2020: Shelfies #4

Blijkbaar zijn we alweer twee jaar verder. De eerste Shelfies-serie verscheen in de zomer van 2015, twee jaar later herhaalde ik deze foto-reeks vermits de inhoud van mijn boekenkasten alweer behoorlijk veranderd was. Vermits dit twee jaar later opnieuw het geval is laat ik jullie weer even meekijken in onze (jaja, manlief heeft ook enkele planken) bibliotheek.

De vorige boekenkasten kan je hier,  hier en hier terugvinden.

Fantasy is mijn favoriete genre dus in tegenstelling tot thrillers kwam ik voor dit genre niet toe met slechts één boekenkast. Laat staan een halve. Vorige keer toonde ik jullie al de eerste fantasykast. Vandaag is nummer twee aan de beurt.

Ja hoor, deze reeks staat hier altijd. Nog steeds ongelezen ook trouwens maar wie weet lukt het nog wel eens om daar verandering in te brengen. Naast de Het rad des tijds-serie van Robert Jordan staan hier ook nog twee kaarsjes van Letters & Lights. Meer specifiek de Rhysand kaars en de Currently Reading editie.

Op de tweede plank staat mijn Engelstalige Twilight – box en vermits ik door deze reeks het paranormal romance genre heb ontdekt mag ze hier blijven staan. Verder staan er ook de boeken van de Southern Vampire Mysteries van Charlaine Harris die sommigen van jullie misschien eerder kennen als de True Blood reeks. Al moet ik daar wel bij vermelden dat de tv-serie enorm verschilt van de boeken.

De To Be Read kaars van Letters and Lights staat hier een beetje misplaatst vermits ik van deze plank wél alle boeken gelezen heb. In de bokaal ernaast zitten draaiende lichtjes. Als deze aanstaat lijkt het alsof je dwaallichtjes gevangen hebt.

Op de plank eronder staan verschillende series. De Midnight Breed reeks van Lara Adrian neemt het meeste plaats in. Ik ben nog niet zeker of ik de ondertussen verschenen delen ook wil aanschaffen dus tot nu toe heb ik enkel de eerste 13 delen in mijn bezit. Ik had ze vroeger ook in het Nederlands (de eerste 9 delen) maar die hebben een nieuwe thuis gekregen bij Kwante zodat ik hier wat meer ruimte zou hebben.

Naast de vampieren van Lara Adrian vind je de Kate Daniels – serie van Ilona Andrews. Bij hen zijn het vooral de shapshifters die in de spotlight staan. Vervolgens de eerste twee boeken van de October Day – reeks van Seanan McGuire en Discount Armegeddon en ander boek van dezelfde schrijfster. De plank werd verder aangevuld met de Elder Races – serie van Thea Harrison.

Naast boeken vind je op deze plank ook nog een Funko van Captain Hook en een klein boekje dat licht geeft wanneer je het opent. Jammer genoeg klapt het automatisch toe wanneer je het loslaat waardoor ik het niet vaak gebruik.

We gaan nog even verder met paranormal romance boeken. Al staan ze door de verschillende hoogten niet mooi naast elkaar. Zo staan er eerst twee grote Nederlandse vertalingen van de eerste twee delen van de Night Huntress serie. Jammer genoeg werd die vertaling stopgezet waardoor ik deel drie tot en met zeven iets verderop in een veel kleiner paperback formaat heb staan.

Ook The Immortals after Dark reeks van Kresley Cole  heb ik in twee verschillende formaten. Ik kocht ze ooit voor een mooie prijs tweedehands over en had toen niet door dat de boeken verschillende hoogten hadden. Hier heb ik dus de eerste drie boeken in een groot formaat én een van de meeste recente delen ook. Al de anderen boeken heb ik dan weer als mass marker paperback.

De Highlander series boeken van Karen Marie Moning heb ik dan gelukkig weer wel in hetzelfde formaat. Joepie!

Ook mijn mini raafjes-knuffel én Badgy the Badger kregen een plekje op deze plank.

Vervolgens komen we de Alien-serie van Gini Koch tegen. Met (tot nu toe) zestien delen kreeg deze reeks een eigen plank. De Forever Friends boekensteun die er naast staat heb ik al sinds ik veertien was.

