2017: Shelfies #1

18 juni 2015. Zo lang is het geleden sinds ik jullie de inhoud van mijn boekenkast toonde via een reeks blogposts die de toepasselijk naam Shelfies kregen. Enkele maanden geleden wilde ik jullie opnieuw een blik in mijn mini-bibliotheek tonen. Oorspronnkelijk dacht ik dat via enkele vlogs te doen maar het werd me al snel duidelijk dat ik me meer thuis voel achter het klavier dan voor de camera. Het akwardness-gehalte is dan plots ook een pak lager en ik voel me een pak comfortabeler.

Ik heb dus geen vlogs in petto voor jullie maar wel een heel deel foto’s. Vermits het om meerdere boekenkasten gaat heb ik het opnieuw opgesplitst in enkele blogposts. En ja er is wel het een en het ander veranderd. Zo zijn er heel wat boeken weg, en werden de daardoor vrijgekomen plekjes al snel weer opgevuld door nieuw leesmateriaal. Mijn bibliotheek is ook een beetje een fandom-museum geworden. Kijk maar even mee …

Naast mijn verzameling kookboeken zijn dit de overige non-fictie boeken die ik bezit. Mijn gedeelte bestaat vooral uit handwerk-boeken (kruisjessteek, handtas-patronen, haak -en breipatronen), een boek over Londen, drie kinderboeken (die horen uiteraard wel tot de fictie) en twee boekjes van Paulien Cornelisse. De beeldhouw-werkjes werden door de vava van mijn echtgenoot gemaakt. De overige boeken die je op deze plank kan terugvinden zijn ook van hem (ik heb me dus nog niet gewaagd aan het tekenen van cartoons en ook de boeken over het onderhouden van Aquariums are not my cup of tea.

Eigenlijk toont deze kast mooi aan hoe groot de liefde hier nog steeds is. Er zijn immers heel wat boeken van mijn man terug te vinden in deze kast.

Op deze plank bewaar ik de boeken die voorrang hebben. Recensie-exemplaren bijvoorbeeld maar ook boeken die ik leen bij de bibliotheek of een vriendin. De quote komt van Blossom Books en het paarse kadertje bevat een mooie tekst die we op onze trouwdag cadeau kregen. Ook Charlie en haar grote idool (al is het in dit geval een mini-editie) kregen hier een ereplekje.

Nog meer boeken van de echtgenoot. Harry Potter voor mij én Star Wars voor hem.

Ja, ook deze boeken zijn van hem. Nu maar hopen dat hij beseft dat al die boekenplanken een heus liefdesbetoon zijn.

De onderste twee planken bevatten mijn thrillers. Janet Evanovich kreeg zelfs een volledige plank toegekend.

De onderste is dan weer een geheel van allemaal verschillende auteurs. Sommige mogen weg zodra ik ze gelezen heb. Sinds de vorige Shelfies zijn er echter al heel wat thrillers verdwenen uit mijn collectie.

6 gedachten over “2017: Shelfies #1”

  1. Leuk om te zien. Maarten heeft echt geen plank in mijn boekenkast hoor, haha. Boven staan zijn suske en wiskes en donald ducks in een boekenkast. 😀

    1. Mijn eerste reactie was ‘Huh, Zero?’ en ‘Wie is Marc Eisenberg’ dus nee ik heb het boek duidelijk nog niet gelezen. Ik heb daarnet eens gepolst en M heeft het boek ook nog niet gelezen.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.