Foto-update #179

In plaats van wekelijks of twee wekelijks deel ik deze terugkerende rubriek nog maar eenmaal per maand waardoor er doorgaans heel wat foto’s op jullie te wachten. Kijken jullie weer even mee naar wat ik de voorbije maanden naast lezen nog allemaal heb uitgestoken …

Ik brak een Harry Potter Lego set af en sorteerde de blokken in genummerde zakjes zodat ik het binnenkort nog eens kan maken. Maar eerst mag The Burrow een tijdje staan te pronken op de boekenkast.

Vrijwel iedere keer dat ik naar de apotheek ga bedenk ik me dat ik dat bedrag liever aan boeken, Harry Potter goodies of knutselmateriaal zou willen spenderen

Meedoen aan de veggie actiemaand zorgde voor wat nieuwe vegetarische recepten-inspiratie.

Niet veggie maar wel in de vorm van een bloem. Dus toch een beetje plantaardig. Toch?

De verantwoordelijke van onze Femma vereniging kwam aan de deur chocolade eitjes bezorgen omdat we al zolang niet meer bij elkaar zijn kunnen komen. Een super lief én lekker gebaar.

Annelies zorgde voor nog meer leuke Paas-post met dit superschattige mini scrapbooking album.

Zelf zorgde ik ook voor leuke post door opnieuw een bestelling te plaatsen bij Studio Schatkist. Ze vierden hun verjaardag en deelden cadeautjes uit waardoor mijn stationary collectie weer wat groter is geworden. Niet voor lang waarschijnlijk gezien het aantal kaarten dat ik verstuur. Vandaag kreeg ik trouwens een nieuwsbrief van hen waarin stond dat ze nieuwe washitape hebben én die ziet er ook al super leuk uit.

Deze schattigaard komt hier precies steeds vaker op bezoek. Om op zijn favoriete plekje te genieten van de zon of om de vensterbank te springen en zielig naar me te kijken tot ik naar buiten kom om te knuffelen.

Die suikervrije eitjes van Leonidas zijn duidelijk kleiner dan de klassieke. Het zijn dus echt dieet-eitjes. Ze zaten in het zakje dat ik van Femma kreeg en bleken lekkerder te zijn dan verwacht.

Zolang er fruit bij zit (ja, daar onder die schep slagroom zit wel degelijk fruit!) is het gezond. Toch? Met die leuke lepel erbij word ik ook nog eens meteen happy.

De voorbije weken leek het wel alsof de weergoden roulette aan het spelen waren. Het record bestond uit sneeuw, hagel, regen én zon op één uur tijd. Mijn lichaam vond al die schommelingen maar niets.

A giant squid in the black lake? Maar nee gij, het is gewoon een badeendje.

Ken je die comic van NietNuLaura waarin ze naar de winkel gaat en zich een rebel voelt omdat ze de pistolets met de hand neemt in plaats van de tang te gebruiken? Wel, ik voelde me zo toen ik dit deed. Tja, ik ben een gekke. Ik weet het.

Twee nieuwe aanwinsten op één dag.

Plus nog een nieuwe aanwinst. Eentje die veel lawaai maakt maar wel geweldig van pas komt bij heel wat scrapbooking projecten. Ik heb het alleszins al een aantal keer kunnen gebruiken sinds ik het mocht gaan ophalen bij de vorige eigenaar.

Fieke organiseert dit jaar samen met een vriendin een bakchallenge. De opdracht voor deze maand was om je favoriet te bakken. Ik vermoed dat het jullie niet zal verbazen dat dat een probleem opleverde vermits ik geen favorieten kan kiezen. Met dit als gevolg: de witte chocoladekoekjes van cranberry’s en kaneel van The Hummingbird Bakery, de favoriet van manlief (frangipane), Chai Latte kaastaart repen en niet gebakken maar wel een favoriet van vriendin Nancy – witte chocolade met Oreo koekjes en fudge.

