Reclame zonder sponsoring #7: Stationary Heaven & LittleLeftyLou

Ik begin een terugkerend kenmerk op te merken bij deze rubriek. Zeker wanneer je de eerder verschenen posts bekijkt kan je er niet langer omheen … dit is ondertussen de 7de editie van Reclame zonder Sponsoring en elk van hen gaat over stationary spullen. Ik had de rubriek dus ook kunnen omschrijven als “Ondernemers die ik sponsor door items te kopen die ik (niet verder zeggen hé) eigenlijk niet echt nodig heb”. Tja, ik heb nu eenmaal een zwak voor bladwijzers, kaarten én briefpapier.

De eerste twee waren hier al uitgebreid aan bod gekomen in de eerdere posts maar briefpapier nog niet. Ik kom namelijk niet vaak briefpapier tegen dat ik heel mooi vind. Meestal ben ik gewoon al blij wanneer ik iets bruikbaars vind want het lijkt soms alsof er nog maar amper briefpapier wordt verkocht. Maar toen zag ik dus op het Instagram-account van AnotherView dat ze heel leuke schrijfblokken had gekocht van een collega-illustratrice uit Nederland. Die papierblokken waren niet enkel voorzien van leuke illustraties, ze waren ook langs beide kanten bedrukt én in A5-formaat. Perfect dus om als briefpapier te gebruiken.

Ik ging dan ook even rondsnuisteren op het account van LittleLeftyLou die deze leuke items ontwerpt en zag al snel nog meer leuke varianten. Op haar website kan je al haar ontwerpen terugvinden en al snel begon ik mijn winkelmandje te vullen. Jammer genoeg bleken de verzendkosten wat tegen te vallen. De items zelf vallen goed mee qua prijs. Voor net geen 6€ voor een blok met 50 vellen die aan beide kanten bedrukt zijn kan ik immers heel wat brieven verzenden. Al helemaal wanneer ik me een beetje laat gaan en meerdere notepads in mijn mandje leg. Maar toen waren er dus die verzendkosten van iets meer als 13€ en dat hield me tegen.

Iets later ontdekte ik echter dat Stationary Heaven vrijwel alle ontwerpen van LittleLeftyLou verkocht. Bij hen lagen de verzendkosten lager én kon ik meteen ook nog wat andere producten aanschaffen. Dat is dus het gevaar van social media hé. Je ziet iemands story op Instagram en vervolgens ontdek je eerst een nieuwe illustratrice én vervolgens ook nog een webshop met een massa stationary-items.

Ik probeerde me ondanks het grote aanbod toch een beetje in te houden en kocht voornamelijk zaken die ik al op het oog had. Eén van de kaartjes uit de kerstcollectie van Studio Schatkist dat me meteen aansprak (en zin doet krijgen in een warme chocomelk) én bijhorende sluitstickers.

Aan deze schattige uil kon/wilde ik niet weerstaan. Die lijkt zich zo te zien heel schuldig te voelen over het feit dat hij iemand erg lang op zijn/haar Hogwarts-brief heeft laten wachten. 🙂

 

 

Daarnaast koos ik dus niet één maar meerdere prachtige papier-blokken van LittleLeftyLou. De Halloween-versie heb ik al een keer gebruikt om naar mijn pennenvriendin te schrijven. De anderen komen binnenkort ongetwijfeld ook aan de beurt. Naast Halloween koos ik ook voor een Kerst en Winter variant en voor eentje die ik het hele jaar door kan gebruiken.

Tenslotte besloot ik ook dit exemplaar aan te schaffen vermits het me een beetje aan de header van mijn blog deed denken. Dit papier is wel enkel aan de voorzijde bedrukt.

Dat er bij de bestelling ook een bedankkaart én een extra kaartje zat is natuurlijk heel fijn. Al helemaal wanneer je meteen weet wie van je vriendinnen je blij kan maken met die eekhoorn-kaart.

