Fotoverslag Harry Potter Exhibition

hpexhibition1Als Potterhead wil ik al lange tijd de Harry Potter Experience in Londen meemaken. Tot nu toe is het er echter nog nooit van gekomen om daar naar toe te gaan. Je kan je waarschijnlijk wel inbeelden dat ik super gelukkig was toen ik enkele maanden geleden ontdekte dat de volgende Harry Potter Exhibition in Brussel zou georganiseerd worden. Het zou zelfs kunnen dat er een heus vreugdedansje bij kwam kijken. We wonen immers maar een klein half uur van Brussel af – dit keer ging het dus zeker lukken.

20160214_114629Ik was zo bang dat de tickets te snel uitverkocht zouden zijn dat we die vrijwel meteen aanschaften zodra de verkoop van start ging. Vanaf dat moment begon het wachten en aftellen tot 5 juli. Dat was immers de datum die op onze tickets stond. Onlangs werd ons geduld eindelijk beloond.

diy-patronus-sjaalIk ben nooit lang bezig met het selecteren van kleding. Doorgaans neem ik gewoon snel iets uit de kleerkast. Dat deed ik dit keer ook alleen was ik dit keer wel bewust met accessoires bezig. Ik ging voor de ingetogen Potterhead-look. Oftewel … mijn zelfgemaakte sjaal, mijn halsketting met Snitch, mijn cuff bracelet met ‘Books turn muggles into wizards‘ en uiteraard ook een zelfgemaakte toverstaf. Toen was het zover …. ik was er hé-le-maal klaar voor.

Bij aankomst bleek dat we eerst nog even moesten wachten. Het deed me een beetje denken aan het aanschuiven bij de Fata Morgana in de Efteling. Eerst een stukje op het plein, vervolgens in zo’n overdekte kronkelende wachtrij en op het moment dat je denkt ‘Yes, we kunnen naar binnen‘ … Ja, dan mag je daar dus nog wat langer aanschuiven. Gelukkig ging het al bij al vrij vlot vooruit.

sortinghatAls je binnenkwam kon je een foto laten maken voor een greenscreen waarna je zelf een achtergrond naar keuze kon selecteren. Tijdens het wachten passeerden we de verschillende filmposters en vervolgens kwamen we in de eerste ruimte waar in groep werden verwelkomd en waar enkele mensen uit onze groep gesorteerd werden. Ik was een beetje ontgoocheld toen bleek dat dat sorteren eigenlijk gewoon het toekennen was van het huis dat je zelf koos. Ergens had ik toch gehoopt dat het uiteindelijke resultaat een verrassing zou zijn.

hp-schilderijVervolgens kwamen we in de volgende kamer waar we een montage van fragmenten uit de films te zien kregen die over verschillende beeldschermen werd verdeeld. Nadien ging er een volgende deur open en toen ging het plots nogal snel. Best wel jammer want we werden in snelvaart langs de Hogwarts Express heen geleid waardoor ik die niet rustig kon bewonderen. Nadien kwamen we door een verbindinsstukje waar allemaal Hogwarts-schilderijen ophingen en toen bereikten we het echte Exhibition-gedeelte waarin massa’s kostuums, decors en voorwerpen werden tentoongesteld. Gelukkig mochten we vanaf hier wel op eigen tempo rondslenteren zonder dat we werden afgejaagd.

hpkostuums1Er was echt héél erg veel te zien. Het enige spijtige was dat de ruimte vrij donker is. De meeste voorwerpen kon je goed bekijken omdat ze voldoende waren bijgelicht. De Forbidden Forest – zaal was jammer genoeg heel donker. Ik snap heus wel dat het zo hoort qua sfeer. Sommige van de beelden kon je echter niet goed zien omdat ze totaal niet belicht werden.

hpdecorstukken

hpmagischewezensDe aankleding was heel mooi uitgewerkt en de sfeer leek echt te verschillen van zaal tot zaal. Dat was dus allemaal dik in orde. Eigenlijk had ik er gerust wat langer over willen doen maar je lijkt toch automatisch mee door te stromen met de mensenmassa.

hpkostuums2

héél veel kostuums,

hpaccessoires

zowel grote als kleine decorstukken

hpquidditch

uiteraard kon ook het Quidditch-materiaal niet ontbreken. Er is echt zoveel te zien op deze beurs. Van Dolores Umbridge haar bureau tot Hagrid’s hut. Van de luidruchtige Mandrakes tot de zoete lekkernijen die je in Hogsmeade bij Honeydukes kan kopen bij.

hpsouvenirsDe tentoonstelling werd afgesloten met een grote winkelruimte. Spijtig genoeg waren niet alle producten geprijsd en vielen sommige bedragen nogal tegen. Ik vond het ook jammer dat we de Harry Potter Exhibition Souvenir Gids enkel in het Frans of Nederlands zagen liggen. Zelf heb ik de boeken in het engels gelezen en voor mij blijft de vertaling een beetje bizar aan voelen. Ik heb even overwogen om de echte Marauders Map te kopen maar 30€ vond ik toch net iets te kostelijk. Al helemaal vermits je die map niet zo vaak helemaal open gaat trekken. Uiteindelijk kochten we dus enkel de gids en deze leuke mok.

P.S.: Eigenlijk hoopte ik dat deze tentoonstelling mijn verlangen naar de Harry Potter Experience een beetje zou stillen maar dat is dus niet het geval. Volgens mij heb ik nu zelfs nog meer zin om rond te slenteren in Diagon Alley, over de overdekte brug van Hogwarts te wandelen en even in de Hogwarts Express te zitten.

14 gedachten over “Fotoverslag Harry Potter Exhibition”

  1. Super dat je er naartoe bent kunnen gaan! Zelf spreekt het mij niet echt aan (al lees ik de boeken wel graag), maar ik kan mij inbeelden dat het voor een rasechte fan als jou fantastisch moet zijn om die kostuums e.d. in het echt te kunnen zien.

    En nu een tripje naar Londen boeken? 😉

  2. Gaaaaaf… Ik was alweer vergeten dat deze nog in Brussel was. Eens zien of het me nog lukt om er naar toe te gaan. Veel dingen zal ik wel herkennen, omdat ik inmiddels twee keer in de Wizarding World of HP in Orlando ben geweest (Universal Studios). Dát is pas een aanrader!! Echt mega geweldig!!!

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.