Harry Potter Lego #9 : Hogwarts Express en Hogsmeade Station

Dit keer volgen de Lego blogposts elkaar wel heel snel op maar deze specifieke set – en ja, dit keer is het er wél weer eentje in Harry Potter thema – moet ik uiteraard vandaag met jullie delen. Wanneer deze blogpost online verschijnt is de Hogwarts Express immers net vertrokken van op Platform 9 3/4 in Londen richting Hogsmeade station om van daaruit verder te reizen naar Hogwarts. Vandaag is dus de ideale dag om deze set aan jullie te laten zien.

Er bestaat een grote (en dus ook duurdere) Hogwarts Express Lego-set waarin de trein in grotere schaal is gemaakt én hij klaarstaat om te vertrekken aan het eerder vermelde Platform 9 3/4. Deze grote set leek me echter minder makkelijk om uit te stallen. Toen iets later deze meer ingetogen set werd aangekondigd was ik dan ook meteen fan. 

Na het maken van de foto’s voor deze blogpost is de set opnieuw uit elkaar gehaald en ingepakt zodat ik binnenkort een nieuwe set in elkaar kan steken én uitstallen. Maar de locomotief heeft – net als Flourish & Blotts – wel een plekje gekregen in de kast. Hiet is immers een wel heel herkenbaar icoon uit de Harry Potter boeken en films. Gelukkig is deze compacte versie makkelijker uit te stallen dan zijn grotere collega.

Ondanks het verschil in formaat zijn er ook in deze set veel leuke details opgenomen. Ik zou behoorlijk teleurgesteld zijn mocht dat niet het geval zijn want ondertussen is dat iets geworden dat ik dankzij de eerdere sets die ik kocht vanzelfsprekend begin te vinden bij de gelicenseerde sets die Lego uitbrengt.

Het stuk met de voorste wielen van de locomotief kan je langs de onderzijde omschakelen zodat de trein of enkel vooruit en achteruit kan rijden of dat je hem ook rondjes kan laten rijden. Voor mij persoonlijk speelt dat geen rol vermits ik mijn sets enkel uitstal en vervolgens weer opberg. Maar als je er als kind mee wil spelen zou het natuurlijk wel wat eentonig worden indien je enkel voor-en achteruit zou kunnen rijden.

Ik blijf in herhaling vallen maar vond het ook dit keer weer heel fascinerend om te zien hoe de set in elkaar steekt. Om ze stapje voor stapje tot stand te zien komen en te ontdekken hoe ze bijvoorbeeld de aandrijfstang langs de zijkanten gingen uitwerken.

Maar ook of enkel het dak van een wagon verwijderd zou kunnen worden zodat je binnen kan zien of ook de zijkant. Het bleek uiteindelijk zowel het dak als één van de zijkanten te zijn.

Een schup om de kolen te kunnen aanvullen, het juiste figuurtje én karretje zodat je de “Anything from the trolley dears? ‘-scène indien gewenst kan naspelen. Ook de ontsnapte Trevor kwam ik tegen tijdens het bouwen en Ron kreeg jammer genoeg nog steeds een niet al te smakelijke (én in dit geval wel heel grote) sandwich met corned beef mee van Molly. Oh ja, plus uiteraard ook stickers die nu ik de close-up foto’s zie minder recht hangen dan ik dacht. Oops, dat blijft duidelijk een uitdaging.

Ook in het kleine Hogsmeade station werden zoveel mogelijk details verwerkt. Gelukkig houdt Moaning Myrtle je hier geen gezelschap wanneer je snel even moet gaan plassen. Een briefje verzenden per uil gaat ook vanuit dit station.

Er werd evengoed aan Hagrid’s lantaarn gedacht en hebben jullie gezien wat hij in zijn andere hand vasthoudt? Harry had alleszins voldoende galleons bij om zich heel wat chocolade kikkers te kunnen aanschaffen.

De zoon van mijn nicht vond het vooral fijn dat de set heel wat figuurtjes bevat. Naast Hedwig, Trevor, de treinconducteur en de heks met het karretje vol magische lekkernijen zijn immers ook Hagrid, Harry, Ron, Hermione, Draco en Lee Jordan van de partij.

Nu maar hopen dat ze op weg naar hun eindbestemming niet worden lastig gevallen door Dementors.

Een gedachte over “Harry Potter Lego #9 : Hogwarts Express en Hogsmeade Station”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.