Harry Potter Lego #2: The Three Broomsticks

Bij sommige zaken ben ik er vrij snel bij terwijl het bij andere zaken net andersom gaat. Neem nu Lego. Als kind was ik wel een grote Duplo-fan. Ik herinner me dat ik één jaar verschillende kamers cadeau kreeg met de feestdagen. Eerst ééntje van de Sint, dan een van zowel mijn meter, peter én ouders zodat ik tegen Nieuwjaar het volledige huis kon maken. Wat ik trouwens super vaak gedaan heb in allerlei mogelijke vormen. De ene keer als loft, een andere keer met een mezzanine, … niet dat ik als kind die termen kende maar toch. In die periode leek ik een klein beetje weg te hebben van een architect die allerlei speciale constructies wilde uitproberen. Maar waar velen nadien de overstap naar Lego maken viel het bij mij stil.

Het begon echter te kriebelen toen ik enkele jaren terug zag dat er Harry Potter Lego-sets uitkwamen. De lockdown en het feit dat er daardoor heel veel uitstapjes wegvielen zorgde ervoor dat we uiteindelijk een eerste Lego-set kochten. Voor mij was dat de Astronomy Tower set én die bleek slechts het startschot te zijn. Later dat jaar besloten we immers om als we dan toch niet naar Centerparcs konden gaan maar meteen naar Hogwarts te vertrekken. Ondertussen kwamen er nog een heel deel sets bij en het leek me een leuk idee om die hier in detail te laten zien.

Voor wie het zich afvraagt dit is wat ik zo leuk vind aan Lego …

– Ik vind het heerlijk rustgevend om in elkaar te steken vermits je niet meer moet doen dan het opvolgen van eenvoudige stappen. Dat repetitieve heeft een heel ontspannend effect
– Het is ook heel fijn om tegelijkertijd kunnen zien hoe dat project groeit
– Ik sta regelmatig versteld over de vindingrijkheid van de ontwerpers. Er zitten echt zoveel leuke details in die gebouwen verwerkt

Vandaag toon ik jullie graag de tweede helft van mijn meest recente aanwinst namelijk Honeydukes. Deze set kocht ik omdat de winterse setting me al meteen zin deed krijgen in Kerst. Eerder liet ik Honeydukes al in detail zien. Die blogpost kan je hier terugvinden.

Naar aanleiding van 20 jaar Harry Potter Lego bevat deze set een goudkleurig Ron Weasley figuurtje en vier chocolate frogs tegels. In totaal bestaan er 16 verschillende van deze tegels. In de Honeydukes set kwam ik tweemaal Seraphina Picquery tegen. Gelukkig kwam ik bij de Three Broomsticks twee andere tegels tegen waaronder Newt Scamander. Joepie!

De voorzijde van beide sets doet meteen denken aan een winterse schooluitstap naar Hogsmeade. Waarbij het dorpje overdonderd wordt door een groot aantal Hogwarts studenten die hun voorraad zoetigheden willen aanvullen of zich tussendoor even willen opwarmen met een Butterbeer bij Madame Rosmerta.

Zij mocht dus uiteraard niet ontbreken in deze bouwset. De voorgevels zijn vrij rustig en kunnen daardoor perfect mee in een kerstdorp opstelling staan. Althans zo denkt deze Potterhead er over. 🙂

De meeste details zitten aan de achterzijde maar toch herken je dit gebouw meteen. Door het bordje met de drie bezemstelen, het gewei boven de deur, de vorm van de ramen én het gebouw zelf.

De twee andere figuurtjes die bij het The Three Broomsticks bouwpakket zaten zijn Dean Thomas en Minerva McGonagall. Op de volgende foto’s kan je de verschillende details in dit gebouw beter bekijken.

Onderaan is de bar en zelf hou ik wel van de rustieke stijl die ze hier in behouden hebben. De afbeelding op de deur en bordjes en schilderijen aan de muren zorgen dan weer voor nog meer herkenbaarheid. Het doet me ondermeer door de houten afwerking in het plafond echt aan de bekende vergaderplek in Hogsmeade denken.

