Shelfies

shelfiesIk heb vroeger een boekenlijst opgesteld, waarin al mijn eigen boeken netjes alfabetisch werden opgesomt. Als ik dan eens naar het Boekenfestijn of een rommelmarkt ging dan kon ik bij twijfel meteen opzoeken of ik die ene Maeve Binchy of Katie Fforde al dan niet in mijn bezit had. Dit leek handiger dan het eerdere schriftje, vermits je op de computer niets doorstrepen – enkel verwijderen en aanvullen. Alleen heb ik dat nu een tijdje niet meer gedaan én in die periode is de inhoud van mijn kasten ‘lichtjes’ veranderd.

Een heel deel boeken zijn verkocht of weggeschonken. Zo heb ik afscheid genomen van al mijn Patricia Cornwell en Jonathan Kellerman boeken vermits ik te weinig ruimte had in mijn kasten. Ook andere boeken moesten plaatsruimen én die plek werd al vrij snel opgevuld door nieuwe exemplaren. Ik zou dus eventjes bezig zijn vooraleer mijn boekenlijst weer volledig up-to-date is.

Onlangs bedacht ik me echter dat ik evengoed foto’s van de planken kan trekken. Die kan ik dan op mijn gsm bewaren en zo kan ik normaal steeds snel even iets nakijken wanneer er twijfel bestaat over het wel/niet hebben van een specifiek boek.

Bovendien kan ik jullie dan meteen ook de inhoud van mijn boekenmuur laten zien. De kast die in deze blogpost aan bod kwam was vroeger mijn kookboeken én thriller kast. Sinds de laatste reorganisatie is het een ’thriller & ik weet nog niet helemaal wat ik met de rest aan moet’-kast geworden.

20150613_165101

De bovenste plank is gevuld met allerlei boeken. Jip en Janneke bijvoorbeeld (al is die gekaft en kan je de cover dus niet zien), maar ook de verhalen van Beatrix Potter, een boek over Metallica van mijn echtgenoot, boeken over het houden van vissen (ook van de echtgenoot) en een hele hoop boeken met kruisjessteekpatronen, een boek over Londen, en nog steeds de Van Dale boeken uit mijn studiejaren (misschien moeten die stilletjes aan ook eens verwijderd worden wegens enerzijds verouders en anderzijnds online terug te vinden), …

20150613_165144

De plank daaronder heeft momenteel een tijdelijke opvulling, hoogstwaarschijnlijk blijft deze gereserveerd voor thrillers of non-fictie boeken vermits ik mijn kasten op genre heb ingedeeld. Heksenwaan heb ik dubbel, verder staat er nog een boekige flyer en uiteraard ook enkele van mijn favoriete beertjes.

20150613_165222 20150613_165231

Nummer drie is eigenlijk de plek waar ik de bibliotheek -en recensieboeken plaats die het eerst gelezen moeten worden. De leuke poster van Blossom Books herinnert me er steeds aan dat ’teveel boeken’ niet bestaan, de uilenbeker bevat mijn verzameling bladwijzers, het kadertje is een trouwcadeau met een mooie tekst en het beertje kreeg ik enkele jaren geleden cadeau.

20150613_165245

Ondertussen zijn we duidelijk bij het thriller-gedeelte aangekomen. Vroeger had ik daar heel veel boeken van in huis, maar tegenwoordig lees ik ze minder én ontleen ik ze makkelijker bij de bibliotheek. Hier kan je mijn boeken van Karin Slaughter én mijn geliefde J.D.Robb boeken terugvinden.

20150613_165330

De twee boeken van Ake Edwardson heb ik al erg lang (beide kocht ik op één van de eerste Boekenfestijn-edities waar ik naar toe ging), Mister Clarinet kreeg ik ooit ergens (ik denk tijdens een actie op de Boekenbeurs), Het negende oordeel van James Patterson won een vriendin ooit voor me. De boeken van Nicci French heb ik een tijdje gespaard, alleen bleek al snel dat ik de eerste drie super vond en dat het vervolgens voor mij steeds leek te minderen (het zou dus goed kunnen dat deze ooit plaats moeten maken voor anderen).

20150613_165357

De Stephanie-plum serie van Janet Evanovich heb ik deels in het Nederlands en deels in het Engels. Ik ben echter gestopt met ze aan te schaffen na het twintigste deel.

20150613_165411

Helemaal onderaan vind je enkele historische thrillers terug maar ook boeken van Tess Gerritsen, PJ Tracy en Iris Johansen, plus nog enkele losse thrillers van ondermeer Max Barry en Daniel Hecht.

Tot zover deze eerste Shelfies-blogpost. Binnenkort neem ik de volgende kast eens onder de loep.

6 gedachten over “Shelfies”

  1. Mooie foto’s! Ik ben echt jaloers op jouw boekenplanken, het ziet er zo netjes en georganiseerd uit.. Bij mij is het echt een rommeltje, ik moet dringend eens kuis houden 😀

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.