Harry Potter Lego Adventskalender 2021

Nog niet zo lang geleden deelde ik hier een blogpost over de advents-kalenders die me dit jaar het meeste aanspraken én verklapte ik meteen ook welk exemplaar ik uiteindelijk voor mezelf uitkoos. Vandaag laat ik jullie zien wat daar allemaal inzat en geef ik eerlijk toe dat ik uiteindelijk ook nog een extra exemplaar kocht toen bleek dat dat serieus gezakt was in prijs.

Dat ik in al mijn enthousiasme per ongeluk de Duitse versie bestelde was iets minder interessant. Gelukkig kan ik vrijwel alles later – zoals gepland – in een Harry Potter scrapbooking-album verwerken. Dat ene album waar ik al veel materiaal voor heb klaarliggen maar waarvoor de energie voorlopig nog steeds even zoek is.

Voor wie het zich afvraagt … ik heb geen moment spijt gehad van mijn keuze voor deze Lego Adventskalender en daar zijn verschillende redenen voor.

Het mooie uitzicht, het telkens opnieuw uitkijken naar wat er schuil zou gaan achter het luikje, iedere dag iets kleins in elkaar kunnen steken, tijdens het aanbouwen die eerste magische momenten uit het allereerste Harry Potter boek herbeleven, …

Daarnaast vond ik het ook heel fijn om vast te stellen dat men bij Lego zo weinig mogelijk plastic verpakkingen heeft gebruikt. De losse onderdelen zitten bijvoorbeeld wel per dag samen in een zakje (ik vermoed dat daar niet veel handige alternatieven voor te bedenken zijn) maar de basisvorm met 24 vakjes is gemaakt uit karton.

Dag 1: Privet Drive straatbord met Hogwarts envelop
Dag 2: Harry in zijn veel te grote hemd
Dag 3: Leverde me een halve schouw op.
Dag 4: Vandaag werd die schouw verder afgewerkt en kwamen er plots Hogwarts brieven uit.

Dag 5: Dit is echt één van mijn favoriete stukken. Een kleine witte taartdoos met daarin Hagrid’s verjaardagstaart voor Harry
Dag 6: Dudley die – ja hoor, natuurlijk heb ik dat meteen nagekeken – het stiekem aan Harry’s taart zitten moest bekopen met een krulstaartje.
Dag 7: Het uithangbord van The Leaky Cauldron
Dag 8: een tafeltje met twee bekers en een fles Firewhiskey

Dag 9: Via The Leaky Cauldron komen we bij de bekende – en ook effectief uit elkaar schuivende – bakstenen muur
Dag 10: waarna we geld gaan afhalen bij Gringotts. Eerst komen we de balie tegen
Dag 11: vervolgens een ernstig kijken goblin die onze sleutel al heeft aangenomen en vervolgens samen met ons naar
Dag 12: dit karretje wandelt (Al een geluk dat er telkens aan de binnenzijde van een luikje bouwinstructies worden weergeven. Dat is niet bij alle figuurtjes noodzakelijk, maar bij dit exemplaar had de rit waarschijnlijk nog rammeliger verlopen zonder instructies.)

Dag 13: de toegangsdeur naar Harry’s kluis
Dag 14: de inhoud van deze kluis

Dag 15: een nieuw schoolboek en een Ollivanders doos met daarin Harry’s toverstaf
Dag 16: Hedwig, een chocoladekikker, een ticket voor de Hogwarts express en een chocoladekikkerkaart
Dag 17: een trolley om al zijn boodschappen op te laden (al moet je dan wel heel goed kunnen Tetrissen.)
Dag 18: Ron met toverstaf en een tweede chocolade kikker (én bijhorende kaart)

Dag 19: Platform 9 3/4
Dag 20: Hermione met toverstaf
Dag 21: een tafel gevuld met een feestmaal voor het openingsfeest in de grote hal
Dag 22: Draco Malfoy met toverstaf

Dag 23: De kerstboom die door Professor Flitwick werd versierd nadat Hagrid hem met zorg had uitgekozen in het Forbidden Forrest
Dag 24: De tol die je nodig hebt indien je het spel wil spelen. Wat ik misschien nog wel eens ga doen wanneer mijn nicht nog eens op bezoek komt met haar zoontje want hij is onlangs net gestart in Harry Potter en de Steen der Wijzen.

Dit is trouwens de adventskalender die ik door een combinatie van iets te enthousiast én veel te uitgeput per ongeluk in het Duits kocht. Gelukkig lijkt het tot nu toe mee te vallen. Op de voorkant van deze kleine tags staat bijvoorbeeld een Duitse tekst maar het kan perfect zo in een album geplakt worden dat je deze mooie zijde te zien krijgt.

8 gedachten over “Harry Potter Lego Adventskalender 2021”

    1. Oh, dat zal wel. Toen ik dit jaar een chocolade-adventskalender kocht voor een vriendin vertelde de verkoopster aan de kassa me dat ze dacht een origineel idee vond. Die kende blijkbaar wel een heel deel varianten maar niet de originele adventskalender met kleine stukjes chocolade. 🙂

    1. Ze hebben echt verschillende Lego Adventskalenders. Ik heb al enkele keren die van Harry Potter bestudeerd maar pas dit jaar was ik helemaal overtuigd. Deze is echt zo leuk. Eigenlijk had ik er nog een overzichtsfoto aan moeten toevoegen met alle figuurtjes samen. Maar die collage was ik uiteraard vergeten.

  1. De Lego adventskalenders zijn altijd zo leuk! Ik heb deze ook voor kerst gekregen en ben hem nu in januari aan het uitpakken. Wel twee vakjes per dag, anders duurt het me toch écht te lang hoor, haha!

    1. Hihi, groot gelijk. Nu de adventsperiode achter de rug is mag je uiteraard helemaal zelf kiezen hoe snel je je kalender wil uitpakken. Mijn tweede kalender heb ik ook op mijn eigen tempo uitgepakt.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.