Boek -en Blogvriendinnen

Oops, deze blogpost liep een beetje uit de hand en werd daardoor langer dan ik in gedachten had. Het was mijn bedoeling om enkele blog -en boek-vriendinnen in de spotlight te zetten vermits ik (lucky me!) heel wat mensen heb leren kennen dankzij een gedeelde liefde voor boeken. Sommige lezen heel andere boeken als ik, anderen houden van vrijwel exact dezelfde fandoms, met enkele van hen heb ik een vrij nauwe band, andere spreek ik slechts sporadisch, … maar bij elk van hen heb ik zowel enkele herinneringen als een aantal zaken die me meteen aan hen doen denken en die wil ik vandaag met jullie delen. Nu ja, enkele herinneringen want anders had deze blogpost uiteraard NOG langer geweest.

Annabel

die mijn exemplaar van De kleuren van magie voor me liet signeren toen V.E.Schwab naar Nederland kwam.

die samen met Ellis en Annemieke vanuit Nederland naar hier kwam toen ik enkele jaren terug een High Tea organiseerde voor enkele blog -en boekvriendinnen

die er met haar bookhauls en Unboxings voor zorgt dat ik regelmatig nieuwe zaken ontdek

aan wie ik telkens denk wanneer ik naar Supernatural kijk.

Kwante

die me een keer helemaal happy maakte door me onverwachts een pakket toe te sturen dat echt op maat leek te zijn samengesteld. Waaronder mijn allereerste booksleeve (en ja Kwante, die dingen zijn verslavend. Ik probeer me echter in te houden 🙂 )

die me aanstak met het Swap-virus

met wie ik de eerste keer in Antwerpen afsprak om vervolgens na één winkel rustig ergens te gaan lunchen en bij te praten en vervolgens helemaal de tijd vergeten waardoor we die dag exact 5 minuten in een boekhandel hebben kunnen doorbrengen vooraleer de uitbaters de lichten uitdeden. Gelukkig hebben we sindsdien nog kunnen afspreken en konden we toen onze boekenwinkel-achterstand in halen.

aan wie ik denk wanneer ik mijn pillendoosjes aanvul vermits zij me de leuke box cadeau gaf waarin die bewaard worden.

aan wie ik soms vlak voor het slapen gaan denk én ja ik weet dat dat gek klinkt maar de schaduw van de spots die boven ons bed hangen lijkt bizar veel op de brede grijns van de Cheshire Cat uit Alice in Wonderland.

Nancy

die me heeft aangemoedigd om enkele uitgeverijen te contacteren waardoor ik nu al een aantal jaren met enkele van hen mag samenwerken.

die me al heel wat fijne boekenseries leerde kennen door me het er het eerste deel van cadeau te doen

die me als huwelijkscadeau een boek gaf met een originele inscriptie van Lauren Kate. Die inscriptie is trouwens de enige reden waarom dat boek ondertussen nog steeds in mijn kast staat.

die jaren geleden zoveel lange mails met heeft uitgewisseld dat onze digitale briefwisseling een omvangrijk boek zou vormen indien het gedrukt werd

met wie ik normaal maandelijks bijpraat waardoor ik nu dankzij Corona lichte afkickverschijnselen vertoon

Annelies

die ik voor het eerst op de Boekenbeurs in Antwerpen heb ontmoet.  Of was het nu toch de Bloggers High Tea?  Mijn geheugen speelt me weer parten maar vermits die ontmoeting zo goed meeviel hebben we sindsdien meermaals afgesproken. Zowel in Antwerpen als Hasselt.

die me tijdens één van onze afspraakjes een zelf samengestelde adventskalender cadeau gaf. Zo’n fijne verrassing.

die onlangs knutselmateriaal voor me meenam uit een winkel bij hen in de buurt en me dat vervolgens per post toestuurde. Om enkele weken later een berichtje te sturen via Whatsapp nadat ze knutselpapier had ontdekt dat wel echt iets voor mij is. Niet alleen heeft ze me getipt, ze heeft het vervolgens ook voor me besteld en neemt het voor me mee wanneer we elkaar zien voor een knutselmiddag. (Dat laatste is uiteindelijk niet gelukt. Ik kreeg het materiaal per post maar een knutseldate moet nog even wachten dankzij Corona.)

die het ondertussen waarschijnlijk al gewoon geworden is dat ik haar af en toe kaartenfoto’s toestuur vermits we daar allebei graag mee bezig zijn.

die met me naar Chocolate Nation in Antwerpen ging waar ik voor het eerst een Chai Latte mix kocht en we weten allemaal waar dat toe geleid heeft

Silke

die ik leerde kennen doordat we enkele jaren terug de enige twee Belgische deelnemers waren bij Kwante’s Swap. Toen ontdekten we ook dat we niet zo heel ver van elkaar wonen.

