2016 in lijstjes: Favoriete blogposts

Ik hou ervan om aan het begin van een nieuw jaar terug te blikken naar wat achter me ligt. Tja, ondanks de uitspraak die zegt dat je in het heden moet leven, vind ik het nu eenmaal leuk om af en toe ook eens om te kijken. Januari is op Zwartraafje dan ook traditioneel een maand vol lijstjes én cijfertjes. Dit keer toon ik jullie graag mijn favoriete blogposts. Geen BloggerLovin versie waarbij ik blogposts van anderen in de spotlight zet maar eigen blogposts die voor mij persoonlijk toch net iets leuker waren dan de andere.

Specifieke verwijzingen in lyrics
In deze blogpost kroop best wat tijd vermits ik er eerst het nodige opzoekwerk voor moest doen. Toch vond ik het heel leuk én vooral ook interessant om al die erg specifieke verwijzingen te ontdekken.

Je bent een Harry Potter fan als je …
Tja, Harry Potter-blogposts maken me nu eenmaal altijd gelukkig.

These made me happy
Count your blessings! Dat is wat ik deed in deze blogpost. Er zijn immers heel wat kleine -en grote boek- of bloggerelateerde zaken die me helemaal happy kunnen maken.

De natuurlijke habitat van een boekenworm
Ik kon er echt niet langer omheen dat mensen die voor het eerst bij ons op bezoek komen meteen opmerken dat ze het huis van een liefhebber van boeken betreden.

Waar ik aan denk bij specifieke bloggers
Het viel me ook op dat ik bepaalde zaken meteen link aan bloggers die ik al een tijdje volg. Wanneer je vrijwel elke blogpost leest die iemand publiceert dan leer je immers beetje bij beetje wat hun interesses, passies én verslavingen zijn.

Gekke dingen die een boekenworm doet
Af en toe doen we nu eenmaal dingen die niet lezers vrij absurd vinden. Gelukkig vinden mede-boekenbloggers en lezers deze zaken wel normaal.

Eén letter = groot verschil
Dit soort blogposts en lijstjes verschijnen hier wel vaker. De ene keer gaat het om gedeelde titels, de andere keer om titels die elkaar overtreffen of boeken waarvan de individuele titels samen een nieuw boek vormen. Dit keer ging het over het feit dat één letter verschil plots een heel ander verhaal lijkt te vertellen.

Sommige liedjes zijn nooit meer hetzelfde
Eerlijk is eerlijk … ik hoop nog steeds dat ik dankzij deze blogpost niet meer de enige ben die sommige liedjes steeds ‘fout’ meezingt. Ondertussen zijn er zelfs nog enkele bijgekomen. Deze bijvoorbeeld … “I need a Dobby, Dobby … a Dobby is all I need”

Dagboekmaand
Dankzij dit initiatief dat Joany van NerdyMommy opstartte hield ik enkele maanden lang een herinneringsdagboek bij. Jammer genoeg bleek het uiteindelijk een iets te tijdrovende bezigheid te worden en werd mijn dagboek al snel vrij uitvoerig qua volume. Daarom probeer ik dit jaar mijn herinneringen te bewaren in een Bullet Journal.

Snailmail going out
Ook dit Snailmail-pakketje ontstond naar aanleiding van een project dat Joany heeft opgestart. Het bleef uiteindelijk bij één pakketje maar ik vond het wel erg leuk om samen te stellen.

Geboden der bloggers
Deze blogpost was vooral een reactie op de onrust die er op een bepaald moment heerste in Bloggerland. Doorgaans doe ik dit niet maar dit keer moest het me gewoon even van het hart.

Harry Potter Exhibition
Een klein fotoverslag van een superleuke middag op de Harry Potter Exhibition in Brussel. Dankzij deze blogpost kan ik er zelf ook nog wat van blijven nagenieten.

Tikkertje maar dan met boeken
In de sportieve versie van dit spel ben ik een ramp maar een versie met boeken leek me dan weer wel erg leuk.

1 + 1 = een boek
Oops! Deze blogpost omschreef ik hierboven al eerder. In dit artikel kom je een lijstje tegen van optelsommen waarbij twee verschillende boeken samen een nieuw verhaal vormen.

Boeken voor jonge boekenwormen
Een heel deel van de boeken uit dit lijstje waren er nog niet toen ik zelf nog een boekenworm-ukkie was. Gelukkig heeft deze generatie van jonge boekenwormen ze wel tot hun beschikking.

Liefde voor de boekblogger community
Zoveel liefde voor het boekblogger-wereldje – ook dat wilde ik even met jullie delen in 2016

Auteursvriendenboek Gini Koch
Daarnaast vond ik het ontzettend leuk dat Gini Koch, één van mijn favoriete auteurs, de vragen van het Blogger Vriendenboek wilde beantwoorden.

Boekenkast in cijfers
Deze laatste blogpost was dan weer vrij confronterend. Ondertussen is het aantal ongelezen boeken zelfs nog wat hoger geworden maar daar probeer ik nu volop iets aan te doen.

2 gedachten over “2016 in lijstjes: Favoriete blogposts”

  1. Deze posts waren ook allemaal heel leuk. Voornamelijk Je Bent een Harry Potter Fan als en gekke dingen die een boekenworm doet… Want dan weet ik weer dat ik niet de enige bent met zulke dingetjes, haha.

    1. Zo leuk om te ontdekken wat jouw favorieten zijn. De herkenningsfactor is echt geweldig hé. Dan voel je je plots helemaal begrepen door mede-lotgenoten. 🙂

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.