Wie kan er nog zo moeilijk aan mooie stationary-items weerstaan? Ik ga alleszins nog heel veel brieven moeten schrijven vooraleer ik door mijn huidige voorraad heen ben. 🙂

Eerdere posts in deze rubriek:
#1: Till and Dill
#2: Katie Abey
#3: AnotherView
#4: Fable & Black
#5: Oktoberdots
#6: Studio Schatkist

21 gedachten over “Reclame zonder sponsoring #7: Stationary Heaven & LittleLeftyLou”

  1. Wie weet zie je ze wel eens van dichtbij passeren wanneer ik weer wat meer aan het schrijven van post toekom. 😉

 1. Ik word daar helemaal nostalgisch van! In mijn prille tienerjaren had ik veel pennevriendinnen en zocht ik ook naar mooie briefpapiertjes. Mijn toenmalige versie zou hier helemaal wild van zijn. Fijn!

  1. Ik ben er duidelijk nog steeds helemaal wild van maar ik snap wat je bedoelt. Vroeger had ik meerdere pennevriendinnen en was er meer briefpapier te vinden. Toen ruilden ze het zelfs op de speelplaats zodat je verschillende soorten had om uit te kiezen wannneer je een volgende brief wilde neerpennen.

  1. Haha, dan ben ik niet de enige die daar last van heeft. Er zou gewoon een “Deze kaart is een aanzet tot inname van extra calorieën”-waarschuwing moeten opstaan. 🙂

  1. Ik wist wel dat je die kaart leuk zou vinden. Grappig hé, maar iedere keer dat ik die kaart zie krijg ik spontaan zin in warme chocomelk. 🙂

 2. Even heb ik getwijfeld, of ik deze blogpost wel zou lezen :-). Ik heb de linkjes opgeslagen als cadeau-idee, want er zitten echt té leuke dingen bij! Bedankt ook voor de tip van de webshop waar de verzendkosten lager liggen. Dat houdt me soms tegen om te bestellen, als de shipping cost te hoog ligt…
  Groetjes van een mede-stationary addict :-).

  1. Hihi, ik heb even overwogen om een waarschuwing voor jou in de intro te verwerken maar heb het uiteindelijk toch maar niet gedaan. 🙂 De verzendkosten zijn nog steeds wel wat hoor maar al wel een 6€ goedkoper dan bij LittleLeftyLou zelf. Daar kan je dan beter een extra papierblok voor in je mandje leggen hé.

 3. Wat zijn ze mooi! M’n persoonlijke voorkeur zou uitgaan naar deze met de herten. Voorlopig kom ik nog wel even toe met m’n briefpapier. Al wil ik dit zeker onthouden. Blogposts als deze, daar kom ik graag voor terug want #echte post is zoveel leuker ;-).

  1. Echte post is inderdaad ontzettend leuk. Deze ochtend heb ik nog een brief op de bus gedaan en nu is het weer even verderwerken aan het schrijven van de kerstkaarten. Dat zijn er behoorlijk veel dus probeer ik het beetje bij beetje te doen.

    1. Dankjewel Hilde! Dat vind ik zelf ook heel fijn om te doen. Al vraag ik me meestal halverwege af waar ik in hemelsnaam aan begonnen ben. Dit jaar waren het er immers 65 en die ben ik nu stuk voor stuk met de hand aan het schrijven.

     1. Ik stuur kaartjes naar mensen die er echt waren voor mij in goede en slechte tijden. Zal wel vermoeiend zijn voor jou kan ik me voorstellen. Is niet aan mij besteed zoveel kaartjes sturen.

  1. Oops! Fieke had ook al zo op deze post gereageerd. We hebben dan ook alle drie een zwak voor mooie stationary hé. Ik heb niet lang getwijfeld toen ik deze notitieblokken ontdekt had. Ze zijn echt ideaal als briefpapier én (dat wist ik natuurlijk pas toen ik ze begon te gebruiken) ze drukken amper door dus je kan ze perfect aan beide zijden volpennen.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.