Foto-update #172

Sinds ik deze foto-update door een drukkere blog-planning slechts tweewekelijks post, staat er hier doorgaans een heel aantal foto’s op jullie te wachten. Ook de voorbije twee weken heb ik weer wat foto’s voor jullie verzameld. Hopelijk vinden jullie het leuk om te zien wat ik naast lezen nog allemaal uitsteek.

Ik kreeg onverwachtse post van Cindy. Ik had op Instagram gereageerd op één van haar mooie natuurfoto’s en toen ze zag dat het mijn verjaardag was besloot ze hem als kaart naar me te verzenden. Het was die dag behoorlijk grijs maar hierdoor leek het plots zonniger.

Dankzij mijn vake (die zo lief was om voor me naar Lidl te fietsen) heb ik dit jaar een voorraadje van deze lekkere frambozen-waterijsjes. Vorig jaar heb ik die voor het eerst gekocht maar toen had ik niet door dat het een tijdelijke actie was.

Zo blij met deze beker die ik van mijn nichtjes kreeg. Het kleine bordje dat ik vaak gebruik voor een mini-snack past er perfect bij qua kleur.

Wanneer je iets leest en je echt afvraagt of dat wel mogelijk is. Hoe kan je in hemelsnaam met je ene hand je tandenpoetsen en ondertussen met één hand je haar in een knot draaien en vastmaken? Ik ben ervan overtuigd dat er bij mij het één en ’t ander zou mislopen indien ik dat probeer na te doen.

“I brushed my teeth with one hand and tied my hair back in a messy bun with the other.”

Voor mijn verjaardag kreeg ik een zakje met Klavertjes vier zaden én die gingen echt super snel de hoogte in. Hier waren ze nog geen week oud en ondertussen zijn ze zo groot dat ik ze in een hoge bloempot heb moeten overpotten. Het grappige is dat ze zo extreem snel naar de zon toegroeien dat ik ze driemaal per dag moet omdraaien.

Dat van die snel groeiende Klavertjes vier was dus niet overdreven hé. Op deze foto’s kan je duidelijk het verschil zien in slechts één week tijd.

Na elkaar maanden niet gezien te hebben kwam er een super lieve mede-booknerd op bezoek (Dag Nancy!). Vermits ik momenteel nog niet naar drukke steden ga zat een bezoekje aan Marolus er nog niet in. Ik had gehoopt om bij hen een sweetbox te kunnen bestellen maar vermits de webshop nog niet gelanceerd is ging ik zelf aan de slag om een High Tea in elkaar te flansen. Met sandwiches, scones en clotted cream (waar ik uiteraard een foto van vergat te maken) en Banoffee en Fieke’s Chocolade Hazelnoottaart.

Valt het op dat ik van salades hou? Deze met brie en peer durf ik evengoed in de herfst maken. Die past het hele jaar door.

Mijn pin-collectie werd weer wat groter. Het leuke van deze is dat hij bij vrij veel outfits past en doordat hij rond is blijf ik er ook nergens mee aanhangen. Geloof me, dat overkomt me vaker dan je zou verwachten.

Groenten met groenteballetjes. Kwestie van te laten zien dat zo’n High Tea een uitzondering op de regel is en dat er doorgaans wel gezonder wordt gegeten. 🙂

Ja hoor, nog meer salades. Nomnomnom.

Nancy was zo lief om niet één maar twee zaken voor me op te pikken toen ze voor ons afspraakje nog eens naar Gent ging. Zo is Badgy the Badger hier dankzij haar goed aangekomen nadat ik hem had geadopteerd van Ganesha van The Fallen Angels.

Verjaardagspost voor de lieve Céline.

Ik doe nog steeds braaf 5x per week mijn Tai Chi-oefeningen. Telkens op dezelfde plek. Alleen heb ik sinds mijn verjaardag het gevoel dat Professor Snape me de hele tijd zit uit te lachen terwijl ik dat doe. Die mens zou het waarschijnlijk net ontspannender vinden om er commentaar op te geven in plaats van de oefeningen te doen.