De bovenzijde ziet er zelfs nog uitnodigender uit want daar vinden we een open haard terug, een schilderij van Hogwarts, de twee Chocolate Frog tegels (dit keer gelukkig niet tweemaal dezelfde) die bij het pakket zaten én Professor McGonagall die al meteen de groene zetel heeft aangeslagen die perfect bij haar outfit past. Zelfs aan haar broche is gedacht.

Bij Lego-sets valt het me nog meer op dat het hem echt in de details zit. Zo zou het gebouw er een pak minder rustiek hebben uitgezien zonder die ‘houten’ afwerking onder de dakpannen, de schouwen of de torentjes boven de ramen of het glas-in-lood effect van de ramen zelf. Gelukkig werken er bij Lego mensen die daar echt wel op letten.

Ik zal niet snel met de sets gaan spelen maar ik vind ze wel heel knap om naar te kijken. Jullie ook?

 

6 gedachten over “Harry Potter Lego #2: The Three Broomsticks”

 1. Ik hou van de details die in Lego zitten. Soms vind ik het wel spijtig dat Lego de markt van de volwassenen ontdekt heeft met daaraan gekoppelde hoge prijzen (bv de Lego architecture sets, super mooi maar duur, zeker omdat het vrij kleine sets zijn).
  Het pure fantasierijk bouwen met wat basisblokjes heeft eerder pleets geruimd voor thema sets, meer bouwen en daar zetten (ze lachen er zelf mee in de Lego film), maar man ze maken mooie dingen…. Er liggen al wat lego pakjes onder de kerstboom….

  1. Dat klopt helemaal. Als kind bouwde ik regelmatig een huis met Duplo blokken. Super vaak zelfs maar dat huis zag er vrijwel iedere keer anders. De ene keer alles op een gelijkvloers, een andere keer in verdiepjes, dan weer een extra stuk er aangebouwd. Mijn fantasie kan ik gelukkig nog steeds kwijt in andere zaken dus ik vind het niet zo erg om gewoon gedachteloos de instructies van een bouwpakket op te volgen en het vervolgens uit te stallen tot het tijd wordt om het af te breken én opnieuw in elkaar te steken. Ik zou het uiteraard niet erg vinden mochten de prijzen plots een pak zakken. Maar snap wel dat die Lego vrij kostelijk is. Het is ook echt iets dat generaties lang lijkt mee te gaan.

 2. Het opbouwen (en ook afbreken) heeft inderdaad iets rustgevends hé. Ik hou er ook van (al is het hier Lego Friends met de dochter). Elke keer weer sta ik ook versteld van de details én de kleuren. Uit mijn kindertijd herinner ik me alleen rechte blokken in rood, geel, blauw, … en nu heb je ze in elke mogelijke kleurschakering en vorm en grootte!

  1. Het contrast met vroeger is inderdaad heel groot. Blijkbaar hebben ze vrij lang uit principe willen vasthouden aan de traditionele vorm van de blokjes maar nu hun gamma is uitgebreid kunnen ze natuurlijk ook veel meer zaken verwezenlijken.

 3. Hartstikke leuk zijn ze om zo naar te kijken! Het bouwen lijkt mij ook wel heel rustgevend!

  Voor de kerst kocht ik voor mijn man iets wat al een tijdje op zijn lijstje staat, de lego Lamborghini.

  Zo kan ik lekker gaan diamond painten en hij lekker lego bouwen aan tafel, doen we toch iets meer ‘samen’.

  1. Oh, die gaat blij zijn. Zeker wanneer hij het al een tijdje op zijn lijstje had staan. Het is echt heerlijk ontspannend om te doen. Ik vind het zelf nog rustgevender dan puzzelen want je moet zelf niet op zoek gaan naar iets, je kan gewoon gedachteloos de instructies volgen een beetje zoals bij je diamond painting daar hoef je ook niet bij na te denken hé.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.