Harry Potter Lego #4: Attack on the Burrow

Bij sommige zaken ben ik er vrij snel bij terwijl het bij andere zaken net andersom gaat. Neem nu Lego. Als kind was ik wel een grote Duplo-fan. Ik herinner me dat ik één jaar verschillende kamers cadeau kreeg met de feestdagen. Eerst ééntje van de Sint, dan een van zowel mijn meter, peter én ouders zodat ik tegen Nieuwjaar het volledige huis kon maken. Wat ik trouwens super vaak gedaan heb in allerlei mogelijke vormen. De ene keer als loft, een andere keer met een mezzanine, … niet dat ik als kind die termen kende maar toch. In die periode leek ik een klein beetje weg te hebben van een architect die allerlei speciale constructies wilde uitproberen. Maar waar velen nadien de overstap naar Lego maken viel het bij mij stil.

Mijn broers speelden wel graag met Lego maar zelf begon ik toen meer te lezen en knutselen. Het begon echter te kriebelen toen ik enkele jaren terug zag dat er Harry Potter Lego-sets uitkwamen. De lockdown en het feit dat er daardoor heel veel uitstapjes wegvielen zorgde ervoor dat we uiteindelijk een eerste Lego-set kochten. Voor mij was dat de Astronomy Tower set én die bleek slechts het startschot te zijn. Later dat jaar besloten we immers om als we dan toch niet naar Centerparcs konden gaan maar meteen naar Hogwarts te vertrekken. Ondertussen kwamen er nog een heel deel sets bij en het leek me een leuk idee om die hier in detail te laten zien.

Ongeveer een maand geleden toonde ik jullie mijn allereerste Harry Potter lego-set. Die met de Astronomie Toren. Vandaag zet ik mijn laatste gekochte set in de spotlight. Ondertussen is dat alweer even geleden dus misschien wordt het stilletjes aan tijd om een opvolger te bestellen voor deze mooie Attack on the Burrow – bouwset. Ik beken trouwens al meteen even dat ik het aanval-gedeelte meestal gewoon in de doos laat zitten zodat het de aandacht niet kan afleiden van het charmante huis van de Weasley-familie.

Het Lego-team is er ook bij deze set helemaal in geslaagd om het gebouw goed te laten overkomen. De dakpannen in verschillende kleuren, de glasramen waarvan sommige beschadigd lijken, het niveauverschil tussen de verdiepen waardoor het huis krakkemikkig in elkaar lijkt te steken. Al meteen op het eerste zicht herken je er direct The Burrow in.

Een heel deel kleine details maken het echter nog mooier. De verschillende ramen – sommige zelfs met een afdakje en balustrade en de kleine moestuin en het varken (de tuin moet recent gedaan zijn want er waren geen gnomes te vinden). Het reliëf in de stenen en houten planken, maar vooral ook het feit dat er verschillende bouwmaterialen gebruikt zijn waardoor het feit dat de woning door de jaren heen steeds meer werd uitgebreid mooi tot zijn recht komt.

Het gebouw kan langs twee kanten worden geopend. Wanneer je de zijde met de moestuin verschuift kom je meteen in hun woonkamer terecht. Ook hier zijn een aantal kleine details terug te vinden. Een stapel houtblokken naast het vuur, een tafeltje met daarop een brief en inktpot, een schilderij met een Phoenix tegen de muur, een vaas met bloemen en een fles wijn, een staande lamp, een kaarsenhouder met brandende kaarsen en de achterzijde van een gevulde boekenkast. Maar uiteraard ook een haardvuur en daar hebben ze iets leuks van gemaakt. Je kan het immers door buiten aan een knopje te draaien veranderen van een brandend vuur naar een haard waar net iemand wat floopowder heeft in gestrooid.

Aan de achterzijde vind je Molly Weasley terug die een ontbijt aan het bereiden is voor haar gezin en hun bezoek. Ook deze ruimte is mooi uitgewerkt met verschillende voorraadpotten, een koperen mengkraan, een witte theepot, een grote gevulde eettafel met stoelen in allerlei verschillende kleuren er omheen. Maar ook een karaf pumpkinjuice, pasteitjes, spiegeleieren en potten met kruiden bij het raam.

Ook dit gedeelte kan verschoven worden en wanneer je dat doet zie je de rest van hun leefruimte beter met daarin de gevulde boekenkast, een kleine sofa, een tweede schilderij aan de muur en natuurlijk ook de grote staande klok waarop alle familieleden gevolgd kunnen worden. Wanneer we vervolgens een verdieping stijgen komen we als eerste Ginny’s kamer tegen waarin enkele elementen werden opgenomen die ons meteen aan haar doen denken. Een dekbed van de Holyhead Harpies bijvoorbeeld maar ook een poster van de Weird Sisters en uiteraard ook haar bezemsteel.

Arthur en Molly slapen op de volgende verdieping. Hun slaapkamer bestaat enerzijds uit het grote tweepersoonsbed met een patchwork-deken maar daarnaast vinden we ook een kleine zetel terug waarin een breiwerk ligt. Zo fijn hoe ze dat hebben uitgewerkt want je ziet een halfafgewerkte trui waar de breipriemen nog tussen zitten. Boven deze zetel hangt een grote familiefoto van hun vakantie in Egypte en naast de zetel staat een gele mand met daarin wol.

Ron slaapt boven zijn ouders en heeft – uiteraard – een dekbed van de Chudley Cannons. Vanuit zijn kamer kan je met een trapje een klein platform met een witte balustrade en overdekking bereiken waarop de familieleden toekomen met hun bezemsteel. Boven zijn kamer staat de schouw en een uil die net een brief heeft bezorgd en nu even aan het uitrusten is.

Fred en George horen trouwens NIET bij deze set. Op het moment van de aanval wonen zij immers al boven Weasley’s Wizard Wheezes. Ik vond het echter jammer dat zowel de beide personages als hun voormalige kamer niet mee in de set waren opgenomen en het eerste was vrij makkelijk te verhelpen door hen er gewoon apart bij te bestellen. Misschien komt het er ooit wel van om bouwblokken bij te bestellen zodat ik er een kamer kan aanbouwen maar momenteel hou ik het toch maar even bij het origineel. Gelukkig kunnen ze wel nog steeds even op bezoek komen.

Tonks is trouwens ook op bezoek gekomen en staat hier onder het afdak bij hun voordeur. Harry kwam ook langs en dan is Hedwig natuurlijk niet ver weg.

Ik weet dat ik in herhaling val wanneer ik zeg dat ook deze set een favoriet is maar ook hier werden heel veel leuke details in verwerkt en jullie weten ondertussen dat ik fan ben van de vindingrijkheid van het Lego-team.

5 gedachten over “Harry Potter Lego #4: Attack on the Burrow”

  1. Het zijn de details die het zo leuk maken, he? En het zit zo goed in elkaar. Alleen al het bouwen is enorm leuk en daarna heb je er een leuk decoratiestuk bij! (Maar er is niks mis mee om af en toe je innerlijke 6-jarige er mee te laten spelen!)

    1. Absoluut. Er moet echt zo over zijn nagedacht om dat allemaal te laten kloppen. Ik vind het echt knap hoe mooi ze die bekende gebouwen kunnen namaken. Hier worden ze vooral steeds opnieuw in -en uit elkaar gehaald. Mocht ik Harry Potter als kind hebben ontdekt dan had ik er ongetwijfeld ook hele verhalen mee hebben nagespeeld.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.