2019: Shelfies #1

Blijkbaar zijn we alweer twee jaar verder. De eerste Shelfies-serie verscheen in de zomer van 2015, twee jaar later herhaalde ik deze foto-reeks vermits de inhoud van mijn boekenkasten alweer behoorlijk veranderd was. Vermits dit twee jaar later opnieuw het geval is laat ik jullie weer even meekijken in onze (jaja, manlief heeft ook enkele planken) bibliotheek.

Eén van de eerste verschillen ten op zichte van de vorige twee Shelfies-reeksen is het feit dat er geen non-fictie boeken meer tussen de fictie staan. De kookboeken hebben hun eigen kast en de overige non-fictie staat aan de overzijde van de grote boekenmuur in lage Billy-kasten. Die komen dus later nog aan bod.

Die aanpassing kwam er zodat manlief meer plek zou hebben voor zijn boeken. Jaja, dat is hier nog steeds grote liefde.

De bovenste plank van deze eerste boekenkast is gevuld met boeken van mijn man. Een aantal van Tom Clancy maar ook Markus Heitz, Margaret Weis & Tracy Hickman, Christoph Hardebusch en J.R.R. Tolkien. Ik ben hier niet de enige die fantasy leest.

De houten beeldjes die een ouder koppeltje uitbeelden werden gemaakt door de vava van mijn man. Daar is geen verandering in gekomen. Die staat nog steeds te pronken in de boekenkast.

Ja hoor, nog meer verandering. Zijn collectie Star Wars-boeken is ondertussen zo groot geworden dat ze niet meer op één plank past. Eerder dit jaar steeg het aantal Funko’s in onze boekenkasten én dit keer kwam dat niet door mij. Aragorn staat jammer genoeg niet bij de boeken van Tolkien vermits je hem dan amper zou zien staan.

Verder staan er op deze plank vooral boeken van Stan Nichols, Tom Clancy, twee Star Wars film-omnibussen, de Star Wars Aftermath – reeks van Chuck Wendig en Laatste kans (opnieuw Star Wars) van Daniel Jose Older, twee X-files boeken, De verwarde cavia van Paulien Cornelisse en nog enkele andere losstaande verhalen van ondermeer Stephen Donaldson.

Heel véél Star Wars boeken. Maar ook een kleine Millenium Falcoln van Lego met Chewbacca er bovenop. Een zelfgemaakte kaartje met een Jedi en Ewok, een beeldje van Yoda en eentje van R2D2.

Ah ja, R2Read2 en Read you must – Yoda moeten daar uiteraard bij staan.

De volgende plank werd verlaagd zodat ik er een deel van mijn Forever Friends beren collectie kon in uitstallen zonder teveel boekenruimte te verliezen. Die verzameling werd nog wat groter doordat een winkeltje in Mechelen oude beeldjes verkocht. Momenteel kan je deze beeldjes immers niet meer vinden in de winkel.

Er zijn ook boeken van mij terug te vinden in deze kast hoor. Deze toffe Eve Dallas-reeks bijvoorbeeld. De coverwissel vind ik nog steeds niet fijn en ik ben eigenlijk nog altijd aan het overwegen om die recent verschenen boeken te kaften met zwart kaftpapier.

De boekensteun is er eentje van een set dus de andere Forever Friends beer op een geopend boek krijgen jullie straks nog te zien. Het uiltje er naast kreeg ik vorig jaar cadeau met mijn verjaardag maar werkt ondertussen al niet meer dus de kans is groot dat die naar het containerpark zal verhuizen.

Het nadeel van dat aanpassen van die planken is dat je er nu enkele met een onhandige hoogte hebt waardoor je een beetje moet Tetrissen met je boeken. Op deze plank deed ik dat met de Stephanie Plum-serie van Janet Evanovich. Ik heb ze tot en met het 23ste deel maar ga ze nu niet meer aanvullen vermits de serie er niet beter op wordt.

Opnieuw een aantal boeken van mijn man. Ditmaal zijn het er allemaal van Tom Clancy. Zowel losse verhalen als delen uit de NetForce-serie en de NetForce Explorers-reeks. Gelukkig allemaal paperbacks zodat ze perfect op deze verlaagde plank passen.

Ook bij deze boeken van Nora Roberts kwam wat puzzelwerk te pas. Als ik me niet vergis heb ik ze ondertussen allemaal gelezen.

Ondertussen heb ik al heel wat thrillers weggedaan. Het is een genre dat ik niet snel zal herlezen vermits ik nog te goed weet hoe het verhaal in elkaar zat. Sommige boeken op deze laatste plank gaan dan ook weg mogen nadat ik ze gelezen heb.

Momenteel staan er nog drie van Tess Gerritsen, 3 van Karin Slaughter, 3 van Jayne Ann Krentz, 4 van P.J.Tracy, 2 van Nicci French en drie losse verhalen: Jennifer Government van Max Barry (zo’n Boekenfestijn-exemplaar dat al jarenlang in mijn kast staat te wachten tot ik het lees), Inkt en bloed van Lisa Unger en Het Parfum van Patrick Süskind. Van deze boeken moet ik er nog acht lezen.

In de vorige edities heb ik mijn kookboeken niet laten zien dus misschien moet ik dat dit keer maar eens wel doen. Ze hebben immers een eigen kast dus dan mogen ze ook wel eens in de spotlight worden gezet.

3 gedachten over “2019: Shelfies #1”

  1. Ik kan niet tegen die cover wissel van j.d. robb’s boeken. Het zwarte met rode letters paste juist zo goed. Ik vermoed dan ook dat ik verder zal verzamelen via ebook of als ik de engelse goedkoop kan vinden.

    1. Ik blijf het een spijtige beslissing vinden die coverwissel. Op de vorige covers kwam de afbeelding niet perfect overeen met hoe Eve Dallas wordt omschreven maar de donkere kleuren pasten wel perfect bij de grimmige wereld waarin de verhalen zich afspelen. Deze omslagen doen me totaal niet aan die wereld denken.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.