De dochter van een vriendin gaf me dit briefje en vermits ze hier al meer dan een jaar naar uitkijkt hoop ik dat ik haar daar snel nog een gelukkig mee kan maken.

Nu de ene Lego set was opgeborgen had ik plek om de nieuwe in elkaar te steken en uit te stallen.

Het lezen blijkt nog steeds moeizaam te verlopen dus las ik pas vrij laat op de maand mijn tweede boek uit. Tilly and the lost Fairy tales van Anna James zorgde net als zijn voorganger voor fijn leesvoer. Ik ben dan ook blij dat ik het derde deel ook al in huis heb.

De overkoepelende cultuurdienst van onze gemeente en buurgemeenten organiseerde een actie waarbij je een vel met raamstickers kon aanvragen. Hierop staan allemaal worden en het is de bedoeling dat je er een raamgedicht mee samenstelt. Dat bleek een grotere uitdaging te zijn dan ik had verwacht vermits het aantal woorden beperkt is en het de bedoeling is dat je de woorden niet teveel verknipt. Als dat laatste wel mocht dan had ik er de volgende haiku mee gemaakt.

Ik vlucht in boeken
ontsnap daar in verhalen
laat mij maar dwalen

Maar vermits er gevraagd werd om dat niet te doen en te werken met de opgegeven woorden werd het uiteindelijk de volgende tekst. Ik vind het een heel leuk initiatief maar merkte toch wel dat je met de woorden die ze geselecteerd hadden in een duidelijke richting werd geduwd waardoor de dichterlijke vrijheid beperkt werd.

Droom van morgen
omarm de liefde
hunker naar het gevoel
opnieuw
samen
te zijn

Wat doe je wanneer je een beetje in de put zit? Wel, dan bestel je een pakketje bij Ganesha van The Fallen Angels want die verpakt ze op zo’n manier dat het lijkt alsof je lading happiness hebt besteld. Hartjes, een lieve boodschap, happy pills, mijn allereerste Sonny Angel, een Marauders Map brillendoos zodat mijn zonnebril niet meer het risico loopt om geplet te worden, … ik kreeg er zelfs nog een lief verjaardagsgeschenk bovenop in de vorm van een boekje vol Harry Potter kaarten.

Het begint precies een beetje op te vallen dat er meerdere geluksmomenten toekwamen per post. Deze lieve post van Nancy had immers ook dat effect. Naast een kaart van mijn favoriete beren stuurde ze me ook een pond op tegen dat ik naar Londen kan gaan.

Nog een silverlining maar dan eentje die eerder goud kleur. Die paar minuten ’s avonds dat de laatste zonnestralen in huis voor dit gouden lijntje zorgen.

De vorige tekst was nog steeds “Merry Christmas and a less crappy new year please”. Het was dus echt wel tijd om hem nog eens aan te passen. Vermits ik niet voor alle quotes die ik in gedachten had voldoende letters had werd het uiteindelijk dit geheugensteuntje voor mezelf.

Na vele jaren probeerde ik nog eens een Brusselse wafel en nu weet ik weer waarom ik in Team Luikse Wafel zit. Na acht blokjes werd ik al zo misselijk als iets. Misschien lag het aan de wafel (het waren er van Aldi die jezelf nog even moest bakken) maar mijn maag maakte me al snel duidelijk dat dit niet voor herhaling vatbaar was.

Ik besloot zelf ook een aantal mensen wat lichtpuntjes toe te sturen per post. In de vorm van scrapbooking projecten

en vrolijke kaarten.

Enkele dagen nadat ik las dat Helen McRory overleden was dook ze plots op in mijn Harry Potter scheurkalender.

Yes, dit keer was ik wel snel genoeg om deze puzzels bij Kruidvat te kopen. De vorige keren waren ze telkens op enkele uren tijd uitverkocht.

