Maandelijks een pakje #1

elkemaandeenpakjeVrijwel alles begint klein, alleen worden sommige zaken vervolgens heel populair waardoor ze plots als paddestoelen uit de grond lijken te rijzen. Dat subscription boxes voor boekenliefhebbers erg populair zijn was jullie vast wel al opgevallen. Jammer genoeg rijzen ze niet zomaar op uit de grond. Anders had ik waarschijnlijk elke maand in mijn tuin aan het oogsten. Het leek me echter een leuk idee om eens op te zoeken welke boekige dozen je allemaal kan bestellen.

Oorspronkelijk leek dit weer zo’n onverwachts blogideetje te worden dat vervolgens veel te omvangrijk leek. Vermits ik me heb voorgenomen om het mezelf niet meer te moeilijk te maken besloot ik om er gewoon af en toe enkele met jullie te delen in plaats van ze allemaal in één ellenlange blogpost te tonen. Het zijn er immers best veel vermits ik geen rekening heb gehouden met de prijs. Als mensen mogen dromen dan mogen boekenwormen dat uiteraard ook. Wie weet heb ik tegen dat ik ze hier allemaal heb voorgesteld eindelijk ook eens zelf zo’n box besteld. Binnenkort weet ik uiteraard net als jullie welk exemplaar me het meeste aanspreekt.

In deze eerste editie begin ik met 2 versies die je dicht bij huis kan bestellen, een subscription box die vrijwel iedere boekenworm zal herkennen én uiteraard ook twee minder bekende versies.

1.Celebrate Books Box

Eerder dit jaar (in april 2016) werd de allereerste Celebrate Books Box gelanceerd. Het concept bestond al langer maar tot dan was het niet mogelijk om een boekbox zo dicht bij huis te bestellen. De dozen zijn vooraf te bestellen en op het moment dat je dit doet weet je wel het thema van de volgende Celebrate Books Box maar niet de inhoud. Die blijft immers een verrassing tot de doos thuis bezorgd wordt en je samen met vele anderen kan ontdekken welk boek en 3 tot 5 boekgerelateerde cadeautjes er in deze editie verstopt zitten.

Zelf heb ik tot nu toe nog geen box besteld. Maar heus, ooit komt daar verandering in. Wel kan ik jullie laten weten dat tot nu toe de inhoud rond het thema Fandom me het meest aansprak. Zowel het boek als de meeste van de leuke spulletjes. Bij de ‘Reaching for the stars’-box sprak het boek me niet echt aan én ik had het zelf al gelezen. De beker en het draagtasje leken me dan weer wel erg mooi.

Als je nieuwsgierig bent geworden kan je via deze link een aantal unboxing-filmpjes bekijken op de site van Celebrate Books Box.

 • je bestelt elke doos apart en gaat dus geen abonnement aan.
 • de Celebrate Books Box kost 29,95
 • verzending in Nederland is gratis, naar België betaal je 4,95€
 • deze subscription box verschijnt sporadisch ipv maandelijks

favicon

2.Bookly Bird

De Bookly Bird Box verscheen enkele maanden later. In augustus werd immers de doos rond het thema The Power of Time verzonden. Deze boekbox verschijnt maandelijks en de volgende Thrill me-editie is al uitverkocht. Als je van schrijven houdt kan je echter alvast de Wright right-box bestellen die in oktober uitkomt. (Foto: hopelijk vindt Connie van Connies Boekkies het goed dat ik haar Instagram-foto gebruik)

Ook bij deze subscriptionbox kan je rekenen op 3-6 boekgerelateerde cadeautjes die passen bij het thema van de maand. Uiteraard zit er ook een boek in de Bookly Bird doos. De titel blijft uiteraard een verrassing maar je weet wel vooraf dat het 1. Engelstalig, 2. YA en 3. een hardcover-editie is.

 • je bestelt elke doos apart en gaat dus geen abonnement aan.
 • de box kost 29,95€
 • verzendkosten naar Nederland zijn 2,99€, naar België 6,5€
 • Bookly Bird verschijnt maandelijks

favicon

3. Owl Crate

Volgens mij is Owl Crate de eerste subscription box die ik ontdekte toen ik hem online door iemand zag uitgepakt worden. Blijkbaar hebben de mensen die achter deze boekbox schuilen een heus manifesto …

“1) No one is too old to read YA.
2) We will not be ashamed of our TBR piles.
3) It’s okay to fall in love with fictional characters.
4) The book is always better than the movie (but the movies are fun too!).
5) Books have the ability to change our world.”

Bij Owl Crate mag je maandelijks een recent YA boek verwachten en 3-5 boekgerelateerde items die bij het thema van de maand aansluiten. Ik ben helemaal fan van hun manifesto maar iets minder van de prijs. Daarom geniet ik tot nu toe enkel van het bekijken van de unboxing-blogposts van Annabel en Charlotte. Ook al betrap ik me er iedere keer op dat er toch wel veel leuke spulletjes in de Owl Crate verstopt zitten.

 • Je kan elke doos individueel bestellen maar je kan ook kiezen voor een abonnement van 3 of 6 maanden
 • Prijs: 26,8€ per stuk,
 • Verzendkosten naar Nl of Be = 17,86€
 • Owl Crate verschijnt maandelijks

favicon

4. Novel Tea

“Books and tea are all you need.” De mensen van Novel Tea Club lijken helemaal achter deze quote te staan en besloten dan ook om een box op de markt te brengen die perfect past bij mensen die net als zij van lezen en thee houden. In elke doos zit een boek, thee en 3 – 5 items. In eerdere dozen waren dat bijvoorbeeld: koekjes, bruisballen, bladwijzers, macarons, boekenleggers, kaarsen, tea-infusers, lippenbalsem, … Bovendien kan je wat de boeken betreft uit drie genres kiezen: romantiek, YA en/of Fantasy.