De volgende planken bevatten een beetje vanalles. Op deze plank zie je bijvoorbeeld de Faefever serie van Karen Marie Moning (waar ik dus één deel van in een mini paperback heb) maar ook:

Shadow Rider van Christine Feehan, de Unholy Ghosts trilogie van Stacia Kane, de Infernal Devices trilogie van Cassandra Clare, Wintersong én Shadowsong van S.Jae – Jones, een boekvormige box met daarin herinneringen aan blog -en boekvriendinnen, Carry on en Wayward Son van Rainbow Rowell, Practical Magic van Alice Hoffman (die ga ik waarschijnlijk in oktober lezen) en ook de Weather Warden reeks van Rachel Caine.

Ook deze plank is een hele mix. Het ganzenmeisje van Shannon Hale ligt bovenop en daaronder vind je Het uur van de heks van Natasha Mostert, Warcross en Wildcard van Marie Lu, de Allerzielen – trilogie van Deborah Harkness, De laatste magiër en De duivelsdief van Lisa Maxwell, Dromerspoel van Juliet Marillier (een serie die jammer genoeg niet verder werd vertaald door LS Amsterdam waardoor ik nog niet goed weet wat ik er mee ga doen).

De andere helft van deze plank bevat Ghosts of the Shadow Market van Cassandra Clare (een boek dat ik onverwachts cadeau kreeg maar eigenlijk niet wil lezen), Het vijfde seizoen van J.K.Nemisin, The Parasol Protectorate serie van Gail Carriger,  de eerste twee delen van The Custard Protectorate reeks (de spinoff van de eerste serie) en de eerste drie delen uit haar Finishing School serie.

Het lijkt een terugkerend thema te worden maar ook deze laatste plank is een mengelmoes van series en boeken.

Tweedehands vleugels en Zilveren vleugels werden geschreven door blogvriendin Vanessa Gerrits, Air Awakens van Elise Kova (kon me niet helemaal overtuigen), de Marked reeks van Sylvia Day, Geekerella van Ashley Poston, Ink and Bone van Rachel Caine, Fighting Destiny van Amelia Hutchins, The Vampire Narcise en de eerste drie delen van de Gardella Vampire Chronicles beide van Colleen Gleason.

Vervolgens een boek van Kim Harrison dat ver van de andere delen uit de Hollows-serie staat vermits het een heel andere hoogte heeft (ja, ook dat is een terugkerend iets), Breath en Resist van Sara Crossan, The Rook en Stiletto van Daniel O’Malley, Catwoman Soulsteeler van Sarah J.Maas, de Draken-trilogie en Heksenhoeve van An Janssens, The Book Jumper van Mechtild Gläser, Rebel Belle van Rachel Hawkins, Heksenkind en Heksenwaar van Martijn Adelmund en Iris Compiet en Warm bodies van Isaac Marion.

Wanneer de volgende Shelfies-post verschijnt zullen jullie zien dat twee boekenkasten nog steeds niet voldoende waren om mijn fantasy-collectie uit te stallen. 😉

4 gedachten over “2020: Shelfies #4”

 1. Prachtig die reeksen! De rad des tijds heb ik onlangs ontdekt en ben ik wel nieuwsgierig naar. Ik ben niet zo’n fantasy-fan (maar dat wist je al), maar toch ben ik helemaal weg van GoT en HP. Ook Nevermoor vind ik supergoed, heel goed geschreven ook want dat is vaak een afknapper voor mij.
  Dus alle tips welkom! 🙂

  1. Ik hou het in gedachten. Als ik iets tegenkom waarvan ik denk dat jij het ook leuk kan vinden laat ik het je zeker weten.

 2. Hallo, iemand probeerde me net op te lichten met jouw foto. Wilde dit even laten weten… ik kreeg een foto van de rad des tijds serie omdat ik nog 3 delen zoek… ze stuurde me jouw foto en via google lens kwam ik op je pagina…
  Ben mega blij dat ik op je pagina uit kwam… hierdoor toch vervelende ervaring bespaard gebleven waardoor veel dank hele fijne avond gewenst

  1. Oh, wat jammer om dat te horen. Lief dat je me het laat weten. Ik vrees dat ik niets kan doen om dit soort zaken te voorkomen maar als ik kan achterhalen waar het zoekertje staat kan ik hen er misschien wel op aanspreken. Al een geluk dat je er niet bent ingetrapt. Ik moet de serie nog steeds lezen maar als het er ooit van komt en ik zou ze nadien willen verkopen dan probeer ik er aan te denken om jou dat te laten weten. Welkom trouwens en voor jou ook een heel fijne avond gewenst.

   Ik weet natuurlijk niet welke delen je nog zoekt maar heb je al eens op de website van deSleghte gekeken? Misschien kan je de boeken daar wel vinden zonder het risico te lopen om opgelicht te worden.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.