Snail Mail: Going Out

snailmailgoingoutHet is niet echt wat jullie van me gewoon zijn maar deze blogpost gaat vooral veel foto’s bevatten. Een tijdje terug deed Joany van Nerdy Mommy een oproep. Ze was van plan om een Boeklover Snailmail-project op te starten en wilde weten wie hier interesse voor had. Hoe leuk ik het bloggen en mailen ook vind – ergens mis ik ook die onverwachte envelop met handgeschreven brief. Vroeger had ik immers meerdere pennevriendinnen met wie ik regelmatig contact onderhield en ook al gaat het typen van een lange mail of blogpost me ondertussen vlotter af als het schrijven van een brief toch was ik meteen verkocht. Dat liet ik Joany weten en onlangs stuurde ze me een mailtje met de naam van mijn Snail Mail Maatje.

Het eerste ogenblik vroeg ik me af wat ik in hemelsnaam allemaal in die envelop kon verzenden. Maar nog voor ik me daar echt het hoofd over kon breken kreeg ik plots een hele hoop inspiratie en ging ik aan het knutselen. Kijk maar even mee …

snailmail-out-1a

Het was een beetje puzzelen om alles in een envelop te krijgen. Op zo’n moment komt mijn Tetris-ervaring van vroeger steeds goed van pas. Een beetje washi-tape om alles goed op zijn plaats te houden helpt uiteraard ook.

snailmail-out-1b

Ja hoor, er zat ook een envelop in de envelop. Zo’n beetje Deception-achtig hé. 😉

snailmail-out-1c

Dat mijn Snail Mail Maatje een mede Harry Potter-fan is hielp uiteraard enorm bij het bedenken van kleine knutselideetjes én wie vindt Luna nu niet leuk.

snailmail-out-1d

Voor Umbridge telt dan weer net het tegenovergestelde. 😉

20160517_164621

Op sommige situaties moet je nu eenmaal altijd voorbereid zijn

snailmail-out-1e

Ondertussen had ik dus de smaak te pakken. Had ik al verteld dat ik véél ideetjes had én maar 1 klein envelopje om te vullen?

snailmail-out-1i

snailmail-goingout-1hsnailmail-goingout-1f

en om te voorkomen dat mijn Snail Mail Maatje zou denken dat ik alleen maar over Harry Potter kan praten/schrijven/knutselen voegde ik ook nog enkele andere items toe. Een beetje Alice bijvoorbeeld …

snailmail-goingout-1gén een beetje John Green. 😉

12 gedachten over “Snail Mail: Going Out”

   1. Dat is vreemd. Ik heb net de instellingen nog eens nagekeken en smileys zouden normaal gewoon moeten worden omgezet naar afbeeldingen.

 1. Geweldig, ik denk dat er eentje blij zal zijn 😉
  Ik heb dat ook enkele keren gedaan, een snail mail verzenden. Ik vond dat ook leuk om zo creatief bezig te zijn, en ook een brief ontvangen is natuurlijk fijn!

  1. Het formaat van de envelop viel eigenlijk heel goed mee. Blijkbaar komt mijn eerdere Tetris-ervaring nog steeds goed van pas.

 2. Wauw, supermooi! Ik moet toch ook eens blogs gaan volgen met snail mail acties, ik wil zo graag weer handgeschreven post sturen/krijgen! En dan maar fingers crossed dat er flink wat Potterheads bij zitten…

  1. Bij mij is het al super lang geleden. Ik stuur wel wat extraatjes mee wanneer ik post verstuur maar doorgaans niet zo uitgebreid als bij dit voorbeeldje. Eerder deze week bedacht ik me dat het een leuk idee zou zijn om daar terug mee te beginnen.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.