Harry Potter Lego #10: Diagon Alley #4

Bij sommige zaken ben ik er vrij snel bij terwijl het bij andere zaken net andersom gaat. Neem nu Lego. Als kind was ik wel een grote Duplo-fan. Ik herinner me dat ik één jaar verschillende kamers cadeau kreeg met de feestdagen. Eerst ééntje van de Sint, dan een van zowel mijn meter, peter én ouders zodat ik tegen Nieuwjaar het volledige huis kon maken. Wat ik trouwens super vaak gedaan heb in allerlei mogelijke vormen. De ene keer als loft, een andere keer met een mezzanine, … niet dat ik als kind die termen kende maar toch. In die periode leek ik een klein beetje weg te hebben van een architect die allerlei speciale constructies wilde uitproberen. Maar waar velen nadien de overstap naar Lego maken viel het bij mij stil.

Mijn broers speelden wel graag met Lego maar zelf begon ik toen meer te lezen en knutselen. Het begon echter te kriebelen toen ik enkele jaren terug zag dat er Harry Potter Lego-sets uitkwamen. Corona en dan vooral de lockdown zorgde ervoor dat er uiteindelijk toch een set gekocht werd. Dat was de Astronomy Tower set én die bleek slechts het startschot te zijn.

Vandaag toon ik jullie graag het vierde en laatste deel over de grote Diagon Alley-set. Ik heb tijdens het in elkaar steken van dit pakket zoveel foto’s gemaakt dat ik besloten heb om elk gebouw apart te delen.

Ok, ik was even aan het twijfelen om bij de vorige post twee gebouwen te combineren en het zo wat sneller vooruit te laten gaan maar het laatste gebouw is Weasleys Wizard Wheezes en de winkel van Fred en George verdient uiteraard een eigen blogpost.

Wait untill my father hears about this new shop in Diagon Alley.

Ja hoor, Draco en Lucius zijn er al bij nog voor Weasley’s Wizard Wheezes afgewerkt is. Fred en George hun winkel ligt immers vlak bij Knockturn Alley. Al zorgt hun felgekleurde winkel wel voor een mooi contrast tegen die grimmige en verloederde steeg.

Het leuke aan deze set is dat eigenlijk elke winkel zijn charmes heeft. Van de chaotisch volgeladen Ollivander’s tot Flourish & Blotts. Elke winkel bevat meerdere details die er voor zorgen dat ze goed tot hun recht te komen. Bij deze winkel is dat uiteraard niet anders.

Een kleurrijke combinatie van vrolijke tinten. Waar de buitenzijde beperkt blijft tot oranje en lila lijkt de binnenkant een beetje alsof er een verfwinkel in ontploft is. Zoveel kleuren door elkaar, verschillende grote en kleine details die bij de uitvindingen van Fred en George passen.

De stickers zijn zeker een meerwaarde. Zo staat er op de treden van de trap More Magical Mayhem Up Up en is op één van de verpakkingen te zien dat ze Dancing Doxy’s bevat.

De kleuren van de kassa doen dan weer denken aan een geel/zwart gestreept waarschuwingsbord. Onwaarschijnlijk als verwittiging naar hun klanten toe vermits hun producten onweerstaanbaar zijn.

Aan de zijkant van de winkelgevel kan je een Dark Mark affiche terugvinden. Want volgens de Weasley tweeling moet er met alles gelachen kunnen worden. Zelfs met Voldemort. Al denkt die laatste daar ongetwijfeld anders over.

Nog meer stickers zorgden ervoor dat de naam van de winkel duidelijk vermeld wordt op de erkervormige ramen aan de voorgevel. Ik ben een fan van erkers, iets minder van stickers op Lego-blokjes plakken vermits het een wel heel grote uitdaging is om die NIET scheef te plakken.

Heel fijn ook dat ze het bekende logo van deze magische winkel ook in de gevelbekleding hebben verwerkt. Ok, het is een versimpelde vorm maar desondanks heel herkenbaar.

Ondertussen zijn zowel Fred als George van de partij om hun klanten te verwelkomen al is het gebouw nog steeds niet volledig klaar. Aan enthousiasme ontbreekt het die twee duidelijk niet.

Je begint stilletjes aan ook te zien dat men bij Lego ook aan een ander belangrijk onderdeel van deze bekende winkel heeft gedacht.

Als je heel goed kijkt kan je immers achter de ramen van de bovenste verdieping een groene kostuumvest, wit hemd en oranje das zien. Uit de ramen zie je dan weer twee armen in wording. Plus bovenaan de ramen … je raadt het al zeker … Ja hoor, nog meer stickers om recht te proberen plakken.

Zowel het naambord van Knockturn Alley als het raam van het verdiep boven de ingang naar de straat zien eruit alsof ze elk moment kunnen instorten.

Weasley’s Wizarding Wheezes heeft ondertussen nog een extra verdieping gekregen plus een vrolijk gekleurde ballustrade bij de trap.

Meerdere Basic Blaze dozen gevuld met vuurwerk, kleurrijke lolly’s die je op eigen risico kan proeven, U-No-Poo, … zoveel bekende Weasley’s Wizarding Wheezes producten zijn ondertussen terug te vinden in de winkel.

Het team dat aan deze set heeft gewerkt heeft zijn uiterste best gedaan om geen enkele ruimte onbenut te laten. Zo goed zelfs dat je bijna gaat vermoeden dat ze gebruik hebben gemaakt van een extension charm.

Zowel het dak als de zolder zijn ondertussen ook klaar en dat komt goed van pas vermits ze natuurlijk wel een plek nodig hebben om hun voorraad in op te slagen.

Ok, het werkte niet feilloos (de hoed schuift wat snel naar voren) maar deze gigantische Weasley die zijn hoed kan optillen en terugzetten is natuurlijk onmisbaar bij de gevel van hun winkel.

Ook aan de Wonder Witch producten werd gedacht. Deze liefdesdrankjes kregen zelfs hun eigen standje.

Je kan het niet zo heel goed zien op de foto’s maar de winkel heeft twee ingangen. Zowel aan de voorzijde als aan de zijgevel. Ter hoogte van waar Draco ongeveer staat. Dan denk je dat je een belachelijk hoge hoeveelheid foto’s hebt gemaakt. Zijn het er toch nog net niet voldoende. 🙂

Ik weet niet hoe het met jullie zit maar ik heb na het uitwerken van deze blogpost veel zin gekregen om nog eens een Lego-set opnieuw in elkaar te steken.

Voor wie het zich afvraagt, er liggen hier nog 9 sets (3 grote, 6 kleinere) die ik jullie later dit jaar nog wil tonen. Hopelijk zijn jullie de Lego blogposts dus nog niet moe geworden.

Eerder verschenen Lego – blogposts:

Honeydukes
The Three Broomsticks
Harry Potter Lego Adventskalender
Attack on the Burrow
Hogwarts kasteel
Diagon Alley set 1, 2 en 3
Lego Creator: Bookshop
Hogwarts Express en Hogsmeade Station

2 gedachten over “Harry Potter Lego #10: Diagon Alley #4”

  1. De Lego posts ben ik zeker nog niet beu! Zo leuk om te zien welke prachtige kleuren er tegenwoordig bestaan, en dat aan alle details is gedacht. Ooit koop ik mezelf ook een volwassenen-Lego-doos :-).

    1. Dat is fijn om te horen. Zeker doen hoor wanneer je er de kans toe hebt want het is niet alleen fijn maar ook heerlijk ontspannend om in elkaar te steken.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.