeau-inspiratie boekje. Iedere keer dat ik me iets bedenk waarmee ik mijn ouders, schoonouders, broers, schoonzussen, nichtjes of vriendinnen mee gelukkig kan maken, dan noteer ik het in dit schrift. Op die manier heb ik steeds inspiratie wanneer ik op pakjesjacht moet vertrekken.

quotes

Mijn tante gaf me ooit deze Forever Friends-agenda. Super mooi maar jammer genoeg iets te zwaar om in mijn handtas mee rond te sleuren. Daarom besloot ik er mooie quotes in neer te pennen. Op die manier heb ik er ook langer dan één jaar plezier van.

blogplanning

Mijn blogplanning staat in een tekstbestand, maar ook in een gewone agenda. De links is het huidige exemplaar, die ernaast ligt al klaar tegen januari.

recensies

Deze drie boekjes zijn mijn recensie-exemplaren. Niet dat ze werden toegestuurd door uitgeverijen … ik gebruik ze echter om notities in neer te pennen tijdens het lezen.

uitgeleend

Dit boekje zag ik voor het eerst op Pinterest. Het stond al een tijdje op mijn wishlist dus toen ik het in Antwerpen tegenkwam heb ik het meteen aangeschaft als verjaardagscadeau voor mezelf. Ik ga er de Boekige Quotes in neerpennen die reeds eerder op de blog verschenen, maar momenteel staan er enkel boeken in die ik heb uitgeleend.

blogarchief

Dit grote A4-schrift is mijn blog-archief. Eén bladzijde per maand maakt het erg overzichtelijk voor mezelf om terug te kijken waar ik het reeds over had op de blog. Op die manier hoop ik herhaling te voorkomen, maar jullie mogen me er uiteraard steeds op wijzen wanneer dit toch is gebeurd.

gedichten

Tja, ik zei in de inleiding al dat ik er veel in mijn bezit had. Het einde komt stilletjes aan echter wel in beeld hoor. Deze twee exemplaren heb ik al erg lang, ik noteerde er vroeger mijn gedichten in. Jammer genoeg heb ik de laatste jaren nog maar amper iets geschreven.

manusjevanalles

Dit super kleine schriftje is handig om mee te nemen én daardoor is het een soort manusje-van-alles. Er staan artikelnummers in van producten die ik bij Ikea moest ophalen, maar ook mijn notities van mijn ontmoeting met Holly Black en Cassandra Clare op de Boekenbeurs in 2014, …

agenda

Ik mag dan wel een Gmail-kalender hebben die uiterst handig is vermits ik hem deel met mijn echtgenoot … toch heb ik ook nog steeds een gewone agenda. Doorgaans is dat eerder een To Do-list vermits ik er vaak allerlei klusjes, herinneringen en opdrachten in neerpen.

20151022_132426

En dan is er nog dat ene boekje dat ik ooit in een ver verleden aan de zee kocht. Ik was meteen verkocht toen ik het zag liggen alleen… Tja, ik vind het zo mooi dat ik er nog nooit in ben durven beginnen.

Ik ga zeker niet ontkennen dat het ik een groot aantal in huis heb, sommige ervan liggen zelfs al in reserve klaar tegen dat een agenda ten einde loopt of een schriftje is volgeschreven. Maar … ze worden dus wel allemaal gebruikt én dat betekent dat ik NIET verslaafd ben.

8 gedachten over “Nee hoor, ik ben NIET verslaafd”

  1. Ik heb er minsten even veel hoor, mijn ganse bureau zit vol met halfvolgeschreven boekjes. Maar ik kan ze toch ook niet gewoon weggooien!? 😛 (dus dan houd ik ze maar bij tot ik dood ga)

  2. Heel herkenbaar, er liggen hier ook meerdere notebooks. Ik ben nu aan een recyclebaar exemplaar begonnen, met het arc-systeem van een of ander Amerikaans warenhuis (waarvan ik niet meer op de naam kan komen). Ook fijn.

  3. Amai, in het begin dacht ik nog “dat klinkt helemaal als mij”, maar tegen het einde besefte ik dat mijn “verslaving / verzameling” compleet in het niets valt bij de jouwe 🙂

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.