Lego Creator: Bookshop

Bij sommige zaken ben ik er vrij snel bij terwijl het bij andere zaken net andersom gaat. Neem nu Lego. Als kind was ik wel een grote Duplo-fan. Ik herinner me dat ik één jaar verschillende kamers cadeau kreeg met de feestdagen. Eerst ééntje van de Sint, dan een van zowel mijn meter, peter én ouders zodat ik tegen Nieuwjaar het volledige huis kon maken. Wat ik trouwens super vaak gedaan heb in allerlei mogelijke vormen. De ene keer als loft, een andere keer met een mezzanine, … niet dat ik als kind die termen kende maar toch. In die periode leek ik een klein beetje weg te hebben van een architect die allerlei speciale constructies wilde uitproberen. Maar waar velen nadien de overstap naar Lego maken viel het bij mij stil.

Mijn broers speelden wel graag met Lego maar zelf begon ik toen meer te lezen en knutselen. Het begon echter te kriebelen toen ik enkele jaren terug zag dat er Harry Potter Lego-sets uitkwamen. Corona en dan vooral de lockdown zorgde ervoor dat er uiteindelijk toch een set gekocht werd. Dat was de Astronomy Tower set én die bleek slechts het startschot te zijn.

Tot nu toe kwamen hier enkel Harry Potter – sets aan bod maar dat zijn dus – geloof het of niet – niet de enige bouwsets die me aanspreken. Jullie hebben nog steeds een blogpost te goed met het laatste gebouw uit de Diagon Alley set, eentje over de Hogwarts Express set met daarin ook het kleine Hogsmeade station van me te goed en nog een heel andere set die perfect bij het najaar én het huidige weer past. Maar vandaag wil ik jullie een set tonen die niets met Harry Potter te maken heeft maar wel even goed betoverend mooi is.

 Dat ik de boekenkasten leuk vind spreekt uiteraard voor zich maar ook de tegelvloer vond ik een fijn detail.

De gevels zelfs nog meer. Zo leuk om te zien hoe ze de grijze boog boven de deur hebben gevormd. Van de ballustrades was ik bij de gebouwen in de Diagon Alley set ook meteen fan. Die maken het op de een of andere manier meteen extra uitnodigend.

Na een tussenverdieping (mét extra boekenkast) komen we aan in de leefruimte boven de winkel.

Inclusief grote staande klok én een klein terras aan de achtergevel. Hagrid’s roze paraplu kwam ik dan weer tegen terwijl ik aan het gebouw werkte dat aan de boekenwinkel grenst. Daarnaast vind ik het ook heel grappig dat die boekenwinkel achteraan ook een deur heeft. Dat is zeker de nooduitgang voor de klanten die hun gigantischie TBR negeerden en zich geneerden om met hun nieuwe stapel aanwinsten de winkel te verlaten.

Je zou denken dat ik enkel fan ben van de vele boeken en natuurlijk hou ik daar van maar ik vind de gevels van deze bouwsets ook prachtig uitgewerkt. Al die boogjes, gevelstenen, afgeronde ramen, het naambord van de winkels en kleine details zorgen ervoor dat  het gebouw een mooi geheel vormt.
Achter dat mooi afgewerkte dakraam zit de slaapkamer verborgen. Inclusief een kameleon die zich heeft aangepast aan het kleurrijke dekbed.

Het aangrenzende gebouw begint met een kelderruimte en een klein moestuintje met pompoenen achteraan.

Hierboven komt de leefruimte waar ik dus de roze paraplu van Hagrid tegenkwam. Plus een gezellig erkertje met bank waar het ongetwijfeld heerlijk lezen is. Zeker met een tasje warme thee binnen handbereik.

Ditmaal zorgt niet de Daily Prophet maar The Lego News voor het dagelijkse nieuws. Het zijn dit soort details (bijvoorbeeld de deurmat aan de voordeur) die de sets voor mij nog leuker maken.

Als je de trap oploopt kom je uit in de slaapkamer met daar achter een klein dakterras.

Het leuke aan deze set – naast de vele kleine details én uiteraard ook een grote dosis boeken, …

prachtige voorgevels, bloemenperkjes

trapleuningen, erkerramen

en zelfs een boom én vogelnestje

is het feit dat de gebouwen in compartimenten gebouwd zijn en je deze makkelijk kan optillen waardoor

alle kamers ook wanneer de set volledig is afgewerkt nog steeds bereikbaar zijn.

Echt een set voor mede-boekenliefhebbers dus.

Deze sets kwamen eerder al aan bod:

Honeydukes
Harry Potter Lego adventskalender 2021
Attack on the Burrow
Hogwarts – kasteel
Diagon Alley – set #1
Diagon Alley – set #2
Diagon Alley – set #3

10 gedachten over “Lego Creator: Bookshop”

    1. Het was mijn eerste niet-Harry Potter set en ik vind ze nog steeds prachtig. Dit najaar zal ik ze waarschijnlijk weer eens opnieuw bouwen. Maar eerst de volgende set die ik hier wil delen maar eens bouwen.

    1. Zelfs jij zou hier blij van kunnen worden vermits er niet alleen aan boeken is gedacht maar ook aan grote pot thee én een knus plekje om te lezen. 😉

  1. Onlangs waren wij in het Speelgoedmuseum in Mechelen en daar viel ons op wat we de afgelopen jaren hebben ondervonden: als kind was er enkel vrij basic Lego, en nu zijn er echt ingenieuze bouwpakketen met speciale kleuren/vormen/details. Indrukwekkend, die evolutie! En die details, inderdaad. Ik ben telkens weer verbluft.
    De liefde voor Lego en bouwen is hier de laatste paar jaar serieus aangewakkerd, sinds dochterlief graag met Lego speelt (bouwen doet ze nog niet zo graag, maar ik doe dat des te liever). De laatste set van Juliette bestond ook uit afneembare verdiepen en dat is echt leuk hé!
    Bij deze staat deze set op mijn wishlist. Ik zou moeten zien om aanbiedingen of acties in de gaten te houden, want dat kan echt serieus veel schelen heb ik al gemerkt…

    1. Als je het vergelijkt met oudere sets valt die evolutie enorm op hé. Het is zeker de moeite om aanbiedingen en acties in de gaten te houden maar zelfs dan kan je best nog steeds vergelijken. We hadden immers een bon met 20€ korting per aankoopschijf van 100€ en uiteindelijk waren de twee sets te samen elders toch nog 10€ voordeliger. Gek hoe groot het prijsverschil soms kan zijn.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.