die al een paar keer boeken met me ruilde nadat ze ze gelezen had

die er voor zorgde dat ik wel naar Youtube-filmpjes keek ook al ben ik daar doorgaans geen fan van.

die helemaal snapt waarom ik een zwak heb voor Jamie Frasier zijn Schotse accent.

die al enkele keren een foto van me kreeg vanuit het labo in het ziekenhuis vermits ik haar wilde laten weten dat Eric Northman daar nog steeds niet was en dat een bloedafname veel fijner zou zijn indien hij daar wel een keertje zou zijn.

aan haar denk ik dus ook wanneer ik vlak voor het slapen ga die Cheshire Cat grijns op het plafond zie.

Annemieke

die ervoor zorgt dat ik heel wat nieuwe fantasy-boeken leer kennen.

die onthouden had dat ik één van haar bladwijzers mooi vond en er enkele weken later een exemplaar van toestuurde per post.

die ik tweemaal in Breda zag zodat we ook eens offline konden bijpraten.

die me regelmatig een berichtje stuurt via WhatsApp zodat we ook tussen het bloggen door contact blijf houden met elkaar

die er voor zorgde dat ik ging meedoen aan de O.W.L.S. en N.E.W.T.S. Readathon van Bookroast

die me af en toe verrast met super lieve post. Zo kreeg ik onlangs nog super mooie rolletjes Beauty and the Beast washitape van haar.

aan haar moet ik meestal meteen denken wanneer ik ergens een draak of Minion tegenkom.

Audrey

die er voor zorgde dat ik dan toch een keer naar een leesclub ging ook al spreekt dat me (gek genoeg) niet aan.

die me een prachtige Alice in Wonderland booksleeve gaf en er voor zorgde dat ik manlief er eentje van Star Wars kon cadeau doen

die er dankzij haar enthousiaste reactie op mijn Bananoffee trifle voor zorgde dat ik nu nog steeds aan haar denk wanneer ik dit dessert maak.

Marcia

die me een bijnaam gaf en er zelf meteen ook eentje kreeg

die mijn persoonlijke fanfic-dealer is geworden én er daardoor ook verantwoordelijk voor is dat ik daar terug voor bezweken ben

die er voor zorgde dat The Hitchikers Guide to the Galaxy nu in mijn kast staat te wachten om gelezen te worden

die samen met me aanschoof om Heksenhoeve te laten signeren door An Janssens

die er ook voor zorgde dat ik voor het eerst iets bestelde bij AwesomeBooks waardoor ik ondertussen mijn HP collectie heb kunnen vervolledigen

die een hele blogpost schreef over de Slytherin sjaal die ik als verrassing voor haar had gemaakt.

Sas

die minstens evenveel van thee houdt als ik

die net als ik weet dat Bagels & Beans een heerlijk adresje is om af te spreken met vriendinnen

die er net als ik van houdt om in een kringloopwinkel te gaan rondstruinen

die net als ik graag boeken van Nora Roberts leest. Al houdt zij vooral van haar eerdere werk terwijl ik net fan ben van haar latere boeken.

aan haar denk ik meteen wanneer ik ergens een eekhoorn spot of wanneer we naar Centerparcs gaan

Talitha

die me een tijdje terug een kaart toestuurde nadat ze die had besmet met het Potteritis-virus

met wie ik samen in de cinema naar The Crimes of Grindelwald ging kijken zonder dat we het hadden afgesproken

die er voor zorgde dat ik in een magazine vermeld sta als ‘een hoopje pixels’

die er dankzij één van haar blogposts ook voor zorgde dat ik op zoek ging naar kleine paaseieren met een koekjesdeegvulling. Ik heb ze toen trouwens niet kunnen vinden.

Fieke

die er voor zorgde dat ik me ook eens waagde aan het bakken van een veganistische taart (die heerlijk bleek te zijn)

ze zorgde er ook voor dat ik een chocomousse op basis van Aquafaba ging testen

die met me afsprak in Antwerpen waar we samen genoten van een lekkere Chai Latte bij Kaffeenini

die er voor zorgde dat mijn theezakjesverzameling behoorlijk aangroeide

aan wie ik denk wanneer ik mijn gedichtenbundel van Bart Moeyaert uit de kast haal

maar ook wanneer ik ergens een pannekoekenplant tegenkom of thee van Pukka in een winkel zie staan.

