2020: Shelfies #3

Blijkbaar zijn we alweer twee jaar verder. De eerste Shelfies-serie verscheen in de zomer van 2015, twee jaar later herhaalde ik deze foto-reeks vermits de inhoud van mijn boekenkasten alweer behoorlijk veranderd was. Vermits dit twee jaar later opnieuw het geval is laat ik jullie weer even meekijken in onze (jaja, manlief heeft ook enkele planken) bibliotheek.

De vorige twee boekenkasten kan je hier én hier terugvinden.

Dit is de eerste van twee kasten vol fantasyboeken. Deze bovenste plank bevat grotendeels hardcovers. Twee van Alex Marshall, maar ook eentje die Jodi Piccoult samen met haar dochter schreef, de ACOTAR serie van Sarah J.Maas, Torment van Lauren Kate (die overige boeken van deze serie deed ik ondertussen weg maar van dit exemplaar met een persoonlijke inscriptie kon ik geen afscheid nemen) en Epinona van Marc de Bel. Verder vind je er ook nog de Grisha-trilogie terug, Taal der Doornen en de Kraaien-duologie (die ik dus nog steeds moest lezen). Ook Alter Ego en Aartsrivaal van Marissa Meyer en deze prachtige Alice in Wonderland – editie kregen hier een plekje.

De eerste drie delen uit de Mercy Thompson – serie van Patricia Briggs heb ik in het nederlands in de kast staan. Vermits de vertaling hierna werd stopgezet weet ik nog niet zeker of ik de boeken ga houden. Ik vind het altijd zo jammer wanneer een serie in verschillende talen en edities in mijn kast staat of onvolledig. De Angelfall-trilogie is gelukkig wel compleet. Maar dan komen we dus bij de Schaduwvrij-reeks van Sebastien de Castell aan en daarvan heb ik het eerste deel in een hardcover (niet op deze plank) en vervolgens deel twee en drie met een zachte kaft. (Waarom toch? ).

De eerste twee delen uit de Overstekers-reeks van Petra Doom, De beer en de nachtegaal + Het meisje in de toren van Katherine Arden, Koninginnen en Duistere troon van Kendare Blake, Heks en Jager van Shelby Mahurin, Verschijning van Joany De Vries, Op de rand van het niets van Corinne Duyvis, de Vuurvogel-trilogie van Claudia Gray en Coraline van Neil Gaiman.

Achter Coraline zit ook nog de Godin bij vergissing – trilogie van P.C. Cast verborgen.

Dan komen we bij Jamie en Claire terecht want op deze plank bewaar ik mijn Outlander – boeken. Ook de eerste twee delen uit de Nimmernacht – serie van Jay Kristof staan hier en ze hebben het gezelschap van de Tearling – reeks van Erica Johansen en De kleuren van magie – serie van V.E.Schwab. De funko van Jamie krijgt gezelschap van Charlie uit Supernatural.

De volgende plank is echter volledig gereserveerd voor funko’s van Harry Potter personages. Hermione, Ron, Luna met haar spectrespecs en Quibbler, Harry in zijn Quidditch outfit, Dobby met een sok en Tom Riddle’s dagboek, Draco in zijn Quidditch outfit, opniew Luna maar dit keer in een gewoon Hogwarts-uniform, Neville met Trevor en nog een keer Luna maar nu de versie met haar leeuwenhoed.

Dit is waarschijnlijk één van de meest chaotisch gestapelde planken in heel mijn bibliotheek. Ik kreeg namelijk het eerste deel van de Black Dagger Brotherhood serie van een vriendin cadeau in een specifiek formaat. Vervolgens bestelde ik de vervolgdelen in paperback formaat (die op het eerste deel na allemaal mooi bij elkaar passen) maar toen besloot de uitgeverij op een gegeven moment om de boeken in een groter formaat te publiceren. Nadien verscheen er ook nog een spin-off serie in paperback formaat en kocht ik ook haar The Fallen Angels – reeks. Maar vermits ik deze tweedehands heb aangekocht zag ik pas bij levering dat één van deze delen groter is dan de andere. Dus tja, puzzelen dus. Sinds ik deze foto maakte is er nog één paperback bijgekomen en die heb ik er nog net bijgekregen. Maar ik mis nog één van de grote boeken en dat wordt wel degelijk een probleem.

