DIY #13

Wat doe je wanneer je het ene boek nog niet mag recenseren én het andere niet tegen de klok wil uitlezen om toch maar tijdig een recensie te bloggen? Dan post je uiteindelijk iets helemaal anders. Eigenlijk was ik oorspronkelijk van plan om gewoon een dagje over te slagen maar toen had ik afgelopen weekend plots een ideetje voor een nieuw DIY-project dat ik snel kon uitvoeren zonder eerst allerlei knutselmateriaal te moeten aanschaffen. Vermits mijn laatste diy-post al van eind februari geleden is mocht er stilletjes aan wel weer eens een nieuwe verschijnen.

Net als bij het vorige boekige knutselproject ontstond ook dit idee doordat ik het zonde vind om zaken verloren te laten gaan. In dit geval waren het niet de lege Funko-verpakkingen die er aan moesten geloven maar de najaarscatalogi van LS Amsterdam en Meis & Maas.

Heb jij toevallig ook nog enkele papieren catalogi liggen? Of misschien een aantal magazines waar je mooie afbeeldingen in tegenkwam? Dan vind je dit misschien wel een leuk idee.

Veel materiaal heb je er niet voor nodig. Ondertussen begint het wel heel erg op te vallen dat ik vooral fan ben van eenvoudige projecten. Een schaar of snijmesje, een lijmroller, knutselpapier, catalogi en eventueel een fijn stiftje én een werkmat om je tafel te beschermen. Je weet immers maar nooit.

Verder is het vooral een kwestie van dat ene leuke printje te vinden dat mooi bij de afbeelding past en vervolgens beide op maat te knippen én op elkaar te bevestigen. Yep, zo simpel is het. Je kan de bladwijzers eventueel nog plastificeren maar dat leek me bij deze niet noodzakelijk vermits er geen kleine details in verwerkt zitten die los kunnen komen.

Twee hiervan ga ik zelf houden én met de overige bladwijzers hoop ik binnenkort enkele boekvriendinnetjes gelukkig te maken.

Hebben jullie deze vakantie al iets geknutseld? Of houden jullie het liever bij lezen?

13 gedachten over “DIY #13”

  1. Ik ben er zelf nog niet aan toegekomen maar Joany heeft er – als ik het me goed herinner – al een recensie over geschreven op haar blog.

 1. Dit heb ik een jaar geleden gedaan, een eigen bladwijzertje gemaakt. Helaas heb ik ‘m ergens op school perongeluk laten liggen en nooit meer teruggevonden. Een zelfgemaakt bladwijzer is wel het allerleukst natuurlijk 🙂

  1. Jammer dat je de bladwijzer bent kwijtgeraakt. Misschien kan je er – nu het slechter weer is – nog eens een nieuwe maken.

 2. Hier nog niet zo veel tijd gehad om te knutselen, en helaas ook weinig om te bloggen. Lezen probeer ik dan wel weer elke dag te doen. Ik ben in een mindere blog-mood momenteel eigenlijk 🙂

  1. Bij mij is het momenteel het lezen dat wat minder lukt maar tegelijkertijd krijg ik wel steeds meer blog-ideetjes.

 3. Oh, jij maakt altijd zo’n mooie boekenleggers! Heel mooi weer!
  Knutselen heb ik nog njet veel gedaan de laatste weken, maar ben wel al regelmatig met mijn wolletjes bezig geweest 😉 Het weer roept alweer goesting voor herfsttruien op.

  1. Dankjewel Charlotte! Ik sta telkens versteld van jouw mooie handwerkcreaties. Je laatste zin bracht me aan het lachen vermits ik onlangs iemand alvast een sjaal heb toegestuurd door dat bizarre weer. 🙂

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.