Sommige liedjes zijn nooit meer hetzelfde

solsleutelIk weet niet hoe het met jullie zit maar af en toe valt het me op dat het lezen van boeken bepaalde ingrijpende gevolgen heeft. Klusjes die iets langer blijven liggen dan je van plan was vermits je dat ene boek simpelweg niet neer kon leggen is daar bijvoorbeeld één van. Boeken die overal in huis lijken op te duiken een ander. Ook het feit dat veel accessoires en decoratieve elementen boekgerelateerd zijn hoort in deze categorie. Een andere fenomeen is het feit dat sommige liedjes nooit meer hetzelfde zijn.

Een aantal jaren terug zei mijn jongere broer terwijl er een nummer op de radio speelde ‘in het volgende refrein zingt die precies Ik heb jeuk aan mijn billen‘. Ik ben op zoek gegaan naar het betreffende nummer maar weet echt de titel of uitvoerder niet meer. Misschien maar goed ook want anders horen jullie net als ik vanaf nu enkel nog ‘Ik heb jeuk aan mijn billen‘ en slaag je er niet in om de echte lyrics te ontcijferen.

i-m-a-potter-girl

Boekenwormen zijn er zelf ook vrij goed in. Zo zijn er enkele nummers die ik in mijn gedachten steeds anders zing als de zanger(es) bedoelde.

Ok, soms doe ik dat zelfs luidop …

– One more page ipv One more time / Daft Punk
– Potter Girl ipv Barbie Girl / Aqua
– Get your geek on ipv Get your freak on / Missy Elliot
– Slytherin ipv Glycerine / Bush
– My magic brings Voldemort to the yard – My Milkshake / Kelis

bbgadgets

Dankzij Blossom Books kwamen daar nog enkele aangepaste lyrics bovenop:

– I got 99 problems but a book ain’t one – 99 problems / Jay-Z
– I like big books and I cannot lie – Baby Got Back / Sir Mix Alot
– Let’s talk about books baby – Let’s talk about sex / Salt ’n Pepa

Gelukkig zijn er ook andere boekfanaten die hetzelfde ‘probleem’ hebben. Wanneer iemand je dus vreemd aankijkt wanneer je buitenshuis jouw favoriete lyrics zingt dan verwijs je hen maar door naar deze blogpost. 😉


– Read it maybe – Call me maybe / Taylor Swift


– if you love to read – Rolling in the deep / Adele


– Libraries will survive – I will survive / Gloria Gaynor


– Unread book – Uptown Funk / Bruno Mars


– All about the books – All about the bass /


– Check it out – Shake it off / Taylor Swift


– Librarian Rhapsody – Bohemian Rhapsody / Queen


– Reading – Happy / Pharell Williams


– I ship it – I love it / Icona Pop


– Bring them back / Overdue Library Books – Let it go / Frozen


– Gandalf / Library Bards – Shake it off / Taylor Swift

Mocht ik jullie nu hebben aangestoken … Sorrynotsorry. Eigenlijk vind ik het immers wel een leuk idee dat ik niet de enige ben die deze liedjes vanaf nu ook in de aangepaste versie meezingt.

5 gedachten over “Sommige liedjes zijn nooit meer hetzelfde”

  1. Dit ik ik zo’n leuke post! Ik doe dit echt super vaak. In mijn Craving Pages dagen heb ik zelf ook een paar parodie nummers opgenomen die nu op Soundcloud staan (ergens :’)). Mijn favoriet was mijn versie van Counting Stars (wat uiteraard veranderde in Counting Books).

  2. haha Liesbet wat een leuke post, dit. En jazeker is dit herkenbaar. Dat van ‘bepaalde taken laten liggen’ (enkel strijken wat ik op dat ogenblik nodig heb bijvoorbeeld *bloos*) maar ook ‘het éne boek geeft het andere de hand’. Dan begin ik ineens weer een hele stapel boeken te kopen, om wat voor reden dan ook. En quotes, ja, daar ben ik ook absoluut fan van, ik heb er zelfs een apart schriftje voor (mijn Gouden Boekje).

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.