Tja, planken met paperbacks zijn er hier soms uit alsof er iemand denkt dat ze aan het Tetrissen is. Op die manier passen er nu eenmaal meer boeken in mijn kasten.

Deze plank is een combinatie van paranormal romance en urban fantasy boeken van ondermeer Jenna Black, Christine Feehan, Kelley Armstrong, Suzanne McLeod, Kim Harrison, Lisa Shearin, Janet Evanovich, Kristine Grayson, Larissa Ione, Gena Showalter, Sherillyn Kenyon, Kalayna Price, Sarah Kuhn, …

Nevermoor en Wundersmith van Jessica Townsend + heel wat boeken uit zowel de Psy / Changelling – serie als Guild Hunter reeks van Nalini Singh.

Vervolgens opnieuw een plank met hardcovers. Faery Tales van Carol Ann Duffy bijvoorbeeld maar ook The Hazel Wood, De horlogemaker van Londen, Vogelvrij (ja, die staat dus hier hé) van Sebastien de Castell, De nieuweling en De Edele van Taran Matharu, An enchantment of ravens van Margaret Rogerson, de eerste en tweede Hitchhiker’s Guide to the Galaxy omnibus van Douglas Adams, Ontworteld en Zilvergare van Naomi Novik, Bloed en Beenderen van Tomi Adeyemi, Bijzondere vertelsels van Ransom Riggs, The Lie tree, deel 1 en 2 uit de Montague Siblings reeks van Mackenzi Lee, de Wolven van Mercy Falls omnibus van Maggie Stiefvater, Precious Blood van Tonya Hurley en The Surface Breaks van Louise O’Neill.

Afsluiten doen we met Ready Player one, The Night Beat van Gini Koch, Sea Witch van Sarah Henning, De heksen, Matilda en De GVR van Roald Dahl, Seraphina van Rachel hartman, The darkest part of the forest, Sun and moon Ice and Snow van Jessica Day George, Thief of lies – Brenda Drake, Shadow weaver, Shadow born, Dorothy must die, de Kingmaker Chronicles van Amanda Bochet en Nightchaser van dezelfe schrijfster. Maar ook The Girlf of fire and thorns van Rae Carson, Sorcerer to the crown van Zen Cho, The complete adventures of Charlie en Mr Willy Wonka – Roald Dahl, Alias Hook van Lisa Jensen, Matilda (dit keer in het Engels), The Crow talker – Jacob Grey, City of ghosts & Tunnel of bones van Victoria Schwab, Poison Study, Magic Study en Fire Study van Maria V.Snyder en Crimson Peak van Nancy Holder.

In deze kast zitten een paar boeken waarvan ik niet zeker ben of ik ze wil bewaren dus de kans is groot dat die vervangen worden door andere boeken tegen dat er een volgende Shelfies – reeks verschijnt.

8 gedachten over “2020: Shelfies #3”

  1. Zo tof omdat met die pops te combineren. Ik heb (zoals je kon zien op mijn IG en waardoor Slytherin 50 punten kreeg :-p) dan nu ook zo gedaan, Cersei en Jaime bij mijn GoT-reeks. En Snape & the Malfoys bij mijn Harry Potter-boeken.

    1. Hihi, ja dat heeft je inderdaad wat extra punten opgeleverd hé. 🙂 Het was even puzzelen om die Funko planken vrij te krijgen maar ik vind het wel heel leuk staan op deze manier. Het enige nadeel is dat ik nu per kast twee planken heb waar geen al te grote boeken in passen maar Tetris-gewijs komt dat steeds in orde.

  2. Wat een leuk artikel! Ik heb er ook wel eens aan gedacht een soort van boekenkast tour te doen op mijn blog. Maar altijd zoveel werk al die foto’s maken enzo haha.

    1. Die foto’s zijn meestal snel gemaakt maar vervolgens duurt het dan een tijd voor ik die blogpost heb uitgeschreven en gedeeld waardoor er alweer enkele boeken zijn bijgekomen of weggedaan. 🙂

    1. Ik vind het dankzij deze terugkerende rubriek opvallend hoe vaak de inhoud er anders uit ziet. Boeken die verdwijnen, andere in de plek, decoratieve beeldjes die een andere indeling krijgen, …

    1. Haha, andere taal … zelfde probleem. Ze zijn ondertussen precies ook gestopt met het vertalen van de boeken. Of ik zou ergens de publicatie van een nederlandstalig vervolgdeel gemist moeten hebben.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.