Irene

die zo lief was om me bullet journal materiaal toe te sturen

die op haar blog regelmatig terloops een recept vermeldt dat ze heeft bedacht of uitgeprobeerd waarna ik dat dan ook wil testen vermits het steeds van die leuke én eenvoudige gerechten zijn.

van wie ik tijdens een swap roze gelukskoekjes kreeg

aan wie ik denk wanneer ik de frietjes van het frituur bij ons op de hoek ruik, of wanneer ik bij het Ikea – restaurant hun grote klassieker bestel

Céline

die ik voor het eerst ontmoet heb op de eerste verjaardag van Audrey’s leesclub

die me prachtige Harry Potter-kaarten van Fairyloot toestuurde per post waar ik nog steeds super blij mee ben

die er tijdens de boekenruil-sessie op Audrey’s leesclub voor zorgde dat ik met een even zwaar beladen trolley naar huis keerde in plaats van een lichtere.

die net als ik weet hoe het is om chronisch pijnpatiënt te zijn

Emmy

die ik voor het eerst heb ontmoet tijdens het Boekbloggers lunch interview met Black & Clare op de Boekenbeurs in Antwerpen

voor wie ik een Letters & Lights rep mocht zijn

van wie ik kaarsen koop maar vervolgens niet aansteek vermits ze zo mooi zijn

die een Hufflepuff-portret van me maakte dat hier nog steeds in mijn boekenkast staat.

enkele zaken die me aan Emmy doen denken: Merida, Supernatural, kaarsen, uilen, …

Joany

is de allereerste boekblogster met wie ik offline afsprak. We gingen toen naar het Boekenfestijn in Antwerpen

ze heeft een tijdje leuke comics op haar blog gedeeld en daar was ik echt fan van

ik heb hier ook enkele van haar zelfgemaakte bladwijzers liggen die ze in die periode heeft gemaakt

die me super blij maakte met een in hout gebrande Supernatural – bookmark

die er voor zorgde dat ik De reiziger van Diana Gabaldon ging lezen

Haaike

die af en toe super mooie gedichten deelt op haar blog

die me regelmatig doet wegdromen bij de mooie foto’s die ze deelt vanuit Zwitserland

die me eens verrast heeft door me uit het niets een heel leuk postpakket toe te sturen

ik sprak ooit met haar af in Antwerpen. Dat is ondertussen alweer een tijdje geleden maar het was wel heel leuk om haar eens offline te ontmoeten.

die er voor zorgde dat er momenteel drie prachtige Harry Potter stickers in mijn huidige bullet journal plakken.

aan wie ik meteen moet denken wanneer ik iets met een haai tegenkom of wanneer ik hangplanten zie of een gedicht lees waarvan ik denk dat ze het mooi zou vinden

Natuurlijk zijn er nog meer bloggers die ik hier zou kunnen vermelden. Katrien (die ik normaal dit jaar voor het eerst offline zou hebben ontmoet indien Corona die plannen niet in het water had laten vallen) die me Tectonic – puzzels leerde kennen (die ik supertof leek te vinden), Charlotte die net als ik een Harry Potter fan is maar ook prachtige creaties deelt op haar blog. Een gehaakte eenhoorn bijvoorbeeld, maar evengoed een Assepoester-jurk voor haar nichtje, … Melisa die me screenshots toestuurde van mijn favoriete scène uit Fantastic Beasts – The Crimes of Grindelwald en die zowel mij als jullie Londen-tips bezorgde voor ik daar twee jaar geleden naartoe ging, Sofie die er dankzij één van haar blogposts voor zorgt dat ik nog wat meer stilsta bij mooie zinnen in boeken. Dezelfde Sofie die heerlijk rustgevende foto’s maakt en deelt wanneer ze met haar honden is gaan wandelen en met wie ik af en toe via WhatsApp een beetje bijpraat (wat ik heel fijn vind), Vanessa van wie er een foto naast het begrip Twi-hard mag staan indien dat ooit in het woordenboek wordt opgenomen, Nikita die regelmatig in het gezelschap van een vogel aan het lezen is en dan heb ik het niet over mezelf maar over Jacqueline, Kathleen die er voor zorgde dat ik Hartenbloed van Julliet Marillier ging lezen (Merci, Kathleen!) en van wie ik nog steeds af en toe het makkelijke Fish & Chips plus het ijsrecept klaarmaak.

Nog meer zelfs maar hier ga ik toch maar afronden. Ik vermoed dat het nu wel duidelijk is dat ik door de jaren heen heel wat lieve mensen heb ontmoet via het bloggen en dat er verschillende zaken zijn die me aan hen doen denken.

32 gedachten over “Boek -en Blogvriendinnen”

  1. Tof hé, dat je elkaar op deze manier leert kennen en vervolgens ontdekt dat je niet enkel allebei van boeken houdt maar ook goed met elkaar overeen komt. Bij jou moet ik trouwens denken aan die Boekbloggerlunch in Antwerpen. Want toen liet je me na je interview in de namiddag weten dat Holly Black en Cassandra Clare backstage alvast aan het smullen waren van de chocolademacarons die ik voor hen had gemaakt. 🙂 Ik heb onlangs trouwens nog eens de groepsfoto rond de Iron throne gezien. Echt een fijne herinnering.

