2021 in lijstjes: mijn blogjaar

Dit jaar krijgen jullie een terugblik blogpost over mijn blogjaar met minder cijfertjes dan de vorige jaren. Ik heb immers al meermaals gezegd dat ik niet gelukkig word van het raadplegen van mijn blogstatistieken. Zodra ik een opmerkelijke daling zie begin ik aan mezelf te twijfelen. Daarom keek ik er eigenlijk enkel naar wanneer ik deze jaarlijkse blogpost ging samenstellen (én voor die mediakit die al heel lang niet meer up-to-date is) maar toen wees manlief me er op dat ik evengoed kon terugblikken zonder naar de cijfers te kijken. Dus ik ga die wijze raad gewoon ook opvolgen.

De enige cijfers die in deze blogpost opduiken zijn degene waar ik zelf benieuwd naar ben. Hoeveel woorden een gemiddelde blogpost telt bijvoorbeeld. Of hoeveel Harry Potter gerelateerde blogposts er vorig jaar op Zwartraafje gepubliceerd werden. Voor wie zich dat ook afvraagt het waren er blijkbaar slechts 9 die specifiek over mijn favoriete fantasywereld gingen maar uiteraard hield ik me niet in en verschenen er ook heel wat referenties naar Harry en Co in andere blogposts. Maar dus ook welke blogposts en recensies jullie het liefste lazen.

Een iets andere terugblikpost dus dit jaar …

Ik deelde het voorbije jaar 95 114 woorden met jullie. Verdeeld over 117 blogposts en dus met een gemiddelde van 813 woorden per bericht.

De meeste bezoekers komen (nog steeds) uit België, Nederland, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten en Zwitserland (Dag Haaike!).

Blijkbaar kwamen jullie het liefste langs op dinsdag en is 12u een populair tijdstip om hier even te komen bijlessen.

Oudere berichten die het goed deden in 2021:

Maandelijks een pakje #1
10 auteurs van wie ik de boeken niet zou kunnen/willen missen
Allemaal Alliteraties

Drie populairste blogposts van 2021:

Blogger Lovin #29
Hipperdepipperdepip … Hoera! Zwartraafje bestaat al 15 jaar
Foto-update #179

Drie oudere recensie die het nog goed doen in 2021:

Verzamel de liefde – Bart Moeyaert
Vijf ingrediënten – Jamie Oliver
Rood – Pierce Brown

Drie populairste recensies van 2021:

Magisch haken – Lee Sartori
Een dodelijke opleiding – Naomi Novik
Het onzichtbare leven van Addie LaRue

Enkele blogfeiten:

Er is ondertussen al lang geen sprake meer van een strakke blogplanning of vooruit werken. Wanneer hier een blogpost verschijnt is de kans groot dat ik hem pas de avond voordien in heb geschreven.

Ik heb nog steeds veel inspiratie maar kom er niet aan toe om al die ideetjes te verwezenlijken. Maar hou je maar vast tegen dat die energieboost plots opduikt. Wat volgens autocorrect niet al te geloofwaardig is want die veranderde energieboost al tweemaal in energieloos. Als het maar een tijdelijk dipje was had ik het waarschijnlijk heel grappig gevonden nu hoop ik vooral dat die autocorrect mijn gezondheid niet aan het jinxen is.

Het voorbije jaar deed ik aan 4 boekenswaps mee en mocht daarnaast ook nog eens een leuke DBNBC selfcare box uitpakken

Aan leesuitdagingen deed ik dan weer amper mee. Enkel die van Goodreads en in de zomer een Readathon van Céline.

Ik organiseerde twee postacties en was tijdens het samenstellen van de Terugblik op de Kerstpost – actie al aan het nadenken of ik er misschien niet nog eentje extra zou moeten organiseren.

Er was het voorbije jaar ook een winactie naar aanleiding van mijn 15de blogverjaardag.

In 2021 werden er ondermeer 12 x Gelezen In, 12 x Aanwinsten, 12 x Foto-updates, 16 blogposts waarin werd teruggeblikt, 18 recensies (dat kan beter Liesbet), 11 lijstjes, 4 Shelfies, 3 Tags, 1 post rond covers, 3 rond titels en 2 rond mijn bullet journal gepubliceerd op Zwartraafje. Mijn persoonlijke favorieten hebben jullie nog van me te goed.

Enkele zoekopdrachten die (nieuwe) bezoekers bij Zwartraafje deden terechtkomen:

Bij die 100 vragen voor u boy vraag ik me echt af hoe ze bij mij terecht gekomen zijn. De meeste anderen snap ik wel, behalve die ene waarvan ik zelfs niet weet in welke taal de zoekopdracht geschreven werd. Zo jammer dat er steeds minder zoektermen zichtbaar zijn (merci hé Google!) want hier moest ik wel regelmatig om glimlachen en nu krijg ik er op een heel jaar met moeite 7 te zien terwijl er 1754 een mysterie blijven.

12 gedachten over “2021 in lijstjes: mijn blogjaar”

  1. Dubbel zoveel kans dus dat die energieboost er echt gaat komen en in de tussentijd doe ik uiteraard gewoon rustg aan door.

  1. Ik vond het vooral straf dat het meermaals achter elkaar was. Die auto-correct had duidelijk een boodschap die moest worden overgebracht. 🙂

  1. Dankjewel Sas! Ik kom ook nog steeds heel graag bij jou langs. Zo lang al ondertussen dat ik niet meer weet exact hoe lang.

 1. Fingers crossed voor die boost.

  Mijn blog planning is ook ver te zoeken hoor. 2 Jaar geleden had ik bijna altijd wel 20 posts ingepland. Nu vaak een paar dagen voordat die zou moeten worden geplaatst. Ach ja. Het leven veranderd. Dus ook onze blog he.

  1. Zo ging het vroeger bij mij ook. Dan stond er voor één tot anderhalve maand klaar aan blogposts en nu is het steeds last-minute. Ik ben nog steeds blij dat ik die blogplanning heb losgelaten maar ik hoop er wel terug wat meer energie voor te vinden zodat ik er meer bewust aan kan werken in plaats van op automatische piloot.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.