2017: blogjaar in cijfers

Ik hou er nog steeds van om aan het begin van een nieuw jaar terug te blikken naar wat achter me ligt. Ja hoor, ik leef heus wel in het heden én ben niet van plan om te blijven hangen bij het verleden. De tijd vliegt echter super snel voorbij en dit is mijn manier om even op de pauzeknop te drukken, stil te staan bij wat er op een jaar gebeurd of veranderd is en dan weer verder te gaan.

Eerder deze week blikte ik al eens terug op de leuke post die ik mocht ontvangen én versturen, nadien deelde ik met jullie een aantal zaken die ik in 2017 deed en vandaag zijn de jaarlijkse blogcijfers aan de beurt.

Vermits ik net als vorig jaar opnieuw geen mooi overzicht kreeg van Jetpack of WordPress ben ik maar weer zelf aan het tellen gegaan.

In 2017 verschenen er 293 blogposts op Zwartraafje. Vorig jaar waren dat er nog 376 maar ik nam me voor om iets minder frequent te bloggen en dat voornemen heb ik dus duidelijk wél kunnen volhouden. Waar ik vorig jaar 240 dagen lang minstens elke dag een blogpost deelde duurde de lange ononderbroken reeks blogposts dit jaar slechts 22 dagen. Op 77 dagen verscheen er geen enkel artikel én op 4 dagen net meer als één blogpost.

Het afgelopen jaar deelde ik ondermeer:
72 recensies, 25 foto-updates, 33 Blogger Vriendenboek-edities, 9 Auteurs Vriendenboeken, 45+ lijstjes, 7 coverposts, 8 tags, …

Ik vond het vorig jaar al opmerkelijk dat er mensen uit 62 verschillende landen op mijn blog terechtgekomen waren. Dit jaar waren het er zelfs 76:

België, Nederland, Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Frankrijk, Duitsland, Taiwan, Spanje, Tsjechië, Oostenrijk, Luxemburg, Rusland, Suriname, Italië, Zweden, Turkije, Letland, Oekraïne, Zuid-Afrika, Finland, Haïti, Slovenië, Thailand, Brazilië, Canada, Denemarken, Roemenië, India, Griekenland, Portugal, Mexico, Polen, Australië, Singapore, Curaçao, Ierland, Malta, Servië, Filipijnen, Algerije, Albanië, Zuid-Korea, Aruba, Litouwen, China, Israël, Argentinië, Marokko, Noorwegen, San Marino, Tunesië, Hongarije, Caribisch Nederland, Chili, Vietnam, Nieuw-Zeeland, Egypte, Cambodja, Zamnia, Macedonië, Oman, Mauritanië, Kenia, Colombia, Pakistan, Kroatië, Hongong SAR van China, Bosnië en Herzegovina, Kazachstan, Estland, Cyprus, Japan, Venezuela, Panama, Dominicaanse Republiek

Meer als 1000maal maakten jullie me gelukkig door een reactie achter te laten. Volgens mijn statistieken telde 2017 zo’n 1895 reacties. Dit jaar heb ik het echter eens goed nagekeken én zo’n 700 daarvan waren antwoorden van mezelf. Tja, ik hou nu eenmaal van de interactie met jullie. #sorrynotsorry.

Annemieke, Annelies, Hilde, Sas en Haaike zijn de vijf bezoekers die het vaakst een berichtje achterlieten. Dankjewel daarvoor dames én ook een dikke merci voor de 13 659 mensen die het afgelopen jaar één of meermaals op bezoek kwamen.

Dinsdag is nog steeds de populairste dag
20u het populairste uur.
26 september 2017 de best bekeken dag

Oudere berichten die het nog steeds goed deden in 2017

Favoriete romantische boeken van 2014
100 vragen die niemand je stelt
Fotoverslag Harry Potter Exhibition

Drie populairste berichten van 2017:

Auteursvriendenboek Kelly Deriemaeker
Vlaamse Bloggers
Winactie BAK: gepersonaliseerd boekjuweel

Oudere recensies die het nog steeds goed deden in 2017:

54 minuten – Marieke Nijkamp
De glazen troon – Sarah J.Maas
Voor altijd gezien – Marie Force

Drie populairste recensies van 2017:

Vertrouw niemand – Jayne Ann Krentz
Een kracht ontwaakt – Petra Doom
De man die de tijd meenam – Elan Mastai

4 gedachten over “2017: blogjaar in cijfers”

  1. Altijd leuk zo’n cijfertjes overzicht! Op naar een mooi 2018 (blog)jaar!<3

    En tof dat ik bij meeste reacties sta, kom hier na al deze jaren nog steeds erg graag.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.