Steeds een tikkeltje meer #9

steedseentikkeltjemeer‘Dit weekend heb ik nog eens goed kunnen doorlezen zodat mijn Goodreads-challenge weer 3 boeken dichterbij komt‘ ‘Zo weinig, ik heb er 6 gelezen‘. Of … ‘Ik ben opnieuw met de Start to Run begonnen (voor alle duidelijk – dit is een fictief voorbeeld hé) en hoop binnenkort terug 5 kilometer te kunnen lopen’ – gevolgd door ‘Dat stelt niet zoveel voor hoor. Allez ja, zelf loop ik elke week minstens het dubbele’ … Gelukkig heb ik zelf geen vrienden die bij iedere gesprek de neiging hebben om de andere te overtreffen. Sommige mensen lijken het echter als een heuse missie te zien om steeds dat tikkeltje meer te hebben. Hun huis is chiquer, hun inkomen groter, hun conditie beter, hun figuur vrijwel perfect, … En de gesprekken met hen ongetwijfeld een pak vervelender. Deze boeken-variant leek me dan weer wel grappig.

Binnen twee dagen is het exact TWEE jaar geleden sinds de vorige Steeds een tikkeltje meer. Dat verdient een dikke OOPS én een nieuwe editie. Hopelijk moeten jullie minder lang wachten op de 10de versie van deze rubriek.

Fifty fifty – Steve Cavanagh / 100% – Paul Pope

Tweede leven – Louise Candlish / Het achtste leven (voor Brilka) – Nino Haratischwili

Eeuwig – Guido Eekhaut / Eeuwig en voor altijd – Chloe Liese

Twee vrouwen – Harry Mulisch / Twee moedige vrouwen – Diney Costeloe

Niets te verbergen – Aglaia Bouma  / Iets te verbergen – Elisabeth George

The virgin’s baby – Michelle Love / Claiming the virgin’s baby – Jennie Lucas

Schemerzone – Amanda Stevens / Stikdonker – Kim Faber & Janni Pedersen

Follow – Tessa Bailey / Follow me back – A.V.Geiger

Milk and Honey – Rupi Kaur / Warme melk met honing – Frank Daenen

2 gedachten over “Steeds een tikkeltje meer #9”

    1. De eerste post kwam heel toevallig tot stand toen ik op korte tijd na elkaar zowel Gestrand als Gestrand met een miljonair zag passeren. Die combinatie vond ik zo grappig dat ik er wel een blogpost moest rond uitwerken en vermits ik dat soort zaken sindsdien steeds vaker spot werd het een rubriek. Vaak is het gewoon doordat ik een boektitel lees en denk “daar moet een tegenstelling of tikkeltje meer variatie van bestaan” en dat blijkt vrijwel steeds te kloppen wanneer ik dat soort titels ingeef als zoekterm. Soms spot ik ze ook tijdens het rondsnuisteren in een boekenwinkel of bij het lezen van nieuwsbrieven. Het is een beetje zoals met die Raaf in de Spotlight waar ik ook nog eens een blogpost over moet uitwerken. Sinds ik daar op ben beginnen letten kom ik echt super veel covers met raven tegen.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.