DIY #9

diy-projectToen ik Pinterest jaren geleden ontdekte speelde ik binnen de kortste keren meerdere uren kwijt door van de ene knappe pin naar de volgende map te klikken. Vermits ik alles graag gesorteerd hou had ik al snel een massa aan mapjes bij elkaar verzameld. Eentje met boek-gerelateerde zaken, een ander volgeladen met foto’s van mooie bibliotheken. Maar ook een map vol Harry Potter-gerelateerde pins, een Star Wars-map, inspirerende quotes, kunst met raven, uiltjes, fantasy artwork, paarse bloemen, … Oh ja én ook enkele creatieve mapjes.


Ha! Enkele … dat gaat niemand geloven én ze hebben nog gelijk ook. Ik bewaar er foto’s van eigen creaties maar doe er ook heel veel inspiratie op. Veel te veel waarschijnlijk want ik heb geen flauw idee wanneer ik al die ideetjes ooit ga kunnen uitwerken. Daarom besloot ik om een selectie te maken met boekgerelateerde DIY-projectjes.

Het lijkt alweer even geleden sinds de vorige diy-blogpost. Ook dit keer is het eigenlijk weer een heel eenvoudige variant.

diy-patronus-sjaal-3

Het benodigde materiaal zijn een sjaal naar keuze, een textielstift in een kleur naar keuze én een sjabloon. Al kan je uiteraard ook zelf iets tekenen. Ik heb zelf geen al te vaste had dus daar had ik niet veel vertrouwen in.

diy-patronus-sjaal-2

Gelukkig heb ik twee verschillende snijvormen met losse letters waardoor ik één van mijn favoriete Harry Potter-quotes kon uitsnijden. En ja hoor tussen mijn andere snijvormen vond ik ook het perfecte exemplaar voor de patronus.

diy-patronus-sjaal-1

Wanneer je een egaal effect wil moet je meerdere lagen textielverf gebruiken maar eigenlijk vind ik het wel leuk dat de letters niet exact hetzelfde zijn.diy-patronus-sjaal

Binnenkort staat er ook nog een T-shirt op de planning. Als ik er ooit aan toekom dan laat ik jullie zeker het eindresultaat zien.

3 gedachten over “DIY #9”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.