DIY #5

diyprojectEnkele jaren geleden ontdekte in Pinterest. Die ondertussen alom gekende site stond toen nog in de startblokken én bleek een hele ontdekking voor me te zijn. Binnen de kortste keren speelde ik meerdere uren kwijt door van de ene knappe pin in de volgende map terecht te komen. Vermits ik alles graag gesorteerd hou had ik al snel een massa aan mapjes bij elkaar verzameld. Eentje met boek-gerelateerde zaken, een ander volgeladen met foto’s van mooie bibliotheken. Maar ook een map vol Harry Potter-gerelateerde pins, een Star Wars-map, inspirerende quotes, kunst met raven, uiltjes, fantasy artwork, paarse bloemen, … Oh ja én ook enkele creatieve mapjes.

Ha! Enkele … dat gaat niemand geloven én ze hebben nog gelijk ook. Ik bewaar er foto’s van eigen creaties maar doe er ook heel veel inspiratie op. Veel te veel waarschijnlijk want ik heb geen flauw idee wanneer ik al die ideetjes ooit ga kunnen uitwerken. Daarom besloot ik om een selectie te maken met boekgerelateerde DIY-projectjes.

Ook dit keer is het een heel makkelijke én betaalbare versie. Dit zijn namelijk de enige dingen die je nodig hebt. Oh ja, een oven is ook onmisbaar al staat die niet mee op deze foto.

20150807_162553

Echt waar, zelf een beker beschilderen stond al ontzettend lang op mijn To Do-list. Ik kwam op Pinterest immers steeds meer leuke Harry Potter-bekers tegen en wilde graag mijn eigen exemplaar maken.

Een tijdje geleden vond ik bij Xenos een setje met vier stiften die hier voor geschikt zijn en daardoor kon ik eindelijk is een keertje aan de slag. Eigenlijk had ik verschillende ideetjes om uit te werken maar slechts één beker. Daarom begon ik met deze eenvoudige versie.

20150807_170715

Oorspronkelijk schreef ik enkel een tekst, maar dat vond ik toch net ietsje te eenvoudig. Zodra je ontwerp helemaal naar jouw zin is kan de beker in de oven. Ik vermoed dat de baktijd kan verschillen afhankelijk van welk merk stiften je gebruikt, dus volg voor alle zekerheid de instructies die op de verpakking staan.

20150807_182745

In ieder geval heb je nadien je eigen gepersonaliseerde beker in huis én uiteraard hoeft dat er geen van Harry Potter te zijn. Je mag jezelf door elk mogelijk fandom laten inspireren. Misschien probeer ik na een tijdje nog een ander ontwerp uit. Eerst maar even afwachten hoeveel wasbeurten deze print kan overleven.

20150807_182800

Enkele tips:

Mocht je een foutje hebben gemaakt dan kan je dit makkelijk verwijderen met een nat doekje of ontsmettings-alcohol. Wel enkel vooraleer je je beker in de oven plaatst.

*

Kies voor een vrij stevige beker, sommige van die frêle exemplaren kunnen volgens mij niet tegen de oven.

*

Bij AVA kan je stiften in vrijwel elk kleurtje vinden, maar daar zijn ze wel duurder. Dit setje van Xenos was (als ik me niet vergis) 5,99 voor alle vier de stiften. Er was ook nog een tweede variant met andere kleurtjes.

5 gedachten over “DIY #5”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.