Gelezen in juli 2023

Na de omvangrijke Aanwinsten blogpost van de voorbije maand is het contrast met mijn lijstje met gelezen boeken wel heel groot. Tja, jammer genoeg nog geen beterschap op dat vlak en het ziet er naar uit dat dat zo zal blijven. Dus of ik moet een Timeturner vinden, of een toverdrankje dat me veel energie kan geven of één of andere manier vinden waardoor lezen minder moeizaam verloopt. Anders zullen hier vaker minder indrukwekkende maandelijke terugblik-blogposts verschijnen waarin slechts één, twee of in dit geval twee boeken voorkomen.

In juli las ik het boek uit waar ik al eind juni in was gestart. Het duurde echter meerdere weken vooraleer ik Falling Hard for the Royal Guard van Megan Clawson uitlas. In het begin dacht ik nog dat dat vooral door mijn concentratieproblemen kwam maar wie mijn recensie die eerder verscheen al las weet dat het toch ook voor een groot deel door het boek werd veroorzaakt.

Daarnaast las ik ook Malvarina wil een heks worden van Susanna Isern en Laura Proietti. Een heerlijk geïllustreerd boek (speels, mooi kleurenpalet, uitnodigend, …) dat ik heb gekocht nadat ik het in de Instagram Stories van Kathleen (van Verbeelding) zag opduiken. Dankzij haar heb ik eerder ook Hartenbloed van Juliet Marilier gelezen en dat bleek uiteindelijk één van mijn favoriete Beauty and the Beast hervertellingen te woren. Niet dat dit boek daar op lijkt maar het zijn wel twee heerlijke boeken die ik dus allebei dankzij haar heb ontdekt. Bij deze … merci Kathleen!

Op het laatste nippertje las ik ook nog Dating For Geeks: Swimsuit Special van Kenny Rubenis. Ik vind het nog steeds jammer dat ik niet langer alleen maar gesigneerde strips van hem in de kast heb staan maar zou ondertussen eigenlijk ook niet goed weten wat ik nog zou kunnen voorstellen als illustratie. Hij tekent er wanneer hij op F.A.C.T.S. (of op een andere convention) zit op verzoek een tekening voor je in van één van zijn personages en die heb ik dus ondermeer met een raaf, in HP, Belle en het Beest, Supernatural, Star Wars … thema.

Het was wel weer mooi gevarieerd de voorbije maand. Een romantisch verhaal, een jeugdboek dat ik dit jaar met veel plezier ga voorlezen aan mijn metekindje en een grappig strip-album.

In het kort:

Falling Hard for the Royal Guard – Megan Clawson – 384p.
Malvarina wil een heks worden – Susanna Isern & Laura Proietti – 116p.
Dating For Geeks – Swimsuit Special – Kenny Rubenis – 47p.

Cijfertjes:

Goodreads: 43/40
Gelezen boeken: 3
Eigen boeken: 3
Bladzijden: 547
TBR: 174 (Ja, ik weet het ja.)

 

4 gedachten over “Gelezen in juli 2023”

  1. Haha die TBR… Ik keek gisteren in Goodreads een keer naar die van mij en het cijfer was ineens ook nogal opgelopen :’) Ik ben er momenteel eens kuis in aan’t houden.

    1. Bij mij bestaat de TBR op Goodreads enkel nog uit de fysieke exemplaren die ongelezen in mijn eigen boekenkasten staan te wachten. Vroeger hield ik op Goodreads ook alles bij dat interessant leek en ik ooit nog eens wilde kopen of onlenen maar daar kreeg ik op de duur gewoon stress van omdat die lijst binnen de kortste keren gigantisch groot werd.

  2. Ja, awel misschien moet ik het ook zo eens aanpakken! Als het alleen om mijn fysieke boeken gaat, valt het mee 😉

    1. Het onszelf (af en toe) makkelijker maken kunnen we alleen maar aanmoedigen. Toch? Ik ga alleszins vaak op zoek naar hoe ik iets eenvoudiger kan maken. De bereidingstijd van een recept inkorten, een doel haalbaarder maken zodat ik er toch nog aan durf te beginnen, …

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.