Gekke dingen die een Boekenworm doet

gekkedingendieeenboekenwormdoetOnlangs had ik al veel plezier in het samenstellen van een lijst met signalen die je moeten duidelijk maken dat je het huis van een Boekenworm bezoekt. Niet zolang nadien leek het me een leuk idee om enkele gekke dingen op te sommen waartoe enkel boekenfans in staat zijn. Benieuwd? Lees dan maar snel verder.

bookface

Een bookface maken. Geen shelfies of duckface-toestanden. Nee, shelfies en bookface-foto’s spreken ons veel meer aan. Zelfs al gaat er een groot aantal pogingen vooraf aan die ene geslaagde versie.

niets-te-verliezen-rits

In een boekenwinkel foto’s trekken van covers met raven, leuke titels, boeken die je graag wil lezen, …

favicon

Besluiten om een boekenslang te maken en vervolgens vaststellen dat die zo ontzettend lang wordt dat ver al je boeken uit of naast de kast liggen.

oogdruppels-blijven-lezen

Oogdruppels halen bij de apotheker omdat je ogen pijn doen en je niet wil stoppen met lezen. Speciaal voor de gevorderden.

oh-my-book-a-thon-spine-poetry

Poëzie schrijven maar dan met boeken. Deze bookspine poetry vond ik zelfs erg mooi klinken

favicon

De bedenking ‘Als ik nu eens alle blauwe boeken uit de kast haal?‘ en die dan vervolgens uiteraard ook uitvoeren.

favicon

Niet snappen waarom iemand gek is van One Direction of Justin Bieber maar wel fan zijn van Jamie Fraser én er ook een Funko Doll van willen aanschaffen

its-laminated-1

Je favoriete mannelijke personages op een kaartje zetten tegen dat je ze ooit in het echt tegenkomt. Hé, it’s laminated – wie weet helpt dat wel.

arwen

Jezelf verkleden in boekgerelateerde cosplay-outfits

favicon

Uren aanschuiven voor een handtekening.

favicon

Een databank van je boeken aanleggen

diycataloog3

en misschien toch ook maar en traditionele fichebak

favicon

Verliefd naar je boeken staren.

favicon

Waarna je ze misschien ook nog even aait.

favicon

Diezelfde boeken meerdere keren per jaar reorganiseren.

beschadigd-boek-post

Een beschadigd boek verzorgen alsof het een patiënt is.

diy-5-boeken-magneten-materiaal

Ontzettend veel boekige knutselprojecten uitvoeren.

harry-potter-quote-what-we-truly-are

Boekreferenties en quotes hanteren als een eigen taal – ook bij mensen die amper lezen

favicon

en het dan vervolgens gek vinden dat die je vreemd bekijken.

11 gedachten over “Gekke dingen die een Boekenworm doet”

 1. Oh sommige dingen komen me zeker bekend voor. Ik maak ik boekenwinkels altijd foto’s van boeken die ik wil hebben. Ben nu bezig nog in Wie niet horen wil… Bijna over de helft en daarna in de nieuwe Fitzek beginnen<3 Daar kijk ik zo naar uit! Fijne Zondag.

 2. Hierin herken ik ook wat van mezelf (quotes geweldig vinden en in een schriftje noteren, een databank van je boeken aanleggen, uren verliefd naar je boeken staren…). Ben ik wàt blij dat ik jouw toffe blog ein-de-lijk eens kom bezoeken. Ik doe dit jaar ook mee aan zo’n book challenge en da’s echt zo tof…

 3. Wat een leuke ‘gekke dingen’. Sommige herken ik wel, al lees ik natuurlijk bijna geen boeken ( nee nog steeds niet) maar met handwerk gerelateerde dingentjes zijn ze soms ook toe te passen. Leuk blogje!

 4. Met uitzondering van het aanschuiven voor een handtekening en het knutselen van boekige dingetjes kan ik me hier helemaal in vinden 😀 echt weer een super leuk artikel!

 5. Haha, speciaal voor de gevorderden 🙂

  Foto’s nemen van boeken die ik graag wil lezen, doe ik heel vaak! In boekenwinkels, in tijdschriften waar een recensie staat… Alles om die titel maar niet te vergeten!

  Een bookface-foto heb ik nog nooit genomen; ik zou eigenlijk eens moeten kijken of ik een boek heb dat ik daarvoor kan gebruiken (ik denk dat mijn vriend vanavond door gaat hebben dat ik jouw blog gelezen heb, want ik ga weer meer dan normaal naar onze kast aan het kijken zijn op zoek naar… 😉

  1. Hihi, ik zie je nu echt voor de kast staan en het ene na het andere boek voor je gezicht houden. Je vriend zal een raar gedacht van me hebben. 😉

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.