Reclame zonder sponsoring : Mei Illustrations

Soms lijkt het wel alsof social media voor veel mensen een manier zijn om hun ongenoegen te uiten. Als je iets opzoekt kom je vaak vooral negatieve ervaringen tegen. Ik weet niet goed hoe het komt maar mensen lijken minder snel geneigd om iets te delen wanneer alles verloopt zoals verwacht of wanneer een product hun verwachtingen overtreft en dat is jammer. Héél jammer zelfs. Daarom leek het me een fijn idee om hier wat gratis reclame te delen. Gewoon een aantal producten die ik zelf heb gekocht en waar ik heel héél blij mee ben.

Hopelijk waren jullie niet aan het duimen voor een Reclame zonder Sponsoring blogpost waar geen stationary in voorkomt want dan moet ik jullie nu alvast meteen teleurstellen. Tja, die meer Harry = meer happy telt duidelijk ook voor mooie stationary-spulletjes. In de vorige blogpost in deze categorie was het stationary in combinatie met Harry Potter dit keer zijn ze echter in boekenthema. Het is ondertussen wel heel duidelijk geworden wat mijn zwakke punten zijn.

Mei Illustrations volg ik al een tijdje via Instagram en zo ontdekte ik ook haar Etsy-shop waar heel veel leuke boekige prints terug te vinden zijn. Ah ja, boeken én een leuke tekenstijl waar je meteen vrolijk van wordt dat is uiteraard een gevaarlijke combinatie.

Na het plaatsen van de bestelling kreeg ik al snel een berichtje van Mei om me hiervoor te bedanken. Enkele dagen later volgde er nog een berichtje van haar om me te laten weten dat het pakket verzonden was en hoe lang het ongeveer kon duren vooraleer het zou aankomen.

Een eerste meevaller was het feit dat de verzendkosten wegvielen vanaf een bepaald aankoopbedrag. De tweede meevaller is het feit dat het pakket veel sneller aankwam dan ik had verwacht. Dat was vooral fijn vermits ik samen met Fieke had besteld en ik haar dankzij de snelle levering enkele dagen later tijdens ons afspraakje meteen haar bestelling kon geven.

Al twee keer geluk dus nog voor ik het postpakket opende. Het uitpakken op zich was ook al genieten vermits de illustratrice duidelijk aandacht heeft voor de details. Een tape met eigen illustratie ter versteviging rond de doos heen, haar eigen sluitzegel, een prachtig visitekaartje, een handgeschreven briefje, …

Ik hou er echt van wanneer iemand zoveel tijd en aandacht in de afwerking steekt. Van handgeschreven briefjes ben ik altijd fan vermits die voor een persoonlijke toets zorgden en vermits ik iemand ben die zelf ook op de details let merk ik tijdens het uitpakken ook op dat zelfs het transparante inpakpapier met neutrale print door haar zelf ontworpen is.

Maar dat was dus eigenlijk nog maar het uitladen van het pakket. het echte uitpakken moest nog beginnen. Ik leerde haar kennen dankzij haar boekige illustraties dus twee daarvan bestelde ik in kaartformaat. Als derde kaart bestelde ik het meisje op de gele fiets vermits die gele fiets me aan mijn Hogwarts huis deed denken, er boeken op de bagagedrager liggen én ik reikhalzend uitkeek naar lenteweer en deze prent de sfeer van dat seizoen perfect leek uit te stralen.

Nog meer notitieblokjes Liesbet? Ja hoor. Maar ik heb ze niet allemaal besteld. Braaf hé.

Ik heb meteen ook weer wat extra boekenstickers om mijn bullet journal mee te versieren. Nu zien jullie meteen ook waar de illustratie op haar sluitzegels vandaan komt.

Speciaal voor jullie nog wat close-ups van die leuke stickers er bovenop. Die met de leeslamp vind ik zelf heel leuk. Ok ok, ik vind ze eigenlijk vrijwel allemaal geweldig.

Wat ik ook heel fijn vond is is dat er naast het handgeschreven briefje en het mooie verpakkingsmateriaal ook enkele leuke extra’s aan de bestelling waren toegevoegd. Tof ook dat het een even aantal was want zo konden we zo mooi over ons twee verdelen. Ik heb de bladwijzer momenteel al in gebruik en de mooie print in A5 formaat staat te pronken op de kast. Die deed me wel beseffen dat het kleinste formaat van de prints (het postkaartformaat dat ik zelf had besteld) dunner en flexibeler is terwijl het A5-formaat op een steviger papier/karton gedrukt werd.

Je hebt het trouwens goed gezien ik had zelf geen bladwijzer besteld. Als dat niet aantoont dat ik me heb ingehouden weet ik het ook niet hoor.

Houden jullie ook zo van Mei’s vrolijke en tegelijk knusse, uitnodigende tekenstijl?

Eerdere posts in deze rubriek:

#1: Till and Dill
#2: Katie Abey
#3: AnotherView
#4: Fable & Black
#5: Oktoberdots
#6: Studio Schatkist
#7: Stationary Heaven & Little Lefty Lou
#8: Amay Sancha

9 gedachten over “Reclame zonder sponsoring : Mei Illustrations”

    1. De stationary moet ik nog beginnen gebruiken maar twee van haar prints staan ondertussen op de kast te pronken. Vooral die met het meisje op de fiets past echt bij dit seizoen.

  1. Je bent duidelijk wel een beetje een influencer, want ik ben nu ook hélemaal fan van Mei Illustrations. Voor jij haar tipte, kende ik haar nog niet. Ik ben je dus héél dankbaar (en ik ben nu al aan het denken aan mijn volgende journal, waar de mooie stickers die ik bestelde zéker een plekje zullen in krijgen).
    Die persoonlijke verpakkingen, daar hou ik ook van als ik bestel bij ‘kleine zelfstandigen’. Altijd een feestje!
    Leuk om te zien wat jij allemaal besteld hebt. Het is overduidelijk dat het niet de laatste keer was dat ik bij haar ga bestellen :-).

    1. Haha, wel grappig. Vermits ik vrij recent nog aan het nadenken was over een blogpost rond waarom ik geen influencer ben. Met allerlei zotte, grappige zaken natuurlijk. Geen flauw idee of ik hem ooit daadwerkelijk zal uitwerken maar of het me nu al dan niet in de influencer-categorie doet belanden leuke stationary producten delen doe ik uiteraard heel graag. Laat maar iets weten als je nog eens wil bestellen. Want dat is uiteraard één van de voordelen van mede-stationary liefhebbers. Niet alleen nieuwe zaken ontdekken maar ook de verzendkosten kunnen delen. Of nog leuker, samen voldoende bestellen om die niet te hoeven bestalen. 🙂

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.