Hipperdepipperdepip … Hoera! Zwartraafje bestaat al 15 jaar.

Ja, dat lees je goed. De nickname Zwartraafje bestond al eerder maar vandaag is het wel exact 15 jaar geleden sinds mijn eerste Zwartraafje – blogpost gepubliceerd werd. Ik doe niet zo vaak winacties maar voor voor deze blogverjaardag wil ik wel een uitzondering maken.

Ik ben lang aan het twijfelen geweest over hoe ik het zou aanpakken. Eén groot prijspakket zoals bij mijn 10de blogverjaardag? Meerdere kleine? Eigenlijk ben ik er nog steeds niet uit wat het beste is dus ga ik beide combineren door één grotere prijs aan te bieden en een kleine troostprijs.

Het leek me een fijn idee om in het grote pakket een aantal zaken te steken die volgens mij bij mijn blog horen. Boeken van auteurs die ik zelf graag lees, iets van Harry Potter, een creatief boek, iets zelfgemaakt, iets lekkers, …

Ik ga niet alle prijzen verklappen zodat de inhoud van het pakket grotendeels een verrassing blijft. Deze kleine deugnieten zitten er dankzij een schenking van HeroCollector echter sowieso in …

De winactie loopt tot het einde van deze maand. Je kan dus tot en met 31 augustus mee doen door in de reacties vijf woorden achter te laten die jij aan deze blog linkt.

Of door me een leuke boekentip te bezorgen. Als jullie me al een tijdje volgen weten jullie natuurlijk ook wat voor boeken ik doorgaans graag lees. Ik blijf het echter leuk vinden om nieuwe boeken te ontdekken dus verras me maar met jullie reacties.

Als je allebei doet gaan er uiteraard twee lootjes met jouw naam in de grabbelpot.

Veel succes!

28 gedachten over “Hipperdepipperdepip … Hoera! Zwartraafje bestaat al 15 jaar.”

 1. Wauw 15 jaar alweer?! Wat vliegt de tijd toch voorbij! Gefeliciteerd met het 15 jarige bestaan van je blog!

  5 woorden die ik aan deze blog link zijn; raaf (hoe kan het ook anders ;), Hufflepuff (omdat je hier je grote liefde voor Hufflepuff toont), vriendenboekje (omdat je veel bloggers hiermee in het zonnetje hebt gezet!), boeken (recensies, TBR, hauls, noem het maar op!) en post (omdat je zelf vaak hele leuke kaarten maakt!).

  Een boekentip vind ik heel lastig omdat je natuurlijk al heel veel gelezen hebt! Maar misschien de Wicca serie van Cate Tiernan? Ik zag deze niet in je Goodreads lijstje staan. Dit was mijn favoriete serie als kind/tiener!

 2. Als boekentip misschien “De moordclub (op donderdag)” van Richard Osman. Een moordmysterie in een bejaardentehuis in typisch Britse stijl.
  “Later” van Stephan King was ook een schitterende recente vondst.

  En wat betreft die 5 woorden: boekig, Hufflepuf, creatief, positief en dierbaar!

 3. Proficiat met je blogverjaardag!
  5 woorden gelinkt aan je blog:
  * leuke boeken
  * hemelse gerechten
  * HP (de afkorting is 1 woord toch? 😉 )

 4. Ontspannend
  Creatief
  Overheerlijk
  Kleurrijk
  Vindingrijk

  Zoals je weet ben ik al jaren een bewonderaar van wat je doet en hoe je het doet. Moest je een eigen boekenwinkeltje openen met daarin je eigen baksels dan zou ik daar waarschijnlijk permanent wonen :d. Lieve groetjes!

  P.S. geen boekentips want ik ben aan het wachten tot wanneer jij een eigen boek uitbrengt!

