Harry Potter Lego #7: Diagon Alley #2

Bij sommige zaken ben ik er vrij snel bij terwijl het bij andere zaken net andersom gaat. Neem nu Lego. Als kind was ik wel een grote Duplo-fan. Ik herinner me dat ik één jaar verschillende kamers cadeau kreeg met de feestdagen. Eerst ééntje van de Sint, dan een van zowel mijn meter, peter én ouders zodat ik tegen Nieuwjaar het volledige huis kon maken. Wat ik trouwens super vaak gedaan heb in allerlei mogelijke vormen. De ene keer als loft, een andere keer met een mezzanine, … niet dat ik als kind die termen kende maar toch. In die periode leek ik een klein beetje weg te hebben van een architect die allerlei speciale constructies wilde uitproberen. Maar waar velen nadien de overstap naar Lego maken viel het bij mij stil.

Mijn broers speelden wel graag met Lego maar zelf begon ik toen meer te lezen en knutselen. Het begon echter te kriebelen toen ik enkele jaren terug zag dat er Harry Potter Lego-sets uitkwamen. Corona en dan vooral de lockdown zorgde ervoor dat er uiteindelijk toch een set gekocht werd. Dat was de Astronomy Tower set én die bleek slechts het startschot te zijn.

Eerder deelde ik al blogposts over Honeydukes, de Three Broomsticks, mijn adventskalender van vorig jaar, Attack on the Burrow, het grote Hogwarts – kasteel en het eerste deel van deze Diagon Alley – set.

Vandaag toon ik jullie graag een tweede deel over mijn meest recente Harry Potter Lego aanwinst … de grote Diagon Alley-set. Ik heb tijdens het in elkaar steken van dit pakket zoveel foto’s gemaakt dat ik besloten heb om elk gebouw apart te delen.

Een Nimbus 2000 én een Hufflepuff Quidditch Outfit in de vitrine. Zo gaan de wizards en witches uiteraard binnen de kortste keren in volle bewondering naar de etalages van Quality Quidditch Supplies komen kijken. Een deurmat op maat, rekken gevuld met sporttenues en uiteraard ook de overige benodigdheden om deze bekende magische sport te kunnen beoefenen vind je allemaal terug in deze winkel. Zelfs wanneer het er eentje gemaakt met Lego-blokjes is.

Het in elkaar steken van deze herkenbare gevel vond ik eigenlijk wel fascinerend vermits er bij het bekomen van die vormen wat meer komt kijken dan een gewone rechte muur. Ik vraag me dan telkens af hoeveel tijd er kruipt in het bedenken en uitwerken van zo’n bouwset. Details zoals de naam van de winkel, de kasseien op de straat en de kleine Snitch boven de voordeur maken het helemaal af. Ernaast kan je ook alvast een beetje van de buren hun gebouw zien.

Want achter dat kleine deurtje is de Daily Prophet gevestigd. Bij de eerste stappen ziet hun voordeur er nog wat vreemd uit maar nadat alle onderdelen zijn samengevoegd ziet de voorgevel van hun vrij smalle pand er net super uit. Al zijn de details achteraan vrijwel even leuk. Misschien zelfs leuker vermits die archiefbak vol oude kranten zit en er ook heel wat artikels, opspoorberichten en dergelijke tegen de muur zijn opgehangen.

In deze collage zie je pas goed hoe klein het Daily Prophet gedeelte bij dit gebouw is. Quality Quidditch Supplies is immers driemaal zo breed én ook hun bovenverdieping is gevuld met nog meer Quidditch materiaal. Al werd de Hufflepuff outfit hier vervangen door een Ravenclaw exemplaar. Buitenverlichting, vaandels met de naam van de winkel op, … Bij Lego lijken ze maar al te goed te weten dat details het plaatje compleet maken.

Hier zie je het leuke Snitch-detail boven de voordeur nog wat beter én ontdek je ook hoe de paparazzi van de Daily Prophet er in slagen om stiekeme foto’s te kunnen maken.

Dat ze hun archief in een magazijn op zolder bewaren én van één specifieke editie nogal veel exemplaren hebben laten drukken valt dan weer op in deze collage.

Heel véél exemplaren. Plus de vraag of deze hongerige muis/rat een gewoon knaagdier is of een Animagus. Dat kleine figuurtje was alleszins niet gedetailleerd genoeg om te kunnen controleren hoeveel tenen het heeft. 🙂

Bij de volgende Diagon Alley Lego-set blogpost komt zowel Florean Fortescue’s ijssalon aan bod én Flourish & Blotts. De rest van de Lego-set is ondertussen alweer een tijdje afgebroken en opgeborgen maar de boekenwinkel staat nog steeds in de boekenkast.

2 gedachten over “Harry Potter Lego #7: Diagon Alley #2”

    1. Dankjewel Véronique. Ik hoop binnenkort nog wat Lego blogposts te kunnen uitwerken maar eerst toch maar eens de Boekenwinkel-set afwerken.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.