DIY #12

Het lijkt echt al een eeuwigheid geleden sinds mijn vorige DIY-projectje. Eigenlijk is deze editie ontstaan doordat ik het zonde vind om dingen weg te smijten. Ik ben iemand die haar Funko Dolls meteen uit hun doos haalt en de dozen zelf … Tja, ik vermoed dat ik Sheldon Cooper nachtmerries bezorg met dit DIY-project. Niet alleen haal ik die Funko’s uit hun verpakking ik recycleer de doos vervolgens ook nog eens tot een boekenlegger. Sorry Sheldon!

Toen ik mijn eerste Funko kocht wist ik zodra ik de bovenkant van de doos zag dat ik hier nog iets mee wilde doen. Sindsdien heb ik de dozen in stukken geknipt en ze zo bewaard. Eindelijk kwam het er een keertje van om vervolgens ook aan het knutselen te gaan.

Je hebt niet veel materiaal nodig voor dit projectje Γ©n het is echt super-eenvoudig. Dus heb je net als ik een aantal Funko dozen en zit je er niet mee in om ze te verknippen dan kan je nu meteen even het volgende verzamelen: gekleurd papier, lat, potlood, zwarte fineliner, schaar, lijmroller Γ©n uiteraard de Funko-verpakkingen.

Eigenlijk bestaat dit projectje voornamelijk uit knip -en plakwerk. Om te beginnen heb ik rechte stroken op maat gesneden (even breed als het hoofd dat ik uit het deksel van de Funko doos knipte. Vervolgens een dunne strook van ongeveer 1cm breed.

Ik koos er zelf voor om de kleuren van Gryffindor, Ravenclaw en Slytherin te gebruiken. Jammer genoeg heb ik nog geen Hufflepuff Funko Doll. Mad Eye Moody wordt trouwens nog een probleem vermits er over hem nooit bekend werd gemaakt waar hij werd gesorteerd.

Het leek me een leuk idee om quotes te gebruiken die bij de personages passen. Jammer genoeg moest ik wel een beetje op de lengte letten waardoor de keuze wat beperkt werd.

Door het witte lijntje mee uit te knippen komen de afbeeldingen meer naar voren. Het ziet er misschien een beetje gek uit op deze manier …

… maar ik vind ze er wel super leuk uitzien op deze actie-foto. πŸ˜‰

12 gedachten over “DIY #12”

    1. Dankjewel Charlotte! Oh, had jij er niet ook eentje uit een OwlCrate box of zo? Eentje van Dumbledore … of mijn geheugen gaat weer met me aan de haal. πŸ™‚

  1. Ik heb geen Funko’s Γ©n ik gebruik geen boekenleggers, maar toch vind ik het weer een super tof DIY project. Die hoofdjes die uit de boeken steken zijn echt mega cute πŸ˜€

    1. Ik merkte het zowel op je blog als op Instagram. Eigenlijk was ik de hele tijd bang dat Mike zijn verrassing al te zien zou krijgen voor je ze hem cadeau kon doen. πŸ™‚ Die lamp werd echt heel tof.

  2. Hahaha, ik moest even zo hard lachen toen ik de foto zag waar ze in het boek zitten. Hoe ze zo heel sneaky net over het randje heen kijken xD
    Erg leuk gedaan!

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.