Oeps, die Potteritis begint zich blijkbaar via het wereldwijde web te verspreiden.

Binnenkort is het eindelijk zo ver. Volgende maand ga ik samen met mijn nicht enkele dagen naar Londen. Dat ik daar al een hele poos naar uitkijk is geen geheim. Dat we allebei houden van de voorpret van zo’n citytrip waarschijnlijk ook niet. Van het uitkiezen van een hotel en het nadenken over wat we graag willen zien/doen tot het nadenken over waar we kunnen gaan eten. Zeker nu ik al van meerdere mensen heb gehoord dat je sinds Corona bijna nergens meer terecht kan ’s avonds indien je niet vooraf hebt gereserveerd. Dus ging ik al eens online rondsnuisteren naar adresjes die er veelbelovend uitzien.

Terwijl ik daar mee bezig was en via Google Maps aan het rondslenteren was in Covent Garden deed de naam van een zaak me – verrassing! – meteen aan Harry Potter denken.

DA Bakery

Nu weten we meteen ook wat de leden van Dumbledore’s Army zijn gaan doen nadat Voldemort verslagen was.

Toen ik wat later – zonder er naar op zoek te gaan – nog een locatie tegenkwam waarvan de naam me meteen naar mijn favoriete fantasywereld katapulteerde vroeg ik me af hoeveel van dat soort referenties er nog meer terug te vinden zouden zijn via Google Maps.

De uitbater van Scribbler is ongetwijfeld een Muggle aanverwant van de eigenaar van Scribbulus.

Ik had dus eerst The Hags Head gelezen in plaats van The Nags Head en dat zou uiteraard perfect de naam van een grimmige bar in Knockturn Alley kunnen zijn.

Wel, laat me het er op houden dat al snel bleek dat het Potteritis-virus zich duidelijk ook al aan het verspreiden is via deze weg … Onderstaande bewijsmateriaal toont aan dat ik niet aan het overdrijven ben. De beste naam – die trouwens de motivatie voor deze blogpost was – staat als laatste en kost Hufflepuff ongetwijfeld minstens 50 punten.

Harry’s Bar

Harry bleek uiteindelijk toch liever Buterbeer en Firewhiskey’s te tappen in plaats van op criminelen te blijven jagen.

Minerva Rd

en Professor McGonagall kreeg een eigen straat.

Dobby Club

Come on Dobby, let’s go party …

Hermione’s Cakes

Hermione bezorgt haar ouders extra klanten door haar cupcakes van een gigantische laag suikerglazuur te voorzien

Ronalds Rd

Volgens mij was Ron minstens even gelukkig toen er een straat naar hem vernoemd werd dan die ene keer dat de Chudley Cannons goed scoorden.

Draco Street

Toen wait-till-my-father-hears-about-this-Draco dat ontdekte heeft hij zo lang bij zijn vader zitten zeuren tot hij zijn eigen straat kreeg.

Diggory’s Coffee Shop

Cedric vond het uitbaten van een coffeeshop dan weer veel fijner.

Ginny’s Passion

Euhm tja, laat me het er maar op houden dat Molly nog steeds niet bekomen is van Ginny’s keuze.

Longbottom

Ook Neville dook op via Google Maps

Dursley Road Health & Fitness Centre

Als we diezelfde map mogen geloven heeft Dudley voor een gezondere levensstijl gekozen en besloot hij vervolgens om anderen te overtuigen om dat ook te doen.

Greengrass Consultants

De Greengrass zusjes gingen samen aan de slag al weet ik niet zeker wat voor advies ze verstrekken.

Olliver Vanders

Ollivander is dus niet, ik herhaal – NIET – overleden hé. Die man heeft gewoon heel wijselijk besloten om onder een alter ego verder te leven zodat hij zeker geen Death Eaters meer over de vloer krijgt.

Gryffindor Carpet Cleaning

Ook dit was een slimme keuze. Zeker gezien het hoge aantal tapijten dat er enkel al in de Gryffindor toren terug te vinden is.

Ravenclaw tattoo studio

Zouden ze hier enkel Ancient Runes plaatsen of zou je ook andere ontwerpen kunnen uitkiezen?

Bellatrix Marketing

Wie fan is van grimmige – behoorlijk gestoorde – reclamecampagnes kan hier terecht.

Lockhart Lodge

Eén van de adressen waar we dus zeker NIET naar toe gaan.

Riddle Court

dat telt dus ook voor deze

Voldemort Hall

en deze locatie.

Trelawney Estate

Hier zou ik me al iets meer op mijn gemak voelen én ik ben vrij zeker dat er thee beschikbaar zal zijn.

Alastor Consultating

Hier krijg je vooral vaak hetzelfde advies te horen … CONSTANT VIGILANCE!

Andromeda

Tonks zelf kwam ik niet meteen tegen maar haar moeder was wel van de partij.

Lupin Mews

Haar echtgenoot trouwens ook. Al vraag ik me af of Moony die Mews even grappig gaat vinden als ik.

Fawkes Fireworks

Na Harry vonden Fred en George nog een andere gulle sponsor die met hen wilde samenwerken.

Salazaroo

Salazar blijft dan weer proberen om van zijn halskettingen af te geraken.

The Snapery Bakery

Maar dit is toch wel echt mijn persoonlijke favoriet al ben ik nog niet helemaal overtuigd of ik er iets zou durven bestellen.

Voor alle duidelijkheid die zaken en locaties bestaan dus echt hé. Nu ja, volgens Google Maps alleszins. Geef toe dat het dan niet zo gek is wanneer ik er vervolgens een blogpost rond uitwerk. Toch?

 

 

4 gedachten over “Oeps, die Potteritis begint zich blijkbaar via het wereldwijde web te verspreiden.”

    1. Hihi, jij en Irene zien me allebei al door Londen wandelen met deze lijst in mijn hand maar dat is dus niet de bedoeling. Mochten we er toevallig eentje passeren dan ga ik er uiteraard wel een foto van maken maar we hebben al voldoende anderen zaken op ons wenslijstje staan en het moet natuurlijk wel haalbaar blijven.

    1. Haha, wel grappig dat je al de tweede bent die denkt dat we die zaken ook daadwerkelijk gaan bezoeken terwijl we dat niet meteen van plan zijn. Er staan immers al heel wat andere zaken op ons wenslijstje en het moet natuurlijk fysiek ook een beetje haalbaar blijven. Maar mochten we er toevallig toch één passeren dan vereeuwig ik het uiteraard op foto.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.