Ik voelde me even Rowan Atkinson in Love Actually toen ik deze cadeautjes aan het inpakken was. De potpourri heb ik maar achterwege gelaten. 🙂

Nog eens veggie en meteen in een kleurrijke variant. Mijn huid is momenteel ook weer behoorlijk kleurrijk. Het ziet er echt naar uit dat ik niet buiten mag komen wanneer de zon zich laat zien. Roodraafje is dus terug in het land.

20 gedachten over “Foto-update #179”

 1. Die Harry Potter Lego blijft me fascineren :-).
  Afgelopen week kocht ik de eerste aardbeien van dit jaar, en die waren zo veel lekkerder dan verwacht.
  Wat stationary betreft hebben we écht dezelfde smaak hé, maar dat wisten we natuurlijk al langer…
  Voor de bakchallenge bakte ik vorige week brésilienne, maar ‘k zal het niet kunnen laten om morgen nog eens te bakken. Je man zal jaloers zijn, want het wordt ook frangipane. Ik ben vooral heel erg blij dat ik stilaan weer wat extra energie heb die ik voor het bakken kan gebruiken…
  Grote fan van de nieuwe quote op je letterbord. Een hele mooie!

  1. Dat is altijd even spannend met die eerste hé. Ik heb momenteel lekkere frambozen in huis. Een week of twee terug heb ik ook al eens aardbeien geproefd maar die waren nog niet zo denderend qua smaak.

   Ik vind het echt leuk dat we in zoveel zaken overeenkomen. Die stationary moest ook maar niet zo leuk en mooi zijn hé. Het is echt heel erg lang geleden sinds ik nog eens brésilienne heb gegeten. Ik denk dat het eerstvolgende gebak een bosbessen kruimeltaart zal zijn maar dat gaat nog even moeten wachten denk ik.

   Dat is sowieso iets waar ik mezelf regelmatig aan moet herinneren dus dan komt zo’n quote goed van pas hé.

    1. Dat is inderdaad het gevaar met leuke webshops hé. Zodra je er weer eentje tegenkomt lijkt het altijd een beetje alsof je een schatkist vol leuke items hebt ontdekt. Tijdens het winkelen moest je echt al geluk hebben om een winkeltje tegen te komen dat briefpapier verkocht laat staan dat ze veel keuze zouden hebben.

     1. Flow ben ik pas vrij recent beginnen lezen en kopen. Anders had ik ook een hele collectie briefpapier bij elkaar verzameld dankzij hen. Het nieuwe papier boek heb ik wel gekocht en daar stonden inderdaad heel wat mooie vellen in. Ik heb zelf ook een zwak voor notablokjes en durf die dan vaak nadien amper te gebruiken omdat ze zo mooi zijn.

     2. Het nieuwe Flow boek hou ik voor mijn journal van volgend jaar denk ik. Heel herkenbaar wel, dat ‘opsparen’, maar ik probeer steeds vaker dingen te gebruiken. Hoe moeilijk het soms ook is :-).

     3. Ja, dat doe ik nu dus zelf ook. Die mooie Harry Potter washitape is bijvoorbeeld meteen in gebruik genomen.

 2. Ik heb vandaag ook voor het eerst dit jaar mijn favoriete combinatie gegeten: aardbeien met een bol wit chocoladeijs. De aardbeien waren inderdaad nog niet helemaal op punt, die kunnen net zoals ik nog wat extra warmte en zon gebruiken. Als het even kan NIET in combinatie met regen, hagel en onweer. Pretty please…

  1. Daar duim ik mee voor want tot nu toe blijft het nog steeds heel onvoorspelbaar wat voor weer we gaan krijgen hé. Hopelijk heb je de meeste stortbuien nu wel gehad en kan je de komende maanden steeds droog naar het werk of naar huis fietsen.

  1. Dat is natuurlijk super graag gedaan maar dat weet je al hé. Ik vind het echt super leuk dat ik dankzij jou ontdekt heb dat scrapbooking wel iets voor me is.