 • Je kan elke doos individueel bestellen maar je kan ook kiezen voor een abonnement van 3 maanden
 • Prijs: 32,16€  per stuk of 89,35€ per 3 mdn
 • de verzendkosten stonden jammer genoeg niet op hun site maar men liet me per mail weten dat er niet naar België maar wel naar Nederland verzonden werd. De verzendkosten bedragen dan 13,66€.
 • Novel Tea Club is een maandelijkse subscription box

favicon

FairyLoot

De FairyLoot subscription box ontdekte ik via toen ze één van mijn Instagram-foto’s leuk vonden. Ik ging meteen even op verkenning en ontdekte hierdoor alweer een leuke boekbox. Bovendien ziet deze er ook nog eens prachtig uit langs de buitenkant en dat past wel bij de ervaring die ze willen creëeren. Ze willen namelijk dat het uitpakken van de FairyLoot box aanvoelt als het openen van een magische schatkist.

Elke box bevat een fantasy YA of fantasy YA Crossover. Daarnaast kan je ook 4 tot 6 boekgerelateerd items terugvinden in je persoonlijke schatkist. Een extra pluspunt aan deze boekbox is dat je iedere maand de kans krijgt om in contact te komen met een andere lezer en samen met hem/haar het boek te lezen. Zo kan je nog meer boekenvrienden leren kennen. Al is het uiteraard geen verplichting. Je kan trouwens ook meedoen aan de #FairyChat die ze elke tweede zaterdag op twitter organiseren om het boek van de vorige maand te bespreken.

 • je hebt de keuze uit een enkele box en een abonnement voor 3 of 6 maanden
 • Prijs: 30,86€, 92,57€ voor 3 maanden, 185,13€ voor 6 maanden
 • Verzendkosten: 7,45€ naar België en 8,10€ naar Nederland
 • FairyLoot is een maandelijkse subscription box

Hou er rekening mee dat je veel van de internationale subscription boxes automatisch verlengd worden wanneer je ze niet tijdig opzegt!

Binnenkort schotel ik jullie weer vijf andere soorten voor.

9 gedachten over “Maandelijks een pakje #1”

 1. Ik vind de unboxings super leuk om te zien en iedere keer kriebelt het wel een beetje om zelf ook zo’n pakketje uit te pakken, maar ik denk niet dat ik ooit echt zo’n box ga bestellen. Ik vind het concept super leuk, maar als ik heel eerlijk ben heb ik toch altijd een beetje het idee dat ik vergelijkbare goodies als die in de dozen (met een beetje moeite) ook zelf voor wat minder geld zou kunnen bestellen. Speciaal voor de box ontworpen kaartjes / posters natuurlijk niet, maar er zijn genoeg andere toffe kaartjes om te kopen of maken. Plus, ik struikel iedere keer weer over de wetenschap hoeveel toffe boeken ik zou kunnen kopen voor de kosten van een zo’n box.

  1. Ik heb er ondertussen vrij veel bekeken door deze blogposts en tot nu toe denk ik er hetzelfde over als jij. Waarschijnlijk ga ik dan ook proberen om sommige zaken zelf te maken. Al hoop ik sommige van die prachtige kaartjes en het Harry Potter muziekdoosje wel ooit te pakken te krijgen.

 2. Ik vind het een leuk idee, maar vaak veel te duur voor wat je krijgt. Voor hetzelfde geld valt het tegen en dan zit je daar met een boek dat je maar niks vindt. Nee, dan kies ik liever zelf een boek uit in de winkel.

 3. Hallo,

  Zeer fijn en gemakkelijk overzicht. Ik vind ’t vaak ook nogal dure dingen voor de inhoud (en die verzendkosten!) maar je betaalt natuurlijk ook deels voor de ervaring.

  Fijne toevoeging: ik heb recent twee boxen van Magic Chest besteld, YA fantasy genre. Die kan je hebben voor 18,99€ (boek + 50g thee) of 33,18€ (boek + goodies). Ik ben niet zo’n fan van te veel rommel in huis, maar een boek en thee isbrxact mijn ding. De verzendkosten binnen Europa zijn 8,99€. Momenteel hebben ze enkel single boxes, dus geen abonnement.

  Ik vond het een super box voor die prijs omdat ik alle eerdere boeken al eens ben gaan opzoeken in hun hardvover editie (via Bol.com, dat is vaak wel een duurder boek maar dat compenseert omdat je daar geen verzendkosten hebt vanaf 20€) en ze vaak al rond de 24€ kosten apart. Dan is er (goede) thee bij ongeveer de prijs die je betaalt apart, zelfs met hun verzendkosten er in. Ik vond het waar voor z’n geld. De duurdere niet zo, maar die bestelde ik dan ook niet XD

  Hopelijk ben je hier wat mee!

  1. Hey Linne,
   Dankjewel voor je reactie. Deze box kende ik inderdaad nog niet. Vermits ik zelf ook een thee-liefhebber ben ga ik hem zeker een keertje opzoeken. Al moet ik bekennen dat ik ondanks deze lijsten nog maar 2x een box heb besteld en dat was telkens bij een Nederlandse mede-blogster. De verzendkosten hielden me tot nu toe steeds tegen plus het feit dat er doorgaans ook items in zo’n doos zitten die me niet aanspreken. Ook het moeten abonneren (ook al kan je je meteen daarna weer uitschrijven) sprak me niet aan. Dus dat klinkt wel interessant bij de box die jij omschrijft. Merci voor de tip!

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.