Liefde is … taartjes delen. (vriendschap trouwens ook)

Niet één maar tweemaal leuke post. Ja, ik weet dat jullie het al gezien hebben in mijn Aanwinsten-post van vorige maand maar ik ben nu eenmaal heel erg blij dat dit plaatje eindelijk klopt. Enerzijds kreeg ik dus eindelijk Harry Potter and the Philosopher’s Stone te pakken …

en anderzijds kreeg ik van de lieve Anouk deze prachtige Sleepy Badger pin cadeau. Nog leuker dan de pin die ik eerder in deze post toonde want deze kleinere pin is zo subtiel dat ik bij alles kan dragen. Vanaf nu kan ik dus dagelijks mijn Hufflepuffpride tonen.

Ook deze mooie Hermione-print zat in de envelop. Dus zij heeft nu een mooi plekje in de boekenkasten gekregen. Anouk gebruikt ook steeds zo’n leuke washi-tape om haar producten in te pakken. Die Niffler-tape van NutmegandArlo is echt prachtig! * must resist, must resist, …*

Die High Tea was niet de enige uitzondering. Nadat ik bij BradBakes een heel uitnodigende foto van een Butterbeer – milkshake had gezien besloot ik er zelf ook eentje te maken. Maar goed dat ik op dat moment veel te laag stond want dat probleem wist deze milkshake probleemloos te verhelpen.

Ik vind maaltijden altijd leuker wanneer ze kleurrijk zijn. Dat zo’n pangerecht niet veel afwas oplevert is natuurlijk ook een voordeel.

Nog eens een Amélieke doen.

Nala vond dat we die quiche met zalm met haar moesten delen.

Ook dit keer werden er kaarten geknutseld. Voor mijn schoonmoeder én schoonvader, voor de Zomerse Post actie (die toon ik jullie later deze maand in een terugblik-post), voor de 10de huwelijksverjaardag van een vriendin (die zullen jullie ook pas later zien vermits die verjaardag pas eind augustus valt) plus dit ijs-kaartje dat ik eerder al een keer maakte. Ik vind het echter zo leuk dat ik het gewoon nog eens opnieuw heb gemaakt.

Van deze post van Annemieke werd ik echt super blij. Ze stuurde me een vertraagde verjaardagskaart toe maar voegde er ook heel wat super leuke verrassingen aan toe. Stickerboekjes van Harry Potter bijvoorbeeld die ik kan gebruiken bij mijn Bullet Journal maar ook drie super toffe rolletjes washitape van Beauty and the Beast. Die met de roos is mijn persoonlijke favoriet maar ze zijn alle drie heel leuk. De washitape komt van Sparklink Floor

Ik kreeg van Lannoo en Boekerij deze prachtige collectorsbox waar de volledige Troon van glas – serie in past. Nu ja, volgens de tekst op de zijkant moesten alle boeken er in passen maar dan kwam dus behoorlijk wat gewroet en gepruts bij kijken én uiteindelijk moest ik Hermione’s trucje toepassen vooraleer ze er allemaal in pasten zodat ik deze foto kon maken. Alleen moest ik toen Het mes van de sluipmoordenaar er weer uitkrijgen vermits ik dat boek nog moest lezen. Er een boek uithalen ging even moeizaam want je wil als booknerd uiteraard niet de kaft van een boek helemaal scheef duwen. Dus tja, deze box is prachtig en ik ben er heel blij mee. Hij had echter iets gebruiksvriendelijker geweest mits hij enkele millimeters breder was geweest.

Deze comic van Catana Comics was wel heel herkenbaar. Zeker in deze periode waarin mijn lichaam het enorm uithangt doordat het weer zo wisselachtig is.

Normaal had ik een dagje met Annelies afgesproken die naar hier zou komen zodat we samen konden knutselen. Jammer genoeg moesten we dat afspraakje annuleren. Het plan om de Trying Nemo bagelburger van Wasbar na te maken die we allebei lekker vonden ging dan weer wel door. Al heeft Annelies hem wel nog te goed nu ik hem al een keertje heb kunnen testen én goedkeuren.

Deze nice cream naar een tip van Annelies deed dat ook. Bevrozen banaan, een beetje pindakaas en een beetje cacao vormt samen een lekker geheel.

Van die lekkere, bijna zwarte én dus heel zoete kersen smaakten ook heerlijk.

Sofie zorgde met deze vertraagde verjaardagspost voor een heel fijn lichtpuntje in een periode waardoor de opnieuw strengere maatregelen (terwijl we hier nog maar amper aan versoepelen waren toegekomen) me behoorlijk moedeloos maakten.