 3. De aardbeien die ik heb gehad afgelopen weken waren goddelijk! Ik hou ook van de eerste aardbeien van het jaar want dat is een teken dat de lente en zomer eraan komen. Ik ben een lentemens en zomermens. Vroeger al, maar nu mijn lichaam zo reageert op kou al helemaal. Ik ben zelf ook meer bezig in de keuken, vaak simpele gerechten maar het geeft toch wel voldoening. Maar er zijn ook dagen zoals gisteren dat ik te moe ben en gewoon een pizza in de oven schuif. En de quote op je letterbord kwam aan. Zelf struggle ik daar ook nog wel eens mee of ik vergelijk mezelf met leeftijdsgenoten. Je weet natuurlijk nooit wat er speelt, maar ik moet mezelf er dan altijd aan herinneren dat zij geen chronische ziekte hebben. En dat het niet oké is om mezelf te vergelijken. Maar ik heb gelukkig een paar mooie inzichten gekregen vorige donderdag waardoor ik me beter voel

  1. Dat is echt zo hé. Het is altijd fijn om dat zomerse fruit plots terug in de winkel te zien opduiken en te beseffen dat de herfst en winter achter ons liggen. Zelf heb ik dat ook. Ik vind de herfst een prachtig seizoen maar kijk steeds uit naar de lente en zomer omdat mijn spieren en gewrichten gelukkiger zijn wanneer het wat warmer en vooral droger weer is.

   Doorgaans werk ik niet met voornemens maar zodra ik besefte dat ik mezelf op een oneerlijke manier vergelijk met andere mensen (vooral qua capaciteit en productiviteit) probeer ik daar steeds meer op te letten vermits ik mezelf op die manier ongelukkig maak en het geen goede zaak is voor mijn zelfvertrouwen. Dus focus ik me zoveel mogelijk op wat ik wel kan en hou ik me (mede dankzij de herinnering op dat bord) voor dat hoe je je voelt belangrijker is dan wat je hebt gepresteerd.

 4. Wat een leuk weekoverzichtje! En toffe items van Studio Schatkist… Ziet er erg leuk uit, veel (knutsel) plezier ervan… En ben erg benieuwd naar je HP lego kasteel… Hier eventjes wat minder online en wat mindere momenten.. ‘Tis niet niks de zorg van Noa op me en in lockdown deze week thuis… Maar we gaan door en probeer positief te blijven!

  1. Ik zag er daarstraks iets van in je Instagram Stories. Ben de laatste tijd niet zo goed in het bijhouden van mijn blogfeed in social media. Het lijkt allemaal wat teveel energie te vragen. Hopelijk ben jij of M (ik weet niet wie van jullie positief heeft getest) er niet te ziek van en gaat het snel weer beter.

 5. Haha roodraafje. Maar wel echt prut dat, dat alweer zo snel gaat 🙁 Maar toch hoop ik op een zonnetje voor je zodat je lichaam weer wat minder gaat draken <3

  1. Het is niet zo maar eenders voor dat lichaam van me hé. Niet te koud want dat vinden de gewrichten en spieren niet fijn. Van regen zijn ze ook niet zo gek dus dat liefst ook niet teveel. Warme temperaturen zijn dan weer aangenamer maar ook niet te warm want dan moet ik binnen schuilen. Ik geef toe dat ik het de weergoden niet makkelijk maak. 🙂

 6. Heerlijk foto overzicht weer ❤️ hier ben ik halverwege met post voor jou maar ik heb echt nul energie en met het huidige klimaat ook erg veel last. Voel me dan zo’n draak omdat jij wel al wat naar mij stuurde! Maar goed, het pakket loopt niet weg en de inhoud is altijd leuk!

  Ik hoop dat we gauw weer een lekkere temperatuur mogen hebben en dat we ook gauw weer eens wat beter kunnen concentreren op onze boekjes!

  1. Dat wisselende weer is echt rampzalig hé. Hopelijk wordt het snel wat constanter. Over dat pakket hoef je je echt niet lastig te voelen. Dat komt wel wanneer je er de fut voor vindt. Ik duim mee voor meer concentratie én energie.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.