Harry Potter Lego #1 : Honeydukes

Bij sommige zaken ben ik er vrij snel bij terwijl het bij andere zaken net andersom gaat. Neem nu Lego. Als kind was ik wel een grote Duplo-fan. Ik herinner me dat ik één jaar verschillende kamers cadeau kreeg met de feestdagen. Eerst ééntje van de Sint, dan een van zowel mijn meter, peter én ouders zodat ik tegen Nieuwjaar het volledige huis kon maken. Wat ik trouwens super vaak gedaan heb in allerlei mogelijke vormen. De ene keer als loft, een andere keer met een mezzanine, … niet dat ik als kind die termen kende maar toch. In die periode leek ik een klein beetje weg te hebben van een architect die allerlei speciale constructies wilde uitproberen. Maar waar velen nadien de overstap naar Lego maken viel het bij mij stil.

Mijn broers speelden wel graag met Lego maar zelf begon ik toen meer te lezen en knutselen. Het begon echter te kriebelen toen ik enkele jaren terug zag dat er Harry Potter Lego-sets uitkwamen. De lockdown en het feit dat er daardoor heel veel uitstapjes wegvielen zorgde ervoor dat we uiteindelijk een eerste Lego-set kochten. Voor mij was dat de Astronomy Tower set én die bleek slechts het startschot te zijn. Later dat jaar besloten we immers om als we dan toch niet naar Centerparcs konden gaan maar meteen naar Hogwarts te vertrekken. Ondertussen kwamen er nog een heel deel sets bij en het leek me een leuk idee om die hier in detail te laten zien.

Voor wie het zich afvraagt dit is wat ik zo leuk vind aan Lego …

– Ik vind het heerlijk rustgevend om in elkaar te steken vermits je niet meer moet doen dan het opvolgen van eenvoudige stappen. Dat repetitieve heeft een heel ontspannend effect
– Het is ook heel fijn om tegelijkertijd kunnen zien hoe dat project groeit
– Ik sta regelmatig versteld over de vindingrijkheid van de ontwerpers. Er zitten echt zoveel leuke details in die gebouwen verwerkt

Ik vind het dan ook altijd een beetje jammer wanneer zo’n set uiteindelijk af is want hoe mooi ik ze ook vind het bouwen blijf ik het leukste vinden. Dus kocht ik een heel deel ziplock zakjes en breek ik die sets na een tijdje weer af in genummerde zakjes zodat ik wat later gewoon opnieuw kan beginnen. Bij de kleinere constructies gaat dat vrij snel, bij de grote Hogwarts-set is dat behoorlijk tijdrovend heb ik onlangs gemerkt.

Vandaag toon ik jullie graag de helft van mijn meest recente aanwinst namelijk Honeydukes. Deze set kocht ik omdat de winterse setting me al meteen zin deed krijgen in Kerst. Wanneer we de kerstversiering bovenhalen ga ik zowel Honeydukes als de Three Broomsticks dan ook uitstallen in het kerstdorpje van manlief.

Naar aanleiding van 20 jaar Harry Potter Lego bevat deze set een goudkleurig Ron Weasley figuurtje en vier chocolate frogs tegels. In totaal bestaan er 16 verschillende van deze tegels. Zelf had ik een dubbel exemplaar (Seraphina Picquery) in deze set. Gelukkig kwam ik bij de Three Broomsticks twee andere tegels tegen waaronder Newt Scamander. Joepie!

De herkenbare kleurencombinatie en bolle ramen vallen meteen op wanneer je dit gebouw bekijkt. Stickers recht plakken blijft trouwens een uitdaging voor me.

Soms maken kleine zaken een groot effect. Bijvoorbeeld het feit dat niet alle gevelstenen glad zijn én dat een enkele sticker voor wat extra textuur zorgt. Naast de twee gebouwen bevat deze set ook een uithangbord met een gezocht poster van Sirius Black en

een lantaarnpaal en een bankje. Niet alleen Muggles moeten af en toe even kunnen uitrusten van al dat winkelen.

Het is soms moeilijk om al die details op foto te krijgen maar met deze collages krijg je er hopelijk toch een beetje een idee van. De zolder doet duidelijk dienst als voorraadkamer én die gele voorraaddoos kan geopend worden. De tegel die ik dubbel had kan je hier ook terugvinden en je ziet ook al een beetje van de benedenverdieping.

De winkelruimte zelf bevat de meeste details. Ze lijken ook echt aan alles te hebben gedacht. Van een hele resem snoepgoed en verpakkingen zoals de Bertie Botts Every Flavour Beans, een glazen pot vol sherbet lemons, candy floss, gebakjes en kersenlolly’s tot een toog en kassa in het herkenbare Honeydukes – groen.

Het enige dat ik wat jammer vind is dat er enkel chocolate frogs kaarten te vinden zijn maar niet de bekende verpakking. Ik begrijp dat er meer snoepsoorten vermeld worden in de boeken dan dat er ruimte is in deze winkel maar de bekende chocolade kikkers verdienden er eigenlijk wel een plekje.

5 gedachten over “Harry Potter Lego #1 : Honeydukes”

  1. Oh, waauw, die zien er super chic uit zeg! Nu twijfel ik zelf om deze aan te schaffen voor bij mij HP boom….

    Trouwen, het personage ‘Seraphina Picquery’ ken ik precies niet…Doet me wel keihard denken aan ‘Serafina Pekkala’ uit His Dark Materials van Philip Pullman 😉

    1. Ze zijn leuk hé. Ik ga ze tussen de drie huisjes van manlief zijn kerstdorp laten staan. Ondertussen zou ik daar zelf wel willen wonen want naast een rustieke bungalow bevat dat dorp ook een boekenwinkel, een postkantoor en kaartenwinkel en nu dus ook een magische snoepwinkel en taverne.

      Ik moet bij die voornaam steeds aan het gelijknamige boek van Rachel Hartman denken. Deze Seraphina komt echter uit de Fantastic Beasts serie misschien dat je haar daardoor niet meteen herkent.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.