Je bent een Harry Potter fan als je …

harry-potter-quote-right-and-easyOnlangs werd er een geweldig nieuwtje gelanceerd … de Harry Potter Exhibition komt naar België. Meer bepaald naar Brussel en dat is slechts zo’n 36 kilometer van waar ik woon. Dat ik die specifieke afstand weet terwijl ik normaal nooit op de hoogte ben van zo’n zaken heb ik trouwens te danken aan Donald Trump. Die zei immers dat Brussel een Hellhole was en toen vroeg ik me af hoe ver ik van dat satanistische oord af woonde en of dit de kans op een ontmoeting met de Winchester-broers zou verhogen.

Sorry hoor, ik wijk ‘een beetje’ af. Het nieuws over de Harry Potter Exhibition zorgde ervoor dat ik twee dagen lang lichtjes euforisch rondliep vermits dit betekende dat ik – ook al geraak ik niet in Engeland – toch in staat zal zijn om een groot deel van J.K.Rowling’s wereld in het echt te verkennen. De kostuums, accessoires, decors, … Als Potterhead maakt dit nieuws me ontzettend gelukkig.

Maar wanneer ben je nu juist een Harry Potter -fan?

– tja, beginnen stuiteren bij bovenstaand nieuws is alvast een niet te negeren symptoom 😉

Er zijn echter nog meer kenmerken:

– plots beseffen dat Mathias Schoenaerts zowel met Snape (Alan Rickman voor de muggles) en Voldemort (Ralph Fiennes, opnieuw voor de muggles) heeft samengewerkt. Om je vervolgens te bedenken dat je hem best kan vragen om zijn onderarm te ontbloten mocht ik hem ooit tegenkomen. Je weet immers maar nooit met die Death Eaters.


– wanneer je niet kan weerstaan aan Harry Potter-gerelateerde pinterest mappen. Ongeacht de grote hoeveelheid mappen en pins die je al bekeken hebt. Het zijn er immers nooit genoeg en op deze manier heb je nooit het gevoel dat je afscheid moet nemen van deze magische wereld.


– wanneer je steeds zin hebt om de boeken te herlezen of de films nog is te bekijken


– als je blijft uitkijken naar de ene brief

– en blijft dromen van het ooit bezitten van een Time-turner vermits die zoveel voordelen kan bieden


– je bij het bedenken van nieuwe DIY-projecten de helft van de tijd bij Potterige knutselprojecten uitkomt


– je bij het uitkomen van de Funko Doll reeks meteen Harry, Ron en Hermione adopteert en vervolgens ondanks het voornemen om het daar bij te houden ook een heel deel andere karakters in Funko-versie in huis wil halen.


– wanneer je ongeveer bij 80% van de vreemde blikken die men je toewerpt moet zeggen ‘Ja, dat is een Harry Potter-referentie’ én ze vervolgens moet gaan uitleggen’.


– indien je een zwak hebt voor de vele mooie quotes in de boeken en daarom besluit om ze te verwerken in afbeeldingen en die met de bezoekers van je blog te delen. Uiteraard zijn het er zoveel dat je ze na twee posts nog niet allemaal hebt kunnen laten zien.

harry-potter-quote-light-and-dark

– je zo bezeten bent dat je uren bezig bent met het opzoeken van cover-ontwerpen over de hele wereld om ze vervolgens in collages te verwerken en er opnieuw een hele blogpost (of twee) aan te wijden. Uren die je ook aan lezen zou kunnen spenderen … Geloof me dat wil wel wat zeggen.


– je bij tijdens het opstellen of lezen van deze blogpost op dit moment bent aangekomen en beseft dat je nog minstens 20 andere symptomen kan vermelden. 😉

13 gedachten over “Je bent een Harry Potter fan als je …”

  1. Ah nee hé Madelon. Als je altijd het juiste antwoord geeft dan is dat gezelschapspel niet meer zo gezellig voor de andere spelers. 😉

 1. – als je blijft uitkijken naar de ene brief
  Jep

  – wanneer je ongeveer bij 80% van de vreemde blikken die men je toewerpt moet zeggen ‘Ja, dat is een Harry Potter-referentie’ én ze vervolgens moet gaan uitleggen’.
  Eehhm… JA?!

 2. haha, moest lachen om je stukje over Brussel als Hellhole, wat een flapdrol is die Trump toch ook. Ik moet nog aan deel 6 van HP beginnen, dus ik ben eigenlijk een beetje een schande voor het Harry Potter-fandom, maar ik vind Harry Potter zeker wel geweldig 😀

  1. Oh ja, dat herken ik wel. Ik heb het ook wanneer ik één van de verfilmingen zie. Bij de Twilight-saga heb ik hetzelfde effect wanneer ik een van de films bekijk.

 3. Oh, wow, wow, wow!! Daar wil ik naar toe! Ik vind HP echt geweldig, dus ik ga meteen googelen. Ik wist dit helemaal niet, dus ik ben blij dat ik er nu over lees.

  Als je zo’n fan bent, vind je het vast ook fantastisch in Orlando. Daar was ik afgelopen oktober en heb ik The Wizarding World of Harry Potter bezocht. Ik was er ooit eerder geweest, maar toen was Daigon Alley nog niet klaar. En… wow, wow, wow, wow, wow…. alsof je de film in stapt. De winkeltjes, de attracties, de pubs… zo waanzinnig gaaf! Zeker een aanrader.

  Maar tot die tijd is Brussel dichterbij. Dat is maar 3 uur rijden. Ik ga NU even op google zoeken.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.