Monthly Monday Book Shelfie #1

Een tijdje terug zag ik zowel bij Kwante als Melissa dit nieuwe blogidee tegen. Elke tweede maandag van de maand verschijnt er zowel op Melissa’s Bookworld als Kwante in Wonderland een Monthly Monday Book Shelfie. Hierbij is het de bedoeling dat je een boek uit eigen collectie selecteert dat voldoet aan de omschrijving van die maand én er vervolgens ook kort iets over zegt aan de hand van Kwante’s vragen.

Ik vond het zelf een heel leuk idee maar vermits er hier doorgaans elke maandag een Blogger Vriendenboek verschijnt dacht ik dat ik niet zou kunnen meedoen. Alleen ben ik momenteel nog op enkele nieuwe inzendingen aan het wachten én ja hoor … daarom verschijnt er hier vandaag dus alvast een eerste Monthly Monday Book Shelfie.

Het thema van deze maand is … Een boek waarvan je de filmeditie hebt staan.

Wat me al snel opviel bij dit thema is dat ik meer filmedities in mijn kast heb staan dan verwacht. In plaats van er eentje uit te kiezen bespreek ik er dan ook enkele. Maar dan wel op een beknopte manier. Ja hoor, af en toe lukt me dat een keer. 🙂

1.Hoe kom je eraan?
2.Las je het al?
3.Wat vond je ervan of verwacht je van dit boek?

De GVR – Roald Dahl

1. Ik kocht het boek eind november 2016 in een boekenwinkel in Mechelen. Of eerder … ik ruilde een onverwachts gekregen cadeaubon van de Zondvloed deels in voor dit boek.
2. Ja hoor, ik las het begin 2017
3. Ik vond het heerlijk om dit boek te herlezen en te genieten van het bizarre taaltje dat de GVR spreekt. Eigenlijk heb ik het zelf nog enkele dagen gesproken omdat ik het zo leuk vond.
* De recente film heb ik nog niet gezien, maar als kind keek ik wel meerdere keren naar de tekenfilm van de GVR
* mijn recensie kan je hier terugvinden

Maak me gek – Matthew Quick (=Silver linings Playbook)

 

 

 

 

 

 

 

1. Dit boek ontving ik in het voorjaar van 2015 als recensie-exemplaar van VBK.
2. Ook dit boek las ik vrij snel én ik schreef er vervolgens een recensie van.
3. Het boek wist me aangenaam te verrassen maar de film zag ik tot nu toe nog steeds niet.

De Leeuw, de heks en de kleerkast – C.S.Lewis

1. Dit eerste deel uit de Narnia-reeks van C.S.Lewis kocht ik enkele jaren geleden op het Boekenfestijn. Ik vond het een pluspunt dat er ook een dvd met de film bijzat. Het was toen immers mijn plan om nadat ik het boek gelezen had de film nog eens opnieuw te bekijken.
2. Jammer genoeg heb ik De leeuw, de heks en de kleerkast tot nu toe nog STEEDS niet gelezen
3. Ik kan dan ook niet zeggen wat ik er van vond. Vermits het boek vrijwel telkens beter is als de film heb ik best wel hoge verwachtingen van dit verhaal.

Crimson Peak – Nancy Holder

 

 

 

 

 

 

 

1. Ook dit boek ontving ik als recensie-exemplaar van VBK. Als ik me niet vergis kreeg ik het toegestuurd in oktober 2015
2. Recensieboeken lees ik steeds zo snel mogelijk en ook dit boek werd geen uitzondering op die regel.
3. Ik vond het vooral bijzonder dat dit ook echt een filmboek is. Ondertussen ben ik het zo gewoon geworden dat er massa’s boeken verfilmd worden dat ik er eigenlijk niet meer bij stilstond dat er af en toe ook een boek wordt geschreven naar de film. Crimson Peak is daar een voorbeeld van.
* De film heb ik nog steeds niet gezien maar de sfeer van het boek vond ik heerlijk. Heel duister en griezelig.
* Een meer uitvoerige leeservaring kan je terugvinden in deze recensie.

Warm Bodies – Isaac Marion

1. Dit boek kocht ik tijdens een Kringloopdagje met mijn tante. Voor slechts 1€ kon ik dit koopje moeilijk laten staan.
2. Jammer genoeg is het één van de boeken op mijn uitgebreide TBR. Tot nu toe heb ik hem nog niet gelezen maar vermits ik dit jaar zo veel mogelijk eigen boeken wil lezen komt daar binnenkort misschien wel verandering in.
3. Ik weet niet goed wat ik kan verwachten maar een zombie met gevoel voor romantiek klinkt gewoon ontzettend intrigerend.
* Ook deze film zag ik nog niet.

Ik ben trouwens nog steeds van plan om jullie binnenkort ook nog eens een blik in mijn boekenkasten te laten zien. Die inhoud wisselt immers af en toe én de indeling nog wat frequenter. Vermits het ondertussen alweer meer dan een jaar geleden is sinds ik jullie mijn eigen Shelfies-blogposts toonde probeer ik daar zo snel mogelijk verandering in te brengen.

7 gedachten over “Monthly Monday Book Shelfie #1”

 1. Leuk, zelf heb ik stiekem ook verschillende filmedities, maar hoeveel precies weet ik niet, waarschijnlijk meer dan ik nu denk.
  Leuk om te zien dat 4 van de boeken (op dit moment) op dezelfde de plank staan 😉

 2. Ik heb zowel het boek gelezen als de film gezien van ‘Warm Bodies’. Rarara, het boek is beter dan de film 😉
  Maar ik heb eigenlijk van beide genoten.

 3. De GVR is natuurlijk fantastisch!!!!! Silver Linings the movie is echt wel een aanrader! Vond het een hele mooie film!

  Narnia ben ik groot fan van <3 prachtige boeken maar ook ontzettend mooie films!

  En Crimson Peak <3 Charlie Hunnam en Loki in 1 film! Hahaha het boek las ik dan weer niet maar de film heb ik van genoten 😉

  Hartstikke leuk dat je meedoet!!!

 4. Heb niet te hoge verwachtingen van Narnia. 😉 Het lukt mij momenteel niet goed om de rest van de Narnia boeken te lezen gezien dat degene die ik heb gelezen wat tegen vielen.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.