Blogfeiten #1

blogfeitenOnder de rubriek ‘Facts about me‘ deel ik af en toe enkele persoonlijke weetjes. Ook dankzij Tags als de One Lovely Blog Award of de Versatile Blogger Award krijgen jullie de kans om me iets beter te leren kennen. Als ik me niet vergis heb ik nog nooit een lijstje met blog-gerelateerde feiten gedeeld. Mocht ik het mis hebben dan vraag ik jullie alvast om me deze herhaling te vergeven.

Tja, ik hou nu eenmaal van lijstjes én van het bloggen dus een combinatie van beide moest hier uiteraard ooit wel eens aan bod komen …

Toen ik net begon met bloggen verscheen er soms slechts 2 à 3 maal per maand een nieuwe blogpost. Sinds ik WordPress heb is dit aantal ontzettend gestegen, tegenwoordig verschijnt er vrijwel dagelijks een nieuw artikel
*
Ik betwijfel of er een boek met online etiquette-regels bestaat maar beschouw het persoonlijk toch noodzakelijk om iedere keer de blogger te vermelden die me heeft geïnspireerd bij het schrijven van een blogpost. Bijvoorbeeld wanneer ik een tag overneem, of wanneer ik iemand een onderwerp zie bespreken waar ik het enkele weken later zelf ook over heb. Toch merk ik dat er ook bloggers zijn die dit niet doen en dat vind ik eigenlijk wel jammer. Uiteraard doe je niet alles naar het voorbeeld van iemand anders, maar soms lijkt het vrijwel letterlijk overgenomen te zijn van een andere blog en dan lijkt het me wel zo mooi om die persoon even te vermelden.
*
In mijn blog-bestand (niet zo mooi als een knappe agenda of organiser, maar desalniettemin onmisbaar) hou ik dan ook mooi bij waar ik een bepaalde tag voor het eerst tegenkwam, ook bij een blogpost rond een bepaald thema noteer ik wie me inspireerde tot het uitwerken van mijn persoonlijke mening. Vermits al die ideetjes vrij lang digitaal stof staan te vergaren in mijn verschillende inspiratie-tabbladen is dit noteren pure noodzaak. Anders zou ik het allang vergeten zijn wanneer ik effectief aan het uitwerken van een ideetje toekom.
*

Ik had nooit verwacht dat er veel mensen wilden meedoen aan het Blogger Vriendenboek. Het leek me gewoon een leuk idee om blogger-vrienden in de spotlight te zetten en ik vind het heel leuk dat er reeds verschillende mensen mijn vragenlijstje hebben willen beantwoorden.
*
Blijkbaar ben ik niet in staat om een ‘korte’ reactie achter te laten op iemands blog (Echt? Dat was ons nu echt nog niet opgevallen). Binnen de kortste keren heb ik een heel epistel geschreven en had ik er dus eigenlijk evengoed een blogpost van kunnen maken. 🙂
*
Het is dan ook super vervelend wanneer ik vervolgens op enter klik om de reactie te posten én vervolgens naar een leeg scherm kijk. Soms begin ik opnieuw, andere keren weet ik niet meer exact wat ik allemaal geschreven had en laat ik het maar zo. Tja, mijn geheugen is echt rampzalig. Tegenwoordig probeer ik er dus aan te denken om reacties te kopiëren voor ik op enter klik. Alleen durf ik dat wel eens te vergeten.
*
Voor ik Google Analytics of Jetpag had dacht ik steeds dat posts zonder reacties ongezien in het luchtledige zweefden, maar ondertussen besef ik dat er vrij veel ‘stille’ volgers zijn. Soms ben ik zelf ook één van hen.
*
In het begin reageerde ik immers op vrijwel elke blogpost die ik las maar momenteel probeer ik het uiteraard wel nog steeds vrij frequent te doen, maar niet meer bij elk gelezen artikel.
*
Sommige bloggers volg ik al een tijd én ik merk dat ik bij het zien van specifieke zaken meteen aan hen moet denken. Zo doet Twilight me aan Vanessa denken, terwijl Brave, Slytherin en uiltjes me aan Emmy herinneren. Bij Supernatural zijn het dan weer de namen Emmy en Annabel die me te binnen schieten én Funko Dolls zijn voor mij onlosmakelijk verboden met Lieke én haar leuke foto’s terwijl ik bij Unicorns al wel eens een foto voor Ellis heb getrokken. Ik denk dat ik zo nog wel eventjes kan doorgaan …

Hmmm, iets met ‘lange epistels’ en ‘uitvoerigheid’ deed me uiteindelijk besluiten om deze blogpost toch maar op te splitsen.

8 gedachten over “Blogfeiten #1”

  1. Wat een leuke blogpost! Ik vind het ook jammer dat sommige bloggers elkaar niet vermelden, vind het juist fijn als ik iemands blog toch wat kan promoten door ze te noemen op mijn blog 🙂

  2. Leuk zo’n overzichtje! Die blogposts zonder reacties jagen me soms een beetje schrik aan, maar er zijn inderdaad heel veel stille volgers – gelukkig maar!

  3. Ik vind het grappig om te merken dat naarmate mijn blog groeit, ook het aantal stille volgers meer is geworden. Dat lijkt me een goed teken, dat je niet meer alleen gelezen wordt door medebloggers maar ook door “echte” lezers.

  4. Wat een leuke blogfeitjes! Zelf probeer ik ook altijd bronnen te vermelden. Natuurlijk zijn de meeste foto’s door mijzelf gemaakt, maar heel soms wil ik wel eens een inspiratie collage maken van foto’s van Pinterest. Dan vind ik het wel zo netjes dat de maker van de foto de eer krijgt. Toch zijn bloggers onderling maar voorzichtig met elkaar vermelden heb ik het idee, jammer eigenlijk.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.