DIY Project #2

diyprojectEnkele jaren geleden ontdekte ik Pinterest. Die ondertussen alom gekende site stond toen nog in de startblokken én bleek een hele ontdekking voor me te zijn. Binnen de kortste keren speelde ik meerdere uren kwijt door van de ene knappe pin in de volgende map terecht te komen. Vermits ik alles graag gesorteerd hou had ik al snel een massa mapjes bij elkaar. Eentje met boek-gerelateerde zaken, een ander volgeladen met foto’s van mooie bibliotheken. Maar ook een map vol Harry Potter-gerelateerde pins, een Star Wars-map, inspirerende quotes, kunst met raven, uiltjes, fantasy artwork, paarse bloemen, … Oh ja én ook enkele creatieve mapjes.

Ha! Enkele … dat gaat niemand geloven én ze hebben nog gelijk ook. Ik bewaar er foto’s van eigen creaties maar doe er ook heel veel inspiratie op. Veel te veel waarschijnlijk want ik heb geen flauw idee wanneer ik al die ideetjes ooit ga kunnen uitwerken. Daarom besloot ik om een selectie te maken met boekgerelateerde DIY-projectjes. Eéntje daarvan heb ik alvast verwezenlijkt en wil ik dus ook met jullie delen.

In de toekomst zullen er hier ongetwijfeld nog een aantal creatieve boekige projecten aan bod komen maar deze allereerste editie draait volledig rond … Magie!

Wat doe je immers wanneer die uil-service van Hogwarts stroef verloopt en je nog steeds op je brief aan het wachten bent én daardoor ook je eerste bezoekje aan Ollivander’s moet uitstellen?
JUIST! Je maakt gewoon je eigen toverstaf …

20150711_105746

Mijn eerste stap was het verzamelen van het noodzakelijke materiaal. Een bezoekje aan Action zorgde al snel voor de oplossing want bij hen vond ik zowel acrylverf als penselen en een lijmpistool. Ik kocht ook een acryl vernis maar die heb ik uiteindelijk niet nodig gehad.

Voor de toverstaf zelf kan je uiteraard opzoek gaan naar een geschikte tak, maar vermits ik zelf geen zin had om die op te schuren besloot ik twee oude haarpinnen te gebruiken. Ik ben er nooit in geslaagd om uit te dokteren hoe ik mijn zware haar met twee houten stokjes omhoog kan houden, dus verdienden deze twee wel een nieuwe toekomst.

20150714_182010

Het duurde eventjes vooraleer de lijm voldoende warm was geworden – maar toen kon ik aan de slag. Ik liet de gesmolten lijm op de stokjes lopen en zorgde zo voor een spiraalvormige versiering.

20150715_175139

Nadat de lijm voldoende was afgekoeld kon ik mijn toekomstige toverstaffen van een kleurtje voorzien. Ik heb de verf er beetje bij beetje oneffen op gedept zodat je een onregelmatig patroon krijgt dat een beetje geloofwaardig overkomt. Toch leek het vooral veel weg te hebben van een gigantische Mikado met chocoladedipsaus. Eén tint bruin deed het hem duidelijk niet helemaal.

20150716_101053

Daarom besloot ik nadat de eerste laag was opgedroogd om er een donkere tint bovenop te doen. Ik bracht willekeurige zigzag-lijnen aan met een fijn penseel en wikkelde vervolgens de bijna-toverstaf in keukenrol. Eventjes overal aanduwen zodat de verf wordt uitgesmeerd en vervolgens voorzichtig het papier verwijderen om pluisjes te voorkomen.

20150716_164532

Even laten opdrogen én jouw eigen persoonlijke toverstaf is af.

20150716_163859

Ik heb nog even overwogen om hem te versieren met parels maar hield eigenlijk wel van deze sobere versies. Als je zelf liever een opvallend exemplaar wil, dan kan je na het aanbrengen van de lijm, je staf door kleine of grotere parels draaien. Die blijven dan in de nog lauwe lijm hangen (wacht wel tot het een beetje is afgekoeld want anders zou je jezelf kunnen verbranden) waarna je ze vervolgens kan overschilderen.

20150716_164430

20150716_164553

Gelukkig had ik geen ‘Vanish Colourum’-spreuk nodig om deze vlekken te verwijderen. Na enkele wasbeurten verdwenen ze vrij snel uit zichzelf. 🙂

4 gedachten over “DIY Project #2”

  1. Wat leuk bedacht zeg! Ik heb deze ook wel eens op Pinterest voorbij zien komen ( té goed om inspiratie op te doen) en daar hadden ze een soort van ijzerdraad om een knikker of edelsteen gewikkeld en daarna om de staf heen. Zag er ook heel mooi uit. Ik ben benieuwd naar je volgende knutselproject!

    1. Die techniek lijkt me ook heel handig om in juweeltjes te verwerken. Als we ooit eens tijd te veel hebben … 🙂

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.