Kruimeltaart – Christelle Huet-Gomez

Titel: Kruimeltaart
Auteur: Christelle Huet-Gomez
Uitgeverij: Becht
Prijs: 9,99€
Pagina’s: 72p.
Bron: recensieboek

Een kruimeltaart is smeuïg en knapperig tegelijk. De zachte bodem, zoete vulling en krokante kruimellaag bovenop maken deze taart uniek en de favoriet van velen.

In Kruimeltaart vind je 33 recepten voor de allerlekkerste kruimeltaarten en -cakes, zoals de klassieker met appel en kaneel, maar ook minder bekende varianten met chocolade en marshmallow of cheesecake-speculaas.

Mijn mening:

Je zou kunnen zeggen dat 33 recepten niet zo veel is maar dat valt best wel mee wanneer je ze net als ik vrijwel allemaal wil uitproberen. Dat vind ik ook het leuke aan deze kleine vierkante boekjes die bij Uitgeverij Becht verschijnen. Zowel het boekje met Mugcakes-recepten als het exemplaar waarin je Superpasta in 1 pan leert klaarmaken bevatten verschillende gerechten die me meteen aanspraken.

Kruimeltaart past wat mij betreft perfect bij het druilerige herfstweer. Ok, ik lust crumble het hele jaar door maar persoonlijk link ik dit gebak al snel aan de herfst. Vermoedelijk omdat ik tot nu toe meestal de klassieke varianten heb klaargemaakt. Appel met kaneel bijvoorbeeld maar ook een Bosbessen-crumble of eentje met peer. Dit boekje toont echter duidelijk aan dat je veel meer kruimeltaarten kan bereiden. Zowel hartig als zoet.

In dit boek vind je vooral veel kruimel-taarten met fruit (15) terug, maar ook 4 recepten voor fijnproevers, 6 voor de chocolade-fans, 4 die iets Anders Kruimelig zijn en tenslotte ook nog 4 hartige kruimeltaarten -en cakes.

De versie met Olijf & Ham is de ENIGE die me niet aanspreekt. Alle andere doen dat wel en tja … dat is een beetje gevaarlijk. Al helemaal wanneer er bij de gerechten ook nog eens foto’s staan die je nog meer zin doen krijgen om aan het bakken te gaan. Dit komt echt niet goed! Al een geluk dat ik hier heel wat vrijwillige proevers klaarstaan.

Als eerste probeerde ik alvast de Bosbessen Kruimeltaart met kaneel uit omdat ik op dat ogenblik veel bosbessen in huis had. Tijdens de bereiding leek het beslag vrij stevig en elastisch (een beetje als fudge). Tot mijn verbazing bleek het gebak zelf heel luchtig en was het dat enkele dagen later nog steeds. Jammer genoeg blijft de kruimelkorst zelf niet zo lang krokant.

Ik ben fan van het speelse lettertype van de titels, van de duidelijke instructies die laag per laag worden uitgelegd, van de hoofdingrediënten die bij elk recept bovenaan ook in beeld aan bod komen. Dat de gerechten me ook zo aanspreken is natuurlijk ook een pluspunt al is dat uiteraard iets dat van persoon tot persoon kan verschillen. Dat er lekkere combinaties worden uitgewerkt met ingrediënten die je in een doorsnee-supermarkt kan vinden vind ik ook heel handig.

Dit zijn enkele favorieten die me het meeste aanspreken of intrigeren: Appel & karamel, Peer & chocolade, Ananas & kokos, Noten & ahornsiroop, Banaan & walnoot, Cheesecake & speculaas, Chocolade & kastanje, Courgette & tomaat, Pompoen & spekjes, … Met nog wat donkere, koude én natte maanden in het vooruitzicht zullen er daar dus waarschijnlijk nog wel een aantal van op tafel belanden.

Tip: Voor degene die met Sint of Kerst lootjes trekken en zich hierbij aan een bepaald budget houden … dit boekje valt net onder de 10€. 😉

2 gedachten over “Kruimeltaart – Christelle Huet-Gomez”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.