 1. Superleuke post ! Met ook echt leuke verhalen om te zien hoe je deze mensen allemaal hebt leren kennen of wat je samen met hen hebt meegemaakt. Heb ook ineens nieuwe mensen gevonden die ik kan volgen.

 2. Wat een super fijne blogpost dit zeg. Ik heb hem met plezier gelezen en helemaal leuk om mezelf tegen te komen <3 Geheel wederzijds het contact met je, zo fijn! Zou leuk zijn je een keertje echt te ontmoeten als alles weer kan 🙂

  Mooi hoe er sommige vriendschappen kunnen ontstaan online he. Waar bloggen al niet goed voor is 😉

  1. Jij moest er uiteraard ook mee tussen staan hé Sas. Zo fijn om door de jaren heen heel wat lieve mensen te leren kennen via mijn blog. Ik zou het heel fijn vinden om je ook een keer offline te ontmoeten. Wie weet lukt het ons wel een keer om in dezelfde periode vakantie te boeken in dezelfde Centerparcs. Dit jaar was het alleszins bijna gelukt en toen ging het zelfs per ongeluk. 🙂

    1. Je weet het echt niet hé dit jaar. Ik probeer me op zo weinig mogelijk zaken vast te pinnen zodat ik niet ontgoocheld kan geraken indien het niet lukt. Al een geluk dat uitstel geen afstel is en dat afspraakje er dus sowieso een keer van gaat komen.

 3. Wat een mooie blogpost! Zo fijn dat je dankzij het lezen en het bloggen zoveel lieve vriendinnen hebt leren kennen. Ik ben héél blij dat ik er ook tussen mag staan. Als ik het me goed herinner hebben we elkaar voor het eerst in het echt ontmoet op de Boekenbeurs en hebben we daarna nog een keertje in Antwerpen afgesproken. Volgens mij was jouw high tea dus al onze derde date 🙂 De tel ben ik ondertussen kwijtgeraakt, maar ik hoop dat we er snel weer een paar kunnen toevoegen aan onze teller. <3 Oh en jouw kaartenfoto's maken mijn dag altijd, dus keep them coming!

  1. Oops, dan is die allereerste keer op de Boekenbeurs al langer geleden dan ik dacht. Maar inderdaad, dat was toen echt maar heel even en nadien spraken we nog een keer af in Antwerpen zodat we wat uitgebreider konden bijpraten. Mijn geheugen is soms echt zo rampzalig hé. Maar ik ben dus wel heel héél blij dat ik jou via het bloggen heb leren kennen. Bij deze beloof ik plechtig dat ik mijn kaartenfoto’s naar jou blijf sturen en ooit gaat het er van komen om ze gewoon te samen te maken. 🙂

 4. Ooh zeg ik voel mij eigenlijk vereerd dat ik hier tussen sta! The feeling is mutual 😀 Hopelijk kan je daar binnenkort eens een date aan toevoegen hé! ^^

 5. Wat een lieve blogpost!
  Hopelijk kunnen we dit jaar nog eens afspreken, want ik moest echt afkicken sinds corona van onze maandelijke bijpraatafspraakjes.
  Knuf

  1. Het contrast is groot hé. Plots van maandelijks naar 3 afspraakjes op acht maanden tijd. Al een geluk dat we nu ook via WhatsApp berichten naar elkaar kunnen sturen. Dikke knuffel terug.

  1. Met rede natuurlijk. Want mensen ontdekken die net als ik van boeken houden is sowieso al leuk maar als ze dan ook nog eens van Harry Potter houden verdienen ze natuurlijk bonuspunten. 🙂

 6. Zo fijn om die stickers in je BuJo-berichten te zien opduiken!
  En dat afspreken in Antwerpen, dat moeten we zeker nog eens opnieuw doen! Met Flammkuchen van bij Kaffeenini he, dat was het plan he 🙂

  (en oh, dat ijsrecept van Kathleen moet ik echt nog eens klaarmaken, dat is al veel te lang geleden!)

  1. Die prachtige stickers wilde ik uiteraard zo verwerken dat ik ze nadien ook nog kon zien. Ik spreek heel graag nog eens met je af maar ik vrees dat we voor de Flammkuchen een ander adresje zullen moeten zoeken vermits Kaffeenini daar mee gestopt was. Bij mij is het ook alweer een hele tijd geleden dat ik dat ijsrecept gebruikt heb. Maar daar kan je geweldig mee variëren dus ik was er helemaal fan van.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.