De weg naar de top – Nora Roberts

Titel: De weg naar de top
Auteur: Nora Roberts
Uitgeverij: Boekerij
Pagina’s: 477p.
Prijs: 9,99
Bron: eigen collectie

“Deanna Reynolds heeft haar hele leven al uitgestippeld. Zodra ze naam heeft gemaakt als presentator van een kleine tv-zender in Chicago is ze maar één stap verwijderd van haar droombaan: een eigen talkshow. Als haar mentor, Angela Perkins, naar New York vertrekt, zet Deanna alles op alles om haar vervanger te worden.

Journalist Finn Riley bewondert Deanna om haar ambitie en probeert haar voor zich te winnen. Hun prille geluk komt echter ten einde als ze samen verstrikt raken in het web van wraak dat Angela voor hen heeft gesponnen. Ze besluiten het allergrootste risico te nemen om voorgoed af te rekenen met Deanna’s rivale.”Mijn mening:

Ja hoor, ze doet het weer! Wat ik zo leuk vind aan de boeken van Nora Roberts is dat ik perfect weet wat ik mag verwachten. Zelf ben ik vooral fan van haar verhalen waarin spanning en romantiek samengevoegd worden. In deze boeken zitten steeds dezelfde vaste elementen verwerkt. Zo slaagt ze er perfect in om geloofwaardige personages te creëren. Zowel hoofdpersonages als kleinere karakters, zowel mensen die je direct voor zich weten te winnen als typetjes die je als lezer meteen in het harnas jagen. Geen van hen is perfect maar ze komen wel steeds geloofwaardig over en die combinatie maakt hen sterk.

Zo krijgen we in dit boek te maken met de televisiepresentatrice Angela – een vrouw die uit eigenbelang zo over de mensen heenloopt. Eigenlijk is ze een beetje de vrouwelijke versie van de Godfather. Ze heeft er alles voor over om haar post te bewaken. Ze is niet vies van chantage en dreigementen om in deze nietsontziende sector te overleven.

Deanna (Dee) is dan weer net het tegenovergestelde. Ze is veel goedgeloviger en erg empatisch. Deze karaktertrekjes die het vrijwel onmogelijk maken om niet ontgoocheld te worden in het mediacircus waarin ze aan haar carrière werkt. En gedreven is ze – dat bewijst het vijfjarenplan wel dat ze strikt opvolgt. Het enige verschil is dat ze hierbij niet over lijken gaat. Wat volgens vele een zwakte is maakt haar eigenlijk zelfs sterker als presentatrice en daar kan haar voorgangster maar moeilijk mee overweg.

Zoals ik het van deze schrijfster gewoon ben wordt er ook dit keer een blik achter de schermen geboden. Dit keer zelfs letterlijk vermits het verhaal zich afspeelt in de wereld van nieuws en media. In elk boek van Nora Roberts leer ik wat bij over een specifiek beroep. In dit geval is dat dus het reilen en zeilen van het runnen van een nieuwsuitzending en talkshow. Het bedenken van een onderwerp, de research, het uitwerken, de samenwerking van een team dat op elkaar is ingesteld, …

Het verhaal heeft een rustige opbouw maar geleidelijk aan neemt het tempo en ook de spanning toe terwijl we de ontwikkeling en groei van Dee’s carrière en haar relatie met Finn volgen. Dat is dus nog iets waar Nora Roberts erg goed in is … er voor zorgen dat elk potje dat ene dekseltje vindt dat er perfect op past door twee personages samen te brengen die een aantal raakpunten hebben (hun passie voor hun werk) maar karaktergewijs voldoende van elkaar verschillen zodat ze de ander kunnen aanvullen.

Ook dit keer heb ik ontzettend genoten van Nora Roberts haar schrijftalent. De weg naar de top is een geheel van tegenstellingen. Van vriendschap, loyaliteit, vertrouwen en liefde tot manipulatie, onzekerheid en jaloezie. Het toont aan hoe klein het verschil is tussen passie en obsessie.

Dat Deanna een listomaniac is en graag planningen maakt en opvolgt vind ik als lijstjesfan een pluspunt. Dat haar pikzwarte haarlokken op de cover plots blond zijn is dan weer een beetje bizar.

Een gedachte over “De weg naar de top – Nora Roberts”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.