Harry Potter Lego #8: Diagon Alley #3

Bij sommige zaken ben ik er vrij snel bij terwijl het bij andere zaken net andersom gaat. Neem nu Lego. Als kind was ik wel een grote Duplo-fan. Ik herinner me dat ik één jaar verschillende kamers cadeau kreeg met de feestdagen. Eerst ééntje van de Sint, dan een van zowel mijn meter, peter én ouders zodat ik tegen Nieuwjaar het volledige huis kon maken. Wat ik trouwens super vaak gedaan heb in allerlei mogelijke vormen. De ene keer als loft, een andere keer met een mezzanine, … niet dat ik als kind die termen kende maar toch. In die periode leek ik een klein beetje weg te hebben van een architect die allerlei speciale constructies wilde uitproberen. Maar waar velen nadien de overstap naar Lego maken viel het bij mij stil.

Mijn broers speelden wel graag met Lego maar zelf begon ik toen meer te lezen en knutselen. Het begon echter te kriebelen toen ik enkele jaren terug zag dat er Harry Potter Lego-sets uitkwamen. Corona en dan vooral de lockdown zorgde ervoor dat er uiteindelijk toch een set gekocht werd. Dat was de Astronomy Tower set én die bleek slechts het startschot te zijn.

Eerder deelde ik al blogposts over Honeydukes, de Three Broomsticks, mijn adventskalender van vorig jaar, Attack on the Burrow, het grote Hogwarts – kasteel en het eerste deel van deze Diagon Alley – set en het tweede.

Vandaag toon ik jullie graag een tweede deel over mijn meest recente Harry Potter Lego aanwinst … de grote Diagon Alley-set. Ik heb tijdens het in elkaar steken van dit pakket zoveel foto’s gemaakt dat ik besloten heb om elk gebouw apart te delen.

Ok, ik was even aan het twijfelen om dit keer twee gebouwen te combineren en het wat sneller vooruit te laten gaan maar het laatste gebouw is Weasleys Wizard Wheezes en de winkel van Fred en George verdient uiteraard een eigen blogpost.

Molly Weasley staat zelfs al voor de set in elkaar steekt klaar om de kans op een door Gilderoy Lockhart gesigneerd boek niet te missen. Ginny lijkt dan weer minder enthousiast maar moest – duidelijk tegen haar zin – toch mee gaan.

Dat het vooral dit gebouw was dat me naar deze Lego-set deed uitkijken kan natuurlijk geen verrassing zijn. Nu maar hopen dat er ooit ook een Hogwarts bibliotheek Lego-set verschijnt maar in de tussen tijd geniet ik dus alvast van de volle boekenkasten, torenhoge stapels boeken waarvan je je afvraagt hoe het komt dat ze niet opvallen én de leuke categorie-markeringen. Zo weet Charlie Weasley meteen waar hij moet zijn voor boeken over draken.

Nicholas Flamel kan er dan weer terecht voor boeken over Alchemie en voorbijgangers kunnen ook buiten in de bakken met boeken rondsnuisteren. Ook dit keer is het weer prachtig om te zien hoe er aan verschillende details werd gedacht. De gestreepte luifel van Florean Fortescue’s ijssalon, de afwerking van de steunpilaar in de boekenwinkel, …

De ijscoupes achter de toog, de zwart/witte tegels, de keien op de straat, de borden op de gevel die ondermeer aangeven dat er een leeskamer is in de winkel, de ruiten op de vensters, …

Het is telkens zo leuk om zo’n gebouw stelselmatig te zien groeien. Een verdieping erbij, nog meer details om te ontdekken zoals bijvoorbeeld de gargoyles in de vorm van een draak aan de voorgevel van Flourish & Blotts maar ook het uithangbord dat perfect lijkt op wat we in de film zagen.

Een trap met balustrade en Harry die super blij lijkt wat me doet vermoeden dat hij na lang zoeken eindelijk een exemplaar van Quidditch through the ages heeft gevonden.

Op de bovenverdieping zijn uiteraard nog meer boeken terug te vinden. Het Charms boek dat op Hogwarts gebruikt wordt bijvoorbeeld. Maar vermits Flourish & Blotts (zonder het ijssalon) later een plekje kreeg in mijn boekenkast verhuisde Lockhart én zijn nieuwe boek plus signeertafel ook naar de bovenverdieping. Volgens de set moest hij los voor het gebouw staan maar dat heb ik toch maar niet gedaan.

Dankzij de decoratie bovenop het dak kan je er echt niet omheen dat het hier om een ijssalon gaat. Aan de achterzijde van de bovenverdieping is dan weer een leefruimte voorzien.

Dit gebouw deed me af en toe afvragen hoeveel meer details ze er in zouden kunnen verwerken wanneer Flourish & Blotts in een losse Lego-set zou zijn verschenen. Al is dit eindresultaat uiteraard al super leuk.

Wat zouden jullie graag in een Lego-set zien verschijnen?

 

8 gedachten over “Harry Potter Lego #8: Diagon Alley #3”

    1. Maar oh zo fijn. Ik was wat laat met ontdekken hoe ontspannend Lego is maar ben er nu wel volop van aan het genieten.

  1. Door deze posts krijg ik terug helemaal zin om in Lego te duiken en me ook aan die van Potter te wagen… maar plaats tekort houdt me toch tegen. Teveel Star Wars en Ninjago hier thuis met 2 zonen 😉

    1. Een van mijn neefjes is ook een Ninjago fan. Daar zijn ook heel wat knappe sets van hé en van Star Wars uiteraard ook. Volgens mij wordt de set ondertussen niet meer verkocht maar ik vond die van het Ewok dorp er vroeger ook heel leuk uit zien.

    1. Dat is inderdaad het leuke aan. De kwaliteit is stevig genoeg om meermaals te bouwen en vervolgens weer af te breken.

    1. Hier ook hoor. Die mag nog een tijdje in de boekenkast blijven staan. Ik hoop een keer een beker in dezelfde kleur groen tegen te komen zodat ik hem kan (laten) omtoveren tot een Flourish & Blotts beker.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.