 5. Gefeliciteerd met je blogverjaardag!! En wat een leuke winactie ook! Zelf ga ik niet meedoen want ik krijg al regelmatig lekkere en leuke dingen van je cadeau, dus dat plezier laat ik graag aan iemand anders 🙂

 6. Oh gefeliciteerd! En wat leuk dat je een give-a-way organiseert 🙂

  Vijf kenmerken van je blog:
  – Potteritis (positief bedoeld)
  – Fantasy-boeken
  – (Echte) Post
  – Lijstjes
  – Originaliteit

 7. Een boekentip is echt heel moeilijk… omdat je meer fantasy-boeken kent dan ik, ik lees een heel ander genre 🙂

  Echo ~ Thomas Olde Heuvelt: het is eerder horror, maar de schrijver heeft ook een rijke fantasie en aangezien je graag thrillers leest, spreekt deze je misschien ook aan?

 8. Wow, 15 jaar?! Waar is de tijd naartoe? Van harte gefeliciteerd, en ik hoop dat je er minstens nog zo veel jaren bij doet :-).

  Een boekentip voor jou, dat is een moeilijke. Maar misschien vind je Zwerveling van Peter van den Ende wel een mooie. Deze graphic novel ‘las’ ik enkele weken geleden (eigenlijk ‘bekeek’, want er staat geen tekst in het boek), maar de tekeningen zijn ronduit prachtig!

  Deze woorden zijn overduidelijk typisch jij / je blog:
  * boeken (thihi!)
  * stationary
  * Harry Potter
  * zoet lekkers
  * echte post

  (En ik zou er ook nog creatief, betrokken, lief, warm en tientallen andere woorden aan kunnen toevoegen :-))

 9. Wauw, 15 jaar! En nog steeds zo veel en zo regelmatig posten. Daar ben ik toch jaloers op, want ik slaag daar totaal niet in, lol.
  Dikke proficiat en dat je nog vele jaren plezier mag blijven beleven aan het bloggen, zodat wij kunnen blijven komen lezen!

  Vijf woorden die ik aan je blog link: boekig, poteritis, origineel, creatief en lijstjes
  En als ik een woord aan jou mag linken, dan is dat ongetwijfeld lief! Mercikes nogmaals voor het bericht!

  Een boekentip, ik ben momenteel opnieuw bezig met de Crown of Feathers reeks van Nicki Pau Preto, omdat het derde boek in de trilogie is uitgekomen en opnieuw blaast het verhaal me van mijn sokken. Hopelijk maakt de conclusie het volledig waar, maar alleen al voor de wereld en mythologie is deze het dubbel en dik waard om aangeraden te worden!

 10. Wauw wat vliegt de tijd
  Maar bij jouw blog passen meer den 5 woorden. Hier zijn de eerste 5 die in mijn gedachten komen.
  Harry Potter
  Bakingtips
  Boekige weetjes
  Creatieve ideeën
  En ga zo maar verder.
  Een boekentip heb ik niet direct want daarvoor kom ik altijd bij jou terecht

 11. 15 jaar… Congratz! Ik kom hier nog steeds graag lezen en ben blij dat we zulk goed contact hebben, door onze blog <3
  Hier alweer 11 jaar aan het bloggen… Een tip vind ik wel echt ontzettend lastig…

 12. Wauw zeg, vijftien jaar! Heel fijn dat je het al zo lang volhoudt want ik lees je ongelooflijk graag 🙂

  De 5 woorden waar ik meteen aan denk zijn:
  – boeken 🙂
  – Echte post
  – Creatief
  – Foto updates
  – Harry Potter

 13. Proficiat met je 15e blogverjaardag!! Ik volg je nog niet zo lang, maar heb al veel tips gevonden en gekregen, dus heel blij dat ik hier mag meelezen 🙂

  De vijf woorden die ik link aan je blog zijn:

  * Harry Potter (ik tel dat als 1 woord 😉 )
  * echte post (idem als hierboven, oepsie)
  * oprecht
  * creatief
  * boekentips

  En ik wens je nog heel veel blogplezier voor de komende jaren!

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.