Twee mensen verrassen per post. Enerzijds de uitbaatster van mijn favoriete bijpraat-adres in Antwerpen waar ik nu jammer genoeg al heel lang niet meer naar toe ben kunnen gaan en anderzijds mede-blogster Nora die op Instagram een oproep had geplaatst omdat ze graag haar verjaardag wat feestelijker wilde maken door verjaardagspost te ontvangen. Jammer genoeg verscheen de oproep pas de dag voor haar verjaardag dus mijn post kwam sowieso te laat aan.

17 gedachten over “Foto-update #172”

 1. Wat een leuke spullen zeg!! En die dassen-pin en -knuffel zijn zo leuk <3 Helemaal top! En die Beauty & the Beast-washi-tape vind ik ook zo mooi <3
  Ik heb echt meegenoten van je foto's 🙂

  Onlangs kreeg ik ook zo'n natuurkaartje van de lieve Cindy!

  1. Super lief hé van haar. Ik hoop binnenkort eens werk te kunnen maken van het schrijven van wat brieven en kaarten om terug te sturen. Juli was echt een maand vol verwennerijen. Zowel van anderen als van mezelf. Lucky me

 2. Wanneer was je verjaardag?
  Wel veel toffe post gekregen! En die pin, zo schattig! Ik wil ook graag nice cream maken maar ik mag geen bananen eten en met ander fruit lukt dat niet zo goed denk ik.

  1. Ik was jarig op 3 juli. Ondertussen heb ik nog een andere pin aan mijn collectie toegevoegd. Nu het zo warm is draag ik natuurlijk geen cardigans maar zodra het weer wat frisser heb doe ik die terug aan én dan steek ik telkens een leuke pin op. Daar word je meteen vrolijk van. Oh, maar je kan er ook eentje met bevrozen mango maken hoor. Dat is zelfs één van mijn favorieten. Ik doe er doorgaans een klein scheutje melk bij zodat het wat luchtiger wordt. Waarschijnlijk kan je het dus evengoed maken met bevrozen meloen of ander zoet fruit.

 3. Wauw, die klavertjes zijn leuk!
  En wat leuk dat je mijn taart nog eens maakte :-). Taart is lekker, maar ik ben minstens ook even grote fan van kleurrijke salades!
  De post was héél graag gedaan!
  En ik heb NIET op de link naar de washitape geklikt. Flink hé?

  1. De klavertjes zijn stilletjes aan bijna uitgebloemd. Gelukkig gaat die leuke washi-tape van je langer mee. ❤️

 4. Hahaha, dat lezen van een passage en je ineens afvragen of dat wel kan, dat heb ik ook soms… deze is wel een heel goed voorbeeld. Eigenlijk zouden we dat met een hoop mensen eens moeten uitproberen en de resultaten posten. 😀

  1. Haha, dat zou ongetwijfeld hilarisch beeldmateriaal opleveren. Dat van je tijdens het lezen afvragen of iets wel zou lukken doet me terugdenken aan zo’n berichtje dat via Facebook rondging. Daar stonden allerlei feiten in waaronder het feit dat het onmogelijk was om met het tipje van je tong je elleboog aan te raken. Het lijstje werd afgesloten met hoeveel procent van de mensen die dat las daarwerkelijk zouden proberen om hun elleboog te likken. 🙂

 5. Zelfs als ik alleen mijn tanden poets hangt er nog overal tandpasta, dus ik wil me niet voorstellen wat dat zou geven als ik tegelijk mijn haar zou proberen te doen 🙂

  Wat ons afspraakje betreft: uitstel is geen afstel he. <3

  1. Petra zei hieronder dat we eigenlijk eens zouden moeten testen of het haalbaar is en dan vervolgens het eindresultaat laten zien. Ik vermoed dat ik dan een Joker-achtige tandpasta-grijs zou hebben. Mocht ik het ooit testen dan stuur ik je zeker een foto. Zo blij dat uitstel geen afstel is. Wanneer het wel lukt gaan we er gewoon extra hard van genieten.

  1. Ik ben doorgaans geen fan van waterijsjes maar deze vind ik wel lekker. Ze zijn ook vrij klein en dus het perfecte formaat voor mij. Deze komen van bij Lidl maar het was een